Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Σίτι και Γιούβε «καθάρισαν» την πρόκριση

Σίτι και Γιούβε «καθάρισαν» την πρόκριση

Δείτε όλα τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας της τέταρτης αγωνιστικής του UCL

 

Με τρία γκολ, ένα δοκάρι και πολλές χαμένες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, παίζοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο η Σίτι νίκησε μέσα στην Ισπανία τη Σεβίλλη με 3-1, χάρη σε γκολ των Στέρλινγκ (8’) που ήταν και το πρώτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ, Φερναντίνιο (11’) και Μπονί (36’). Είχε μειώσει σε 1-2 ο Τρεμουλινάς (25’).

Στο άλλο ματς η Γιουβέντους, πήρε ισοπαλία στη Γερμανία, παρά το γεγονός πως έμεινε πίσω στο σκορ από το γκολ του Τζόνσον στο 18’. Ο Λιχτστάινερ ισοφάρισε σε 1-1 με όμορφο γκολ. Με δέκα από το 53’ έπαιξαν οι Ιταλοί. Μεγάλο ματς από τον Μπουφόν που κράτησε με 5-6 καθοριστικές επεμβάσεις την ισοπαλία.

Σεβίλλη – Μάντσεστερ Σίτι 1-3
(25’ Τρεμουλινάς – 8’ Στέρλινγκ, 11’ Φερναντίνιο, 36’ Μπονί)

Μόλις στο 8ο λεπτό ο Ραχίμ Στέρλινγκ, μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Φερναντίνιο, με αριστερό πλασέ από διαγώνια θέση, νίκησε τον Ρίκο και άνοιξε το σκορ για τους «σίτιζενς» με το τέρμα αυτό, να ήταν και το παρθενικό του στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ τον έφερε στην θέση του νεότερου σε ηλικία σκόρερ, για την αγγλική ομάδα στον θεσμό. Η Σίτι επέμεινε και αφού ο Ρίκο απέκρουσε σουτ του Κόλαροφ στην κλειστή γωνία, λίγο αργότερα βρέθηκε με 2-0 μπροστά. Εξαιρετική προσπάθεια του Στέρλινγκ από αριστερά, έστρωσε την μπάλα στον Μπονί που πλάσαρε από το σημείο του πέναλτι, ο Ρίκο απέκρουσε, αλλά ο Φερναντίνιο με κεφαλιά πήρε την επιστροφή σκόραρε στο 11’. Οι Ισπανοί παρακολουθούσαν αποσβολωμένοι τους Άγγλους που σε κάθε κατεβασιά απειλούσαν και στο 13’ είχαν και σουτ στο δοκάρι με τον Χέσους Νάβας, με τον Ρίκο να βρίσκει ελάχιστα την μπάλα, για να της αλλάξει πορεία.

Στο 15’ η Σεβίλλη είχε την δική της πρώτη καλή στιγμή, αφού μετά από σέντρα από τα δεξιά, ο Ιμπόρα με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Γιορέντε με προβολή, δεν μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Η Σεβίλλη αφού είδε τον Ρίκο, να αποκρούει και πάλι σουτ του Νάβας στο 21’ τέσσερα λεπτά αργότερα κατάφερε να μειώσει. Ο Κόκε πήρε ωραία κάθετη πάσα, μέσα στην περιοχή, από δεξιά έβγαλε την σέντρα και ο Τρεμουλινάς με κεφαλιά, μείωσε σε 1-2. Οι Ισπανοί άγγιξαν την ισοφάριση στο 28’ με τον Κολοτζέτζακ να πιάνει κεφαλιά, τον Χαρτ ν’ αποκρούει και τον Ιμπόρα από κοντά να μην μπορεί να σκοράρει. Σε αυτό το κολασμένο πρώτο μέρος, η Σίτι ήταν εκείνη που βρήκε τον τρόπο και τον δρόμο για 3ο γκολ, απέναντι σε μια αστεία άμυνα. Ο Νάβας σαν σε προπόνηση έκανε μια συρτή σέντρα από τα δεξιά στο 36’ και ο Μπονί λίγο πιο δεξιά από το σημείο του πέναλτι και πιο μέσα, εντελώς αμαρκάριστος έκανε το 1-3 σαν σε προπόνηση.

Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός του αγώνα, ήταν σαφέστατα πεσμένος, με τον Ρίκο να εξουδετερώνει στο 54’ το σουτ του Φερναντίνιο, ενώ στο 55’ ο Μπονί αστόχησε σε καλή ευκαιρία. Στο 71’ ωραίος συνδυασμός και 1-2 του Τουρέ με τον Μπονί, έφερε τον πρώτο σε θέση βολής, αλλά το σουτ του πέρασε δίπλα από την εστία. Χωρίς ιδιαίτερες φάσεις κύλησε το υπόλοιπο παιχνίδι, για να πάρει η Σίτι το τρίποντο που την φέρνει από την 4η αγωνιστική, στα νοκ-άουτ του Champions League.

Γκλάντμπαχ – Γιουβέντους 1-1
(18’ Τζόνσον -44’ Λιχτστάινερ)

Η Γκλάντμπαχ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και από νωρίς πήρε τον έλεγχο του ματς, απέναντι σε μια Γιουβέντους με πολλές αμυντικές αδυναμίες. Στο 13’ ο Νταχούντ έχει σουτ στο δοκάρι και πέντε λεπτά αργότερα οι Γερμανοί ανοίγουν το σκορ. Σέντρα από αριστερά, με το τσαφ του Κιελίνι να στρώνει την μπάλα στον Ράφαελ. Αυτός πάσαρε στον ξεμαρκάριστο Φάμπιαν Τζόνσον που με δεξί σουτ έκανε το 1-0. Στο 22΄σε σουτ του Τραορέ και στο 23’ σε σουτ του Νορντβάιτ ο Μπουφόν υποχρεώθηκε σε ισάριθμες αποκρούσεις για να κρατήσει το σκορ στο επίπεδο του 1-0. Ο ρυθμός του παιχνιδιού, άνοιξε με τις προσπάθειες κι από τις δύο μεριές να διαδέχονται η μία την άλλη. Τελικά στο 44’ μετά από μια φανταστική έμπνευση του Πογκμπά, που έσκαψε την μπάλα προς τη δεξιά μεριά, ο Λιχτστάινερ έδωσε τη λύση με ένα μονοκόμματο δεξί σουτ που έφερε το ματς στα ίσια. Ένα έξοχο γκολ από τον Ελβετό, που επέστρεψε δριμύτερος μετά την περιπέτεια της υγείας του.

Το δεύτερο μέρος, αφού είχαν κυλήσει οκτώ λεπτά, έφερε αποβολή του Ερνάνες για την Γιουβέντους, μετά από τάκλιν που έκανε στον Άλβαρο Ντομίνγκεζ. Η Μπορούσια ανέβασε την πίεση της και είχε καλή στιγμή με τον Νταχούντ στο 55’. Στο 67’ και στο 68’ πάλι ήρθαν δύο απανωτές επεμβάσεις από τον Μπουφόν, σε σουτ των Νταχούντ και Τζάκα. O Mπουφόν υποχρεώθηκε σε δύο ακόμα υπέροχες αποκρούσεις, στο 77′ σε προσπάθεια του Στιντλ και στο 89′ σε σουτ του Θόργκαν Αζάρ, στο οποίο παρενέβη ελάχιστα για να στείλει την μπάλα στο δοκάρι.

Η βαθμολογία:

Μάντσεστερ Σίτι 9 8-5
Γιουβέντους 8 5-2
Σεβίλλη 3 5-7
Γκλάντμπαχ 2 2-6

Η επόμενη αγωνιστική:

Γκλάντμπαχ – Σεβίλλη
Γιουβέντους – Μάντσεστερ Σίτι

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της βραδιάς:

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Μάλμε 4-0

Ρεάλ Μαδρίτης – Παρί Σ.Ζ. 1-0

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Μάντσεστερ Γ. – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1-0

Αϊντχόφεν – Βόλφσμπουργκ 2-0

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Αστάνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-0

Μπενφίκα – Γαλατασαράι 2-1

Πηγή: sport-fm.gr