Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Super League: Αίτημα στην ΚΕΔ/ΕΠΟ για elite ξένους διαιτητές σε όλα τα ντέρμπι

Τον ορισμό ξένων elite κατηγορίας διαιτητών για τους αγώνες μεταξύ των AEK, Άρη, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ θα ζητήσει η Super League από ΚΕΔ/ΕΠΟ.

Το αίτημα αυτό θα αφορά τόσο την κανονική περίοδο όσο και τα πλέι οφ, με τη σχετική επιστολή προς την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ, όπως αποφάσισε ομόφωνα την Παρασκευή (8/9) το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, το Δ.Σ. αποφάσισε -επίσης ομόφωνα- να απαιτήσει τη διενέργεια οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου στην ΕΠΟ από ανεξάρτητο οίκο, σε ό,τι αφορά τα χρήματα που καταβάλλει η διοργανώτρια Αρχή στην Ομοσπονδία.

Στο αίτημα περί ελέγχου την ΕΠΟ συμφώνησε και η ΠΑΕ ΑΕΚ, υπό την αίρεση ότι θα συμφωνηθεί αντιστοίχως ομόφωνα να γίνει διαχειριστικός έλεγχος και στη Super League. Το αίτημα της Ένωσης δεν έγινε δεκτό, επιβεβαιώθηκε όμως ότι ο «δικέφαλος» έχει -βάσει καταστατικού του συνεταιρισμού- το δικαίωμα να προκαλέσει ο ίδιος έλεγχο στα οικονομικά του.

Υπενθυμίζεται ότι η Super League έκανε γνωστό και το πρόγραμμα του πρωταθλήματος της κορυφαίας κατηγορίας της χώρας, στο οποίο κάποια από τα μεγάλα ματς μεταφέρονται για Δευτέρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Super League: Αναλυτικά οι αποφάσεις στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

«Ομόφωνα εγκρίθηκε ο ορισμός αγώνων Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 1 Ανδρών (4η ως και 16η αγωνιστική) και θα αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League.

Ομόφωνα εγκρίθηκε η Προκήρυξη Πρωταθλήματος Super League 1 K15.

Ομόφωνα επελέγησαν οι διαιτητές για το Διαιτητικό Δικαστήριο και την Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών (Π.Ε.Ε.Ο.Δ.) της Ε.Π.Ο.

Ομόφωνα εγκρίθηκαν οι παρατηρήσεις επί του σχεδίου νέου Κανονισμού Αδειοδότησης της Ε.Π.Ο.

Ομόφωνα το Δ.Σ. αποφάσισε να σταλεί θεσμική επιστολή προς την ΕΠΟ/ΚΕΔ, ώστε να ορίζονται διαιτητές των ανώτατων δυνατόν κατηγοριών της UEFA από τα κορυφαία Πρωταθλήματα, βάσει UEFA Ranking, σε όλους τους αγώνες AEK, Άρη, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ μεταξύ τους, για την κανονική περίοδο και για τα Playoffs.

Ομόφωνα το Δ.Σ. αποφάσισε να απαιτηθεί από την ΕΠΟ οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος από ανεξάρτητο οίκο για τα υπέρογκα ποσά που δίνει η Super League στην Ομοσπονδία. Η ΠΑΕ ΑΕΚ συμφώνησε με την εν λόγω απόφαση, υπό την αίρεση ότι θα συμφωνηθεί αντιστοίχως ομόφωνα να γίνει διαχειριστικός έλεγχος και στη Super League, κάτι που δεν έγινε δεκτό. Επιβεβαιώθηκε το δικαίωμα, βάσει καταστατικού, να προκαλέσει η ίδια έλεγχο στα οικονομικά του Συνεταιρισμού».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή