Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Super League: Ξεχωρίζει το ντέρμπι δικεφάλων στην Τούμπα

Το ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, δεσπόζει στο πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. 

Ο Παναθηναϊκός έφτασε χθες  στην τρίτη σερί επιτυχία (2-0 τον Βόλο), και περιμένει το ντέρμπι της Τούμπας (20:30). Εκεί όπου ο ΠΑΟΚ θα παίξει τα ρέστα του για τον τίτλο κόντρα στην ΑΕΚ. Οι «ασπρόμαυροι», με τις δυο σερί ισοπαλίες απέναντι σε Ολυμπιακό (0-0) και Αστέρα Τρίπολης (2-2) έχασαν πολύτιμο έδαφος κι είναι ήδη στο -6 από την ΑΕΚ. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, από την άλλη, με ανεβασμένο ηθικό έπειτα από τις εννέα διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, με «τρίποντο» στη Θεσσαλονίκη θα κάνει άλμα τίτλου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το όποιο αποτέλεσμα στην Τούμπα θα ελπίζει να έχει εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός που φιλοξενείται νωρίτερα στο «Αθανάσιος Διάκος» (16:00) από τη Λαμία. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν σημάδια ανάκαμψης στο επιβλητικό 6-1 επί του Παναιτωλικού, τη στιγμή που η Λαμία, ουραγός πια, προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της έχοντας ανακοινώσει τη συνεργασία της με τον Λεωνίδα Βόκολο. Λίγες ώρες αργότερα στο Αγρίνιο (19:30), Παναιτωλικός και Ιωνικός θα δίνουν έναν κομβικής σημασίας αγώνα για τους στόχους τους, με τους φιλοξενούμενους να παραμένουν τρία ματς αήττητοι υπό τις οδηγίες του Μιχάλη Γρηγορίου (δυο σερί νίκες και μια ισοπαλία) και να ξεκολλούν από την τελευταία θέσης της κατάταξης.  

Σε Περιστέρι (Δευτέρα 20/2, 18:00) και Ηράκλειο (20/2, 19:30) διεξάγονται δυο παιχνίδια που θα κρίνουν πολλά στη μάχη της εξάδας. Ο Ατρόμητος, έχοντας και παιχνίδι λιγότερο, περιμένει τον Λεβαδειακό που έπεσε στην προτελευταία θέση, μένοντας επτά ματς (πέντε ήττες, δυο ισοπαλίες) δίχως «τρίποντο» και θα έχει για πρώτη φορά τον Γιάννη Πετράκη στον πάγκο του.

Στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Άρη, με την ομάδα του Βάλντας Νταμπράουσκας να θέλει μόνο τη νίκη για να αναπτερώσει τις ελπίδες της, μειώνοντας την απόσταση από την έκτη θέση, υποχρεώνοντας παράλληλα τους «κίτρινους» στην τέταρτη διαδοχική ήττα τους. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής και η βαθμολογία του πρωταθλήματος της Super League:  

Παναθηναϊκός-ΝΠΣ Βόλος 2-0

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Λαμία-Ολυμπιακός 19/2 (16:00)

Παναιτωλικός-Ιωνικός 19/2 (19:30)

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 19/2 (20:30)

Ατρόμητος-Λεβαδειακός 20/2 (18:00)

ΟΦΗ-Άρης 20/2 (19:30)


Πηγή