Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα»

«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα»

Αναστασίου: Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος

Συνέντευξη που θα… συζητηθεί παραχώρησε ο Γιάννης Αναστασίου. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού θεωρεί τελειωμένη την κατάκτηση του πρωταθλήματος απ’ τον Ολυμπιακό –τον οποίο συνεχάρη και χαρακτήρισε πρωταθλητή- αφήνοντας αιχμές για τις συνθήκες κάτω απ’ τις οποίες διεξάγεται η Σούπερ Λίγκα.

Ο Έλληνας κόουτς έκανε λόγο για… συμπάθεια του αθλητικού δικαστή προς το πρόσωπό του, η οποία δεν του επιτρέπει να πει όσα θα ήθελε, διότι θα… έφερνε τον «δια βίου αποκλεισμό του απ’ το ελληνικό ποδόσφαιρο»!

Παράλληλα, έδειξε πως αντιλαμβάνεται την απογοήτευση και τη στεναχώρια που υπάρχει στο πράσινο στρατόπεδο, ωστόσο παρουσιάστηκε έτοιμος να παλέψει -με όσους παίκτες του έχουν ακόμα το κουράγιο- μέχρι τέλους για το καλύτερο δυνατό!

Αποσπάσματα των όσων είπε ο Γιάννης Αναστασίου στην κάμερα της NOVA:

Για την ήττα απ’ τον Ατρόμητο: «Θα ΄πρεπε να μιλήσω; Ήταν ένα παιχνίδι απέναντι σε μια καλή ομάδα, ανοιχτό ματς. Εμείς δεν μπήκαμε καλά στο πρώτο τέταρτο, δεχθήκαμε το γκολ, στη συνέχεια φτάναμε με ευκολία στην περιοχή του Ατρόμητου, δεν τελειώναμε τις φάσεις όπως θέλαμε. Είχαμε πει πως θα έπρεπε να τελειώσουμε τις ευκαιρίες που θα μας παρουσιάζονταν. Θα έλεγα πως μια κακή απόφαση του διαιτητή ουσιαστικά… τελείωσε το παιχνίδι. Όταν έγινε το 2-0 απέναντι στον Ατρόμητο, σε μια δύσκολη έδρα, όταν δεχθήκαμε και την κόκκινη, τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα. Μπορούμε να πούμε πολλά, να πούμε τι φταίει. Εμείς δεχόμαστε την κριτική, τα λάθη που κάνουμε, αλλά υπάρχουν πράγματα που δεν μπορώ να τα πω. Γιατί αν το κάνω, ο αθλητικός δικαστής έχει μια… συμπάθεια προς το πρόσωπό μου σε κάθε τι που λέει και σίγουρα μπορεί να με αποβάλλει δια παντός απ’ το ελληνικό πρωτάθλημα, γι’ αυτό και δεν θα πω αυτά που έχω στο μυαλό μου».

Για τη συνέχεια και την ψυχολογία που υπάρχει: «Καταρχήν να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Ερωτηθείς για το αν θεωρεί τελειωμένη την κατάκτηση απ’ τους Πειραιώτες, απάντησε: «Εσείς δεν την θεωρείτε δεδομένη; Εντάξει ζούμε στην Ελλάδα και με την αφαίρεση των βαθμών και την ήττα, μείναμε πίσω. Το ποδόσφαιρο χάνει και χάνει πολύ… Στην Τούμπα υπήρχε πολύ λίγος κόσμος, στο γήπεδο του Ατρόμητου που έπαιζε με τον Παναθηναϊκό μια απ’ τα ίδια. Νομίζω πως κάτι πάει λάθος με το ποδόσφαιρό μας. Ο καθένας θέλει να βλέπει την ομάδα του να κερδίζει τον τίτλο, αλλά το πιο σημαντικό είναι το προϊόν και το παιχνίδι. Θέλω να πιστεύω πως στα προηγούμενα πρωταθλήματα δεν ξέραμε ποιος θα το πάρει, ποιος θα βγει δεύτερος και τρίτος».

Για την πίκρα που υπάρχει στους πράσινους: «Εμείς θα πρέπει να βρούμε κίνητρο για τα υπόλοιπα ματς του πρωταθλήματος. Εγώ είπα στα παιδιά πως μπορώ να καταλάβω την απογοήτευση και τη στεναχώρια τους γι’ αυτήν την εξέλιξη, όπως αντιλαμβάνομαι αν ένα παιδί μου πει πως είναι… άδειος. Θα το σεβαστώ, αλλά θα προσπαθήσω με όσους θα έχω να παλέψουμε και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Για τον Καλτσά: «Έχει μια σταθερή εξέλιξη. Τον παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι μικρό πράγμα σε μία μικρομεσαία να έχει σημειώσει τόσα γκολ. Είναι πολύ ταλαντούχος, έχει πολλές προοπτικές. Αν παίξει, βέβαια, θα πρέπει να τον προσέξουμε πάρα πολύ, διότι ακόμα αγωνίζεται στη Βέροια».

Πηγή: sport-fm.gr