Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Θύμισε… Μπριζ

Θύμισε… Μπριζ

Πάλι τα ίδια! Ο Παναθηναϊκός ήταν καλός στο μεγαλύτερο μέρος της φιλικής αναμέτρησης με τη Σοσιεδάδ στην Ισπανία, άλλα όπως και με την Μπριζ πριν ακριβώς μια εβδομάδα, έχυσε την καρδάρα με το γάλα. Αυτήν τη φορά όλα συνέβησαν στις αρχές του β’ ημιχρόνου, αλλά προ το τέλος του, καθώς από το 82’ έως 88’ οι «πράσινοι» δέχθηκαν τρία γκολ (82’ Μπούμα, 87’ Κανάλες με απευθείας εκτέλεση φάουλ, 88’ Αγκιρένσε), δείχνοντας ότι στο τελευταίο τα είχαν παρατήσει. Σε οκτώ ημέρες η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου αντιμετωπίζει την Καμπάλα στο Αζερμπαϊτζάν για τα play off του Europa League.

Πως έπαιξε

Ο Γιάννης Αναστασίου, απόντος και του Κοτσόλη, ξεκίνησε τον Λουκ Στιλ κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα σε σχέση με το ματς κόντρα στην Μπριζ είχε δύο αλλαγές. Ο Βέμερ έπαιξε στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Ταυλαρίδης στο κέντρο της, αλλά με τον Κουτρουμπή δίπλα καθώς απουσίαζε και ο Τριανταφυλλόπουλος. Αριστερά δεν ήταν ο Πράνιτς που χρησιμοποιήθηκε στο κέντρο, αλλά ο Χουχούμης.

Πέραν του Κροάτη στα χαφ σε σχηματισμό ρόμβου ήταν ο Ζέκα που άλλοτε ήταν ο μοναδικός ανασταλτικός χαφ και κάποιες φορές εναλασσόταν με τον πρώην παίκτη της Σπόρτινγκ. Ο Ατζαγκούν έπαιζε δεξιά, ο Νίνης είχε ρόλο οργανωτή. Ο Μπεργκ μοναδικός προωθημένος, έχοντας τον Καλτσά κοντά του, με τον πρώην παίκτη της Βέροιας να δίνει βοήθειες στη δεξιά πλευρά.

Στο α’ ημίχρονο έπαιξαν οι: Στιλ, Χουχούμη, Ταυλαρίδη, Κουτρουμπή, Βέμερ, Πράνιτς, Ζέκα, Ατζαγκούν, Νίνη, Καλτσά και Μπεργκ.  Στο β’ ημίχρονο: Στιλ (76’ Γιαννακόπουλος), Νάνο, Ταυλαρίδης, Σάντσεθ, Μαρινάκης, Ζέκα (76’ Αγγελόπουλος), Κουτρουμπής (62’ Δώνης), Λουντ, Πέτριτς, Κλωναρίδης και Καρέλης

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός όπως είναι λογικό, αφού έπαιζε με μια αρκετά ποιοτική ομάδα και μαρτυράει το σχήμα του, προσπάθησε να παρουσιάσει ένα συμπαγές κέντρο και να κλείσει τους διαδρόμους στη Σοσιεδάδ. Σε γενικές γραμμές τα κατάφερε στο πρώτο μέρος και σε κάποιες στιγμές μπόρεσε να απειλήσει και τον αντίπαλο. Και ο ρυθμός που πάνω-κάτω θα ήθελε ο Γιάννης Αναστασίου.

Οι φάσεις που έφαγε στο α’ ημίχρονο ήρθαν από αδυναμία να στις στημένες φάσεις. Όπως στην περίπτωση του Ινίγο που δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει ο Βέμερ, με τον Γερμανό να δείχνει και πάλι ότι δεν είναι καλός σε αυτόν τον τομέα του παιχνιδιού. Όταν σηκώνεται ψηλά η μπάλα δηλαδή.

Ο Στιλ επέστρεψε δυναμικά κάτω από τα δοκάρια, καθώς στο 30’ αντέδρασε εξαιρετικά σε δύο φάσεις, αν και στη δεύτερη περίπτωση ο Ζόνάτας ήταν εκτεθειμένος, αλλά ο Άγγλος μπλόκαρε.

Το δεύτερο μέρος ήταν πιο ενδιαφέρον, για τον ουδέτερο θεατή κυρίως. Σε άλλη ταχύτητα έπαιξαν οι δύο ομάδες στο β’ μέρος μέχρι το 75’ περίπου, καθώς οι αρκετές αλλαγές «χάλασαν», όπως συμβαίνει συνήθως, το παιχνίδι. Ο 42χρονος τεχνικός το γύρισε ουσιαστικά σε 4-2-2-2 με τους Κλωναρίδη, Καρέλη να είναι μπροστά κατά βάση. Θετικότατη η παρουσία του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο, ελέγχοντας σε μεγάλο κομμάτι του το παιχνίδι και καταφέρνοντας να φθάσει με μεγαλύτερη ευκολία στην αντίπαλη περιοχή και κάνοντας την Σοσιεδάδ να τον αισθανθεί πιο πολύ αν και δεν έπαιζε ο Μπεργκ.

Όλα αυτά μέχρι το 75’ με 80’, καθώς από εκεί και πέρα «έπεσαν» τα… φώτα. Οι «πράσινοι» εξαφανίστηκαν από το γήπεδο και η Σοσιεδάδ το εκμεταλλεύτηκε βάζοντας τρία γκολ από το 82’ έως το 88’ και μουτζουρώνοντας την καλή εικόνα που είχε το «τριφύλλι» στο μεγαλύτερο μέρος του ματς.

Πηγή:  sport-fm.gr