Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Συντριβή ΠΑΟ στη Μόσχα

Συντριβή ΠΑΟ στη Μόσχα

Ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ με 93-66

Εικόνα διάλυσης για τον Παναθηναϊκό στη Μόσχα… Οι πράσινοι -όντας… εκτός παρκέ- διασύρθηκαν απ’ την ΤΣΣΚΑ (93-66) του Ιτούδη κι άφησαν τους πάντες με την απορία αν γίνονται… θαύματα στις μέρες μας.

Ναι μεν ο Τεόντοσιτς ήταν ορεξάτος στα πρώτα λεπτά, ωστόσο ο Παναθηναϊκός -που ξεκίνησε με Διαμαντίδη, Γιάνκοβιτς, Χαραλαμπόπουλο, Μπατίστα, Φώτση έδειχνε σοβαρός και παρέμενε… κοντά (9-7). Οι χτυπητές αδυναμίες στην άμυνα (με τους Ρώσους να στηρίζονται μέσα στη ρακέτα), τα λάθη στην επίθεση και η προφανής διαφορά ποιότητα έφεραν από νωρίς την ΤΣΣΚΑ σε διψήφια επίπεδα (18-7) στο 5’! Ο Παππάς πέρασε στο παρκέ και φάνηκε υπερπολύτιμος, καθώς «ξεκόλλησε» το τριφύλλι μπροστά (με δύο τρίποντα) και διαμόρφωσε… μόνος του το 22-17. Η ελληνική ομάδα δεχόταν με ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ τρόπο καλάθι. Μοιραία λοιπόν μέσα στην πρώτη περίοδο είχε «φάει» 29 (με αποκορύφωμα το… αεροπλανικό buzzer beater του Ντε Κολό) και βρισκόταν στο -8.

Ο Ιβάνοβιτς είχε δώσει εντολή να «κλείσουν» τη ρακέτα οι παίκτες του. Να μην επιτρέψουν στους αντιπάλους «ψηλούς» να κάνουν… πάρτι. Αλλά το πλήρωσε αυτό με τον Μαρκοϊσβίλι να τιμωρεί δις απ’ τα 6,75 και τη διαφορά να φτάνει μπαμ-μπαμ στους 15 (40-25). Η εικόνα του Παναθηναϊκού ήταν αποκαρδιωτική, ήταν εικόνα διάλυσης, ήταν εικόνα πως οι παίκτες του είχαν παρατήσει το ματς πρόωρα. Δεν μπορούσαν να κάνουν το παραμικρό, ούτε στην επίθεση, ούτε στην άμυνα. Και προφανώς η ομάδα του Ιτούδη το επωφελήθηκε, τρέχοντας σερί 16-0 και στέλνοντας το ματς στο 51-25… Μετά από 6’(!), ο Γκιστ έδωσε σκορ στους πρωταθλητές Ελλάδας, αλλά πλέον η διαφορά είχε φτάσει στους 29 πόντους (56-27 στο ημίχρονο) με επιμέρους σκορ 27-6 στην περίοδο και μοιραία το τριφύλλι ήταν κοντά σε έναν ιστορικό διασυρμό για τα δεδομένα του…

Τον νικητή τον ξέραμε. Το εύρος της ήττας του Παναθηναϊκού ήταν αυτό που πλέον απασχολούσε. Παππάς και Γκιστ έδειχναν οι μόνοι που κάπως προσπαθούσαν να κρατήσουν τη σημαία ψηλά και παρά το «ξέσπασμα» του Τζάκσον, η διαφορά… μειώθηκε στους 21 (63-41), με την ΤΣΣΚΑ φυσικά να ‘χει χαλαρώσει (προσωρινά). Ο Ιτούδης που είχε παράπονα για την αδιαφορία που έδειχναν οι παίκτες του κάλεσε τάιμ-άουτ, έριξε στον αγώνα τον Τεόντοσιτς και ο… τρελόΣέρβος με οκτώ σερί πόντους, αποκατέστησε την τάξη (71-41). Ο Ιβάνοβιτς δεν δίστασε να ρίξει στον αγώνα τον 17χρονο Λούντζη να «ψηθεί» σε μια βαριά ήττα της ομάδας του. Ωστόσο, οι πράσινοι πέτυχαν μόλις έναν πόντο σε 4:30’ και… φυσιολογικά η διαφορά ανέβηκε στην ύψιστη τιμή της για το 77-42 στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου.

Υπήρχε κάτι θετικό στο ματς του Παναθηναϊκού; Ίσως μόνο το ντεμπούτο του Λούντζη που μάλιστα πέτυχε και καλάθι, προτού ο Γιάνκοβιτς ευστοχήσει για τρεις και ρίξει κάπως το εύρος της διαφαινόμενης ήττας (77-48). Πλέον τα πράγματα ήταν πιο απελευθερωμένα και για τις δύο πλευρές. Εκατέρωθεν τρίποντα από ΤΣΣΚΑ και τριφύλλι που έφεραν το σκορ στο 84-54 στο 35’. Τυπική διαδικασία το τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης και χάρη στον Μαυροκεφαλίδη (και τα συνεχόμενα καλάθια του), ο Εξάστερος δεν γνώρισε την πιο βαριά ευρωπαϊκή ήττα της ιστορίας του (το -30 πέρσι πάλι απ’ την ΤΣΣΚΑ, 74-44), με μια βολή του Χαραλαμπόπουλου να διαμορφώνει το τελικό 93-66.

Πηγή: sport-fm.gr