Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Στο δεύτερο ήταν… Ολυμπιακός!

Στο δεύτερο ήταν… Ολυμπιακός!

Όταν σταμάτησαν να το βλέπουν σαν… αγγαρεία οι ερυθρόλευκοι διέσυραν την Λιμόζ στο ΣΕΦ

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν αλλού. Όμως, στο δεύτερο… εμφανίστηκε στο παρκέ του ΣΕΦ και έτσι δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα από την υποδεέστερη Λιμόζ, την οποία συνέτριψε 75-49.

Το ματς

Πολύ καλό και φουριόζο ξεκίνημα έκανε ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση, ειδικά στην άμυνα, ξεφεύγοντας με 6-0. Όμως, στα επόμενα δύο λεπτά οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν τρομερά άστοχοι (3/11 σουτ), με την Λιμόζ να μειώνει (6-4). Παρά τις πολλές αλλαγές στο παρκέ, οι «ερυθρόλευκοι» διατηρούσαν το προβάδισμά τους (16-10), ωστόσο στο τελευταίο τρίλεπτο της πρώτης περιόδου, έκαναν ό,τι… μπορούσαν για να το χάσουν! Από τη μία ήταν τραγικά άστοχοι και από την άλλη δεν είχαν συγκέντρωση ούτε στην άμυνα (πετυχαίνοντας ακόμη και αυτοκαλάθι!). Συνεπώς, οι Γάλλοι εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο το «μπλακ άουτ» των Πειραιωτών, με αποτέλεσμα να κάνουν ένα σερί 7-0 μέχρι το τέλος (16-17).

Ο Ολυμπιακός συντηρούσε το… τραγικό του πρόσωπο και στη δεύτερη περίοδο! Για περίπου πέντε λεπτά, οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν ούτε καν να σκοράρουν (!) και το μόνο που τους έσωζε ήταν πως είχαν αντίπαλο την Λιμόζ, η οποία είχε πετύχει μόλις πέντε πόντους σε αυτό το διάστημα (16-22). Ωστόσο, κάποια στιγμή οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου αποφάσισαν να παίξουν όπως… ξέρουν και με τον Γιάννη Αθηναίου να έρχεται πολύ ορεξάτος από τον πάγκο, ειδικά στην περιφέρεια, έκαναν ένα επιμέρους σκορ 10-1, για το νέο προσπέρασμα (26-23). Παρ’ όλα αυτά, δεν υπήρξε ανάλογη συνέχεια από τους πρωταθλητές Ελλάδας και με τους «λιμουζό» να τους λένε «merci» για το ένα… δώρο μετά το άλλο, πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με έναν πόντο (28-29).

Ό,τι δεν έκανε ο Ολυμπιακός σε ένα ολόκληρο ημίχρονο το έκανε στην αρχή της τρίτης περιόδου. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν συνέπεια τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση, ανακτώντας το προβάδισμα με… συνοπτικές διαδικασίες (36-31). Μάλιστα, συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν ακόμη και στο +8 (44-36), αλλά δεν επεδίωξαν να ανεβάσουν κι άλλο τις στροφές τους, με αποτέλεσμα η Λιμόζ να μένει στο παιχνίδι χάρη στον Κάλπεπερ (46-42). Όμως, το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου ανήκε στον Ντι Τζέι Στρόμπερι, ο οποίος με δικούς του πόντους, έδωσε διαφορά εννιά πόντων (51-42) στην ομάδα του Πειραιά.

Μία καλή άμυνα και ένα καλάθι και φάουλ του Γιανγκ, έστειλαν τον Ολυμπιακό στο +12 (54-42) στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου όχι μόνο είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, αλλά κυριαρχούσαν στο παρκέ. Ο Γιανγκ έκοβε όποιον ερχόταν στο διάβα του, οι Στρόμπερι και Μάντζαρης είχαν «ζεσταθεί» για τα καλά, με τη διαφορά να πηγαίνει ακόμη και στο +26 (72-46). Όπως είναι φυσικό, οι «λιμουζό» είχαν παραδώσει… πνεύμα, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να φτάνουν στη νίκη με το τελικό 75-49.

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 28-29, 51-42, 75-49

Πηγή: sport-fm.gr