Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Super League: Νέο τρίποντο του ΠΑΣ Γιάννινα, 1-0 τη Λαμία και 3η θέση | ΣΠΟΡ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε με 1-0 τη Λαμία στο Πανθεσσαλικό για τη 12η αγωνιστική της Super League κι αναρριχήθηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Ισοβαθμεί πλέον με τον ΠΑΟΚ, αφήνοντας -προσώρας- εκτός της ζώνης των play offs τον Παναθηναϊκό, που ισοβαθμεί με τον Άρη στην 6η θέση. Ο Σάλιακας με καταπληκτικό σουτ στο 54’ χάρισε τη μεγάλη νίκη στους Γιαννιώτες που είχαν πολύ πιο «καθαρές» ευκαιρίες στο παιχνίδι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ματς

Η ομάδα της Ηπείρου είχε την πρώτη επίσκεψή της στα καρέ του Γκαραβέλη στο τρίτο λεπτό, όταν ο Σάλιακας έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ωστόσο τόσο ο Σνάιντερ όσο και ο Μορέιρα δεν μπόρεσαν να σπρώξουν την μπάλα προς την εστία, αν και κινήθηκαν προς την πορεία της. Στο 24’ ένα μακρινό σουτ Καραχάλιου πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 31’ ο Σνάιντερ έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια και σουτ με το αριστερό, αναγκάζοντας τον Γκαραβέλη σε μία καταπληκτική απόκρουση στο δεξί «παραθυράκι» του, διατηρώντας το «μηδέν» στην εστία του.

Ο ΠΑΣ συνέχισε να πιέζει την εστία της Λαμίας και στο 54’ ο Σάλιακας εκμεταλλεύτηκε το γλίστρημα του Ρόμανιτς, «ζύγισε» το πόδι του και με ένα τρομερό σουτ από τα 25 μέτρα (με ταχύτητα 93 χλμ/ώρα, όπως ανέφερε το συνδρομητικό κανάλι) έκανε το 1-0 για τους φιλοξενούμενους. Η ομάδα των Ιωαννίνων συνέχισε να ελέγχει απόλυτα το ρυθμό του αγώνα, χωρίς να απειληθεί από τη Λαμία, παρά τις αλλαγές του Μιχάλη Γρηγορίου και με σωστή διαχείριση έφτασε άνετα ως το τρίποντο, κάνοντας βαθμολογικό «άλμα» τεσσάρων θέσεων.

Λαμία-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Προβυδάκης (79’ Σκόνδρας), Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνεθ (79’ Σαραμαντάς), Γκέντσογλου, Μπεχαράνο, Νούνιες (60’ Ελευθεριάδης), Ταϊρόν (66’ Μανουσάκης), Ρόμανιτς, Τσούκαλος (60’ Αραμπούλι).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Μπρένερ (72’ Λώλης), Σνάιντερ, Μορέιρα, Περέα (90’ Λιάσος).


Πηγή