Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Σεβίλλη… ως συνήθως

Σεβίλλη… ως συνήθως

Οι Ανδαλουσιανοί κέρδισαν 3-1 την Λίβερπουλ και κατέκτησαν για τρίτη συνεχόμενη φορά το Europa League

Σταματήστε το Europa League, δεν έχει νόημα! Ούτως ή άλλως, η Σεβίλλη κάνει κουμάντο σε αυτό! Οι Ανδαλουσιανοί παρότι βρέθηκαν να χάνουν στο ημίχρονο με 1-0 από τη Λίβερπουλ, χάρις στο καταπληκτικό γκολ του Στάριτζ, γύρισαν… τούμπα το ματς και επικράτησαν 3-1, κατακτώντας το τρόπαιο για Τρίτη διαδοχική σεζόν. Επίδοση που αποτελεί ρεκόρ! Από την άλλη μεριά, η Λίβερπουλ μένει εκτός Ευρώπης, αφού στην Πρέμιερ Λιγκ τερμάτισε στην 8η θέση.

Το ματς

Η Λίβερπουλ μπήκε με τα… μπούνια στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσε να πάρει σπουδαίο προβάδισμα για την κατάκτηση του τροπαίου! Οι «Reds» είχαν δύο καλές ευκαιρίες στο πρώτο τέταρτο με τους Τσαν και Στάριτζ, ενώ ο Έρικσον δεν υπέδειξε πέναλτι σε χέρι του Καρίσο μέσα στην περιοχή. Στο 25’ η Λίβερπουλ είχε νέα μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ αλλά ο Στάριτζ έπειτα από φανταστική κάθετη πάσα του Λαλάνα, νικήθηκε από τον Σόρια.

Δύο λεπτά μετά, ο Λαλάνα έκανε… τσαφ μέσα στην περιοχή, κάτι που μπέρδεψε τον Ραμί, ο οποίος βρήκε τη μπάλα με το χέρι αλλά ο Σουηδός έδειξε ξανά «παίζεται». Στο 32’ η Σεβίλλη είχε την πρώτη της ευκαιρία στο παιχνίδι, αλλά το ψαλιδάκι του Γκαμεϊρό πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μινιολέ. Τρία λεπτά μετά, όμως, η Λίβερπουλ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα! Ο Κουτίνιο έδωσε στον Στάριτζ, ο οποίος από θέση μέσα αριστερά στην περιοχή και πλάγια, έκανε ένα εκπληκτικό σουτ με το εξωτερικό, έστειλε τη μπάλα στην απέναντι γωνία του Σόρια και δεν του άφησε περιθώρια αντίδρασης.

Στο 39’ οι Άγγλοι σκόραραν και δεύτερο τέρμα με τον Λόβρεν, αλλά δεν μέτρησε σωστά γιατί ο Στάριτζ συμμετείχε στη φάση, όντας εκτεθειμένος. Τέλος, στο 45’, το παράλληλο γύρισμα του Κλάιν πέρασε απ’ όλους, με τον Στάριτζ να μην μπορεί να σκοράρει με προβολή.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα 25 δευτερόλεπτα μετά την έναρξή της, η Σεβίλλη ισοφάρισε το σκορ και πήρε το ψυχολογικό αβαντάζ. Ο Μαριάνο έκανε μια τρομερή ποδιά στον Μορένο, γύρισε τη μπάλα την κατάλληλη στιγμή και ο Γκαμεϊρό σε κενή εστία, έκανε το 1-1. Η ομάδα της Ανδαλουσίας είχε πάρει τα πάνω της, έκανε ευκαιρίες και στο 64’ έφερε «τούμπα» το ματς με εκπληκτικό πλασέ του Κόκε, από τα όρια της περιοχής! Έξι λεπτά αργότερα, η Σεβίλλη πέτυχε και τρίτο γκολ. Έπειτα από κακό παίξιμο των παικτών της Λίβερπουλ, η μπάλα στρώθηκε στον Κόκε, ο οποίος πλάσαρε σωστά και έκανε το 3-1.

Η Λίβερπουλ πλήρωνε το ότι δεν κατάφερε να πετύχει και δεύτερο τέρμα στο πρώτο ημίχρονο αλλά και τις αποφάσεις του διαιτητή να μην υποδείξει πέναλτι σε δύο καραμπινάτες περιπτώσεις χεριών των παικτών της Σεβίλλης. Το τελευταίο 20λεπτο πέρασε… αναίμακτα για τους Ανδαλουσιάνους, που κράτησαν μέχρι το φινάλε και πήραν την Τρίτη διαδοχική κούπα τους. Επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του Europa League και του Κυπέλλου UEFA!

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Μινιολέ, Κλάιν, Κόλο Τουρέ, Λόβρεν, Μορένο, Εμρέ Τσαν, Μίλνερ, Λαλάνα, Φιρμίνο, Κουτίνιο, Στάριτζ.

Σεβίλλη (Ουνάι Έμερι): Σόρια, Μαριάνο, Ραμί, Καρίσο, Εσκουδέρο, Ενζονζί, Κριχόβιακ, Κόκε, Μπανέγα, Βιτόλο, Γκαμεϊρό.

Διαιτητής: Έρικσον (Σουηδία)

Γήπεδο: «Saint Jakob Park»

Πηγή: sport-fm.gr