Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Θύμα της πρώτης μεγάλης έκπληξης του Euro η Πορτογαλία

Θύμα της πρώτης μεγάλης έκπληξης του Euro η Πορτογαλία

Οι εξαιρετικοί Ισλανδοί απέσπασαν ισοπαλία από την ομάδα του Φερνάντο Σάντος

Πρεμιέρα-εφιάλτης για την Πορτογαλία. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος την πάτησε από την εξαιρετική Ισλανδία, που συνδύασε το πρώτο της ματς σε μεγάλη διοργάνωση με χρυσή ισοπαλία 1-1.

Μετά το πρώτο 20λεπτο οι Ίβηρες ανέβασαν στροφές κι άνοιξαν το σκορ με κοντινό πλασέ του Νάνι στο 31’. Οι παίκτες του Λάγκερμπακ δεν φοβήθηκαν το ματς κι έκαναν την ζημιά στο 50’ με τον Μπιάρνασον.

Η βαθμολογία στον 6ο όμιλο:
1.Ουγγαρία 3
2. Πορτογαλία 1
3. Ισλανδία 1
4. Αυστρία 0

Το ματς:

Εξαιρετικό ξεκίνημα στο παιχνίδι. Η άγνοια κινδύνου των Ισλανδών σε συνδυασμό με την «στάμπα» του φαβορί, που κουβάλαγαν οι Πορτογάλοι, βοήθησε το ματς να πάρει ρυθμό από νωρίς. Οι παίκτες του Λάγκερμπακ δημιούργησαν αρκετά προβλήματα με κάθετες μπαλιές στην δεξιά πλευρά της άμυνας των Ιβήρων, που στη συνέχεια απέβαλαν τη νευρικότητα και επέβαλαν τον ρυθμό τους. Το «γύρω-γύρω όλοι» κοντά στην περιοχή του Χαλντόρσον έφερε την πρώτη κλασική ευκαιρία στο ματς όταν ο Νάνι (21’) δεν μπόρεσε να νικήσει με κοντινή κεφαλιά από κοντινή απόσταση τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Οι τελικές της ομάδας του Φερνάντο Σάντος, που ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της, διαδέχονταν η μία την άλλη, οι Ισλανδοί ζορίστηκαν πολύ και η ζημιά δεν άργησε να γίνει. Από έναν εξαιρετικό συνδυασμό των Βιεϊρίνια και Αντρέ Γκόμες, ο Νάνι έγινε αποδέκτης της μπάλας και με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ (31’) σε ιδανικό χρονικά σημείο. Η αντίδραση της ομάδας του Λάγκερμπακ ήταν σωστή. Δεν κλείστηκε πίσω, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησε να πιέσει χωρίς όμως να καταφέρει να διορθώσει την κατάσταση μέχρι το τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο ημίχρονο.

Τον απόλυτο αιφνιδιασμό πέτυχαν οι Ισλανδοί στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου. Με αθόρυβη δουλειά και εκμεταλλευόμενοι την χαλαρότητα της άμυνας των Πορτογάλων, οι παίκτες του Λάγκερμπακ απάντησαν με τον Μπιάρνασον στο 50’. Οι Ίβηρες χρειάστηκαν μερικά λεπτά μέχρι να συνέλθουν, όμως στη συνέχεια μετέφεραν το παιχνίδι ξανά στην περιοχή του Χαλντόρσον, χωρίς όμως να τον απειλούν ιδιαίτερα.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, με το πέρασμα των λεπτών, έδειχνε να χάνει την συνοχή της και δεν ήταν λίγες οι φορές που καρδιοχτύπησε στα μετόπισθεν από τις αντεπιθέσεις των αντιπάλων της. Με την είσοδο του Κουαρέσμα (76’) η κατάσταση διορθώθηκε. Οι Πορτογάλοι τα έπαιξαν όλα για όλα και έκλεισαν τους Ισλανδούς στα καρέ τους. Οι γιόμες στην περιοχή του Χαλντόρσον ήταν αλλεπάλληλες όμως οι Ισλανδοί κράτησαν μέχρι τέλους τον ιστορικό βαθμό.

Πηγή: sport-fm.gr