Σάββατο , 26 Σεπτέμβριος 2020
Σίλβα: Δεν αμφιβάλλω πως μπορούμε

Σίλβα: Δεν αμφιβάλλω πως μπορούμε

«Έχουμε αυτοπεποίθηση σαν ομάδα».

Καμία αμφιβολία πως ο Ολυμπιακός μπορεί να ανατρέψει το 1-0 απέναντι στην Άντερλεχτ στη ρεβάνς της Πέμπτης δεν έχει ο Μάρκο Σίλβα. «Πιο αποτελεσματικοί και με λιγότερα λάθη», το «κλειδί».

Ο Μάρκο Σίλβα έχει αυτοπεποίθηση και ταυτόχρονα πίστη στις δυνατότητες του Ολυμπιακού να ανατρέψει το 1-0 από την Άντερλεχτ και να πάρει εκείνος την πρόκριση στους «16» του Europa League.

«Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι το αποτέλεσμα. Έχει μεγάλη σημασία πώς παίζεις σε έναν αγώνα, αλλά πιο μεγάλη σημασία έχει το αποτέλεσμα. Είχαμε πολλές ευκαιρίες στο πρώτο παιχνίδι, αλλά δεν τις αξιοποιήσαμε και πρέπει να είμαστε πολύ πιο αποτελεσματικοί στη ρεβάνς και πολύ πιο προσεκτικοί στα λάθη. Έχουμε αυτοπεποίθηση και παρότι ξέρουμε πως η αποστολή μας δεν θα είναι εύκολη, πιστεύουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε», τόνισε στη συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε:

«Η αρχή είναι το πιο σημαντικό πράγμα και είμαστε 100% πεπεισμένοι πως έχει σημασία πώς θα μπούμε στο παιχνίδι. Το ιδανικό θα ήταν να βάλουμε δύο γκολ και να συνεχίσουμε έτσι μέχρι το τέλος. Θα πρέπει όμως να έχουμε υπομονή και να διεκδικήσουμε το αποτέλεσμα που μας χρειάζεται για να προκριθούμε».

Για πιθανή κόπωση των παικτών του επισήμανε: «Οι απαιτήσεις είναι πάντα υψηλές, αλλά οι παίκτες μου είναι πάντα έτοιμοι να προσφέρουν. Πάντα έχουμε 1-2 απουσίες, αλλά πολύ σύντομα μπορούν να είναι διαθέσιμοι. Η φυσική κατάσταση της ομάδας μας είναι αρκετά καλή. Είμαστε σε ένα καλό επίπεδο για να αγωνιστούμε σε αυτό το παιχνίδι. Σε προηγούμενα ματς δεν δείξαμε το καλύτερό μας πρόσωπο, αλλά θέλουμε να κάνουμε τώρα».

Αναφορικά με τα τρία στοιχεία που πρέπει να έχει η ομάδα του, είπε: «Θα μπορούσα να πω πάρα πολλά, αλλά αν έπρεπε να πω τρία θα ήταν η συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, η ποιότητα με υπομονή και δύναμη στο παιχνίδι μας και το πάθος, γιατί μια ομάδα όταν παίζει σε ένα τέτοιο ματς χρειάζεται αυτό το στοιχείο δεν μπορεί να τα καταφέρει».

Όσο για το αν η παρουσία του Καμπιάσο στη συνέντευξη Τύπου σημαίνει πως θα παίξει, απάντησε: «Δεν σημαίνει πως θα είναι απαραίτητα στην ενδεκάδα. Πολλές φορές είναι κάποιος στη συνέντευξη Τύπου και δεν παίζει μετά. Την περασμένη εβδομάδα επιλέξαμε τον Ντα Κόστα όχι επειδή έπαιξε τελικά, αλλά επειδή γνωρίζει γαλλικά και θα εξυπηρετούσε καλύτερα τις ανάγκες της συνέντευξης Τύπου».

Σε ερώτηση για το αν οι συνθήκες του αγώνα τον ωθούν σε διαφορετικό τρόπο σκέψης για την επιλογή της ενδεκάδας απάντησε: «Δεν έχω διαφορετικά κριτήρια για να αποφασίσω. Δεν έχει σημασία αν θα είναι ο τάδε ή ο δείνα παίκτης. Θα είναι οι καλύτεροι που μπορούν να μας βοηθήσουν και θα πρέπει να περιμένετε μέχρι αύριο για να δείτε».

Σχετικά με την αρνητική παράδοση του Ολυμπιακού όταν καλείται να ανατρέψει τέτοιο σκορ, είπε: «Τα στοιχεία του παρελθόντος δεν μπορούν να μας επηρεάσουν. Μπορούμε να το πάρουμε σαν ένα στοιχείο που θέλουμε να ανατρέψουμε. Το πιο σημαντικό είναι να εστιάσουμε στον αντίπαλο. Πιστεύουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε, με τη βοήθεια του κόσμου μας. Η απόδοση η δική μας, η απόδοση του αντιπάλου, η δύναμή μας και η δύναμη του κόσμου μας είναι αυτοί οι παράγοντες που έχουν σημασία».

Ερωτηθείς αν τον προβληματίζει πως ο Ολυμπιακός δεν ήταν τόσο απειλητικός μετά το γκολ της Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες, απάντησε: «Έχετε δίκιο, όντως συνέβη αυτό. Είναι κάτι που συζητήσαμε και αναλύσαμε, πιστεύουμε πως δεν θα επαναληφθεί. Παίζουμε άλλωστε και στην έδρα μας, που θα μας βοηθήσει και η ατμόσφαιρα δεν θα έχει σχέση με το πρώτο ματς. Δεν θέλουμε να αφήσουμε να χαθεί αυτή η ευκαιρία. Στο πρώτο ματς μετά το γκολ η Άντερλεχτ έπαιξε με τον χρόνο, ήταν τελείως διαφορετικές οι συνθήκες».

Όσο για το αν τον φοβίζει κάτι από την Άντερλεχτ, είπε: «Σεβόμαστε κατά κανόνα τους αντιπάλους μας, πόσω μάλλον σε ευρωπαϊκό παιχνίδι κι απέναντι σε έναν αντίπαλο με ποιότητα. Η Άντερλεχτ έχει δυνατούς και γρήγορους παίκτες, αλλά εμείς πάντα σκεφτόμαστε τι μπορούμε εμείς να κάνουμε. Σκοπός μας είναι να παίξουμε ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου, να εκμεταλλευτούμε τα δυνατά μας στοιχεία και να χτυπήσουμε τις αδυναμίες της Άντερλεχτ».

Πηγή: sport-fm.gr