Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Super League: Live η δράση σε όλους τους αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής

Ολοκληρώνεται σήμερα (6/3) η κανονική περίοδος της Super League, με επτά αναμετρήσεις οι οποίες διεξάγονται την ίδια ώρα (19:00).

Από το πρόγραμμα ξεχωρίζει το ντέρμπι ανάμεσα στον Άρη και τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στη Θεσσαλονίκη, αλλά και η «μάχη» για την κατάκτηση της 6ης και τελευταίας προνομιούχου θέσης για τα πλέι οφ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι «ερυθρόλευκοι» φαίνεται να έχουν εξασφαλίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος, καθώς βρίσκονται στους 65 βαθμούς και στο +15 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Από την άλλη, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν συγκεντρώσει 42 βαθμούς μετά την επιστροφή των 6 βαθμών που τους είχαν αφαιρεθεί στην αρχή του πρωταθλήματος και θα προσπαθήσουν να προσπεράσουν την ΑΕΚ που βρίσκεται μπροστά με μόλις 1 βαθμό διαφορά.

Την ίδια ώρα, η «Ένωση» υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης, με τους Αρκάδες να είναι μια από τις τρεις ομάδες που διεκδικούν την 6η θέση και την είσοδο στα πλέι οφ, μαζί με ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ, που βρίσκονται 1 βαθμό πίσω του (35 έναντι 34 βαθμών). Οι Ηπειρώτες δοκιμάζονται εκτός έδρας από τον Βόλο, ενώ οι Κρητικοί υποδέχονται τον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης.

Γενικότερα, όλες οι ομάδες θα προσπαθήσουν να πάρουν το πολύτιμο τρίποντο, καθώς μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ, που αναμένεται να ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι, εκκρεμεί επίσης η απόφαση για την ένσταση που κατέθεσε ο ΠΑΣ Γιάννινα, μετά την αφαίρεση των 5 βαθμών.

Διαβάστε ζωντανά λεπτό προς λεπτό μέσω του iefimerida.gr την εξέλιξη της τελευταίας αγωνιστικής της Super League.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς θα διεξαχθούν τα πλέι οφ και πλέι άουτ

Στα πλέι οφ θα συμμετέχουν οι ομάδες από τις θέσεις 1-6, ενώ θα διεξαχθούν διπλοί αγώνες σε αντίθεση με τα πλέι άουτ. Εκεί, οι ομάδες από τις θέσεις 7-14 θα αγωνιστούν σε έναν γύρο. Μοναδική υποσημείωση πως οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 7-10 στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος θα δώσουν τέσσερα ματς στην έδρα τους και τρία εκτός έδρας. Όλες οι ομάδες, τόσο σε πλέι οφ και πλέι άουτ, συνεχίζουν με τους βαθμούς που συγκέντρωσαν κατά την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Ποιοι παίρνουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, και ποιος «αποχαιρετάει» τη Super League

Στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-3 των πλέι οφ, αλλά και ο κυπελλούχος Ελλάδας. Οπότε συνολικά η χώρα μας θα μπορεί να βγάλει έως και τέσσερις εκπροσώπους της στην Ευρώπη (Champions League, Europa League, Conference League). Στη μάχη της «ουράς», αυτός που θα μείνει στην τελευταία θέση της Super League μετά το πέρας των πλέι άουτ, υποβιβάζεται απευθείας στη Super League 2, ενώ ο προτελευταίος θα δώσει αγώνα μπαράζ με ομάδα της δεύτερης κατηγορίας.

Τι ισχύει σε περίπτωση ισοβαθμίας

Στην περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  1. Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η κάθε ομάδα στους μεταξύ τους αγώνες.
  2. Η διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες.
  3. Η διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα.
  4. Η καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα.
  5. Η καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα.

Η βαθμολογία της Super League

Το πρόγραμμα της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής


Πηγή