Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Στηρίζει ομόφωνα Πλατινί η UEFA

Στηρίζει ομόφωνα Πλατινί η UEFA

Ο Μισέλ Πλατινί μπορεί να τέθηκε σε διαθεσιμότητα από την Επιτροπή Ηθικής της FIFA, όπως και ο πρόεδρος Ζεπ Μπλάτερ, μετά την πληρωμή ενός μεγάλου ποσού από τον δεύτερο στον πρώτο, ωστόσο φαίνεται πως χαίρει της εμπιστοσύνης των μελών της UEFA. Τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

Εκπρόσωποι από τα 54 κράτη-μέλη της UEFA συναντήθηκαν στην Ελβετία την Πέμπτη για να συζητήσουν το θέμα και αποφάσισαν να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Γάλλου προέδρου, από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποια καταδικαστική απόφαση και η δικαιοσύνη ερευνά ακόμη την υπόθεση για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν.

«Όλοι μας υποστηρίζουμε τον Πλατινί σαν άτομο και πιστεύουμε πως όλοι οι άνθρωποι αξίζουν μια δίκαια δίκη», ανέφερε ο γενικός γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, προσθέτοντας πως απόντος του Πλατινί, πρόεδρος της συνεδρίασης ήταν ο Άνχελ Μαρία Βιγιάρ, αντιπρόεδρος της UEFA και πρόεδρος της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Πάντως ο τελευταίος δεν πρόκειται να αναλάβει καθήκοντα προέδρου, όσο διάστημα παραμένει μακριά από τα καθήκοντά του ο Πλατινί.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της Αυστρίας, Λέο Βίντερ, δήλωσε πως ΚΑΙ οι 54 ομοσπονδίες-μέλη της UEFA εξέφρασαν την πλήρη στήριξή τους στον Πλατινί, ενώ ο Ρώσος εκπρόσωπος είπε πως υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον 60χρονο πρόεδρο.

Πηγή: sport-fm.gr