Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Το γιόρτασε με τεκίλα!

Το γιόρτασε με τεκίλα!

Η Ρεάλ μέθυσε 1-0 στο τέλος την Ατλέτικο

Ακόμη ένα βήμα για το repeat έκανε η Ρεάλ. Μπορεί η Ατλέτικο να της… έβγαλε το λάδι και στον δεύτερο εμφύλιο στο «Μπερναμπέου», όμως η «βασίλισσα» πέτυχε στο τέλος τον στόχο της και με το 1-0 (0-0 το πρώτο ματς) πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.

Ματς για γερά νεύρα στην ισπανική πρωτεύουσα. Παρά τα πολλά προβλήματα απουσιών (Μαρσέλο, Μόντριτς, Μπέιλ, Μπενζεμά), η ομάδα του Αντσελότι έλεγξε απόλυτα το παιχνίδι, όμως κάθε φορά που οι «ροχιμπλάνκος» ανέβαζαν τις γραμμές τους έτρεμε… το φυλλοκάρδι της. Τα πράγματα έγιναν ξεκάθαρα μετά το 76’, όταν αποβλήθηκε (σωστά) ο Τουράν. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν φουλ άμυνα και στην πρώτη φάση που συνδυάστηκαν σωστά Ρονάλντο-Χάμες το γκολ «βγήκε». Ο «CR7» σέρβιρε στον Τσιτσαρίτο και αυτός νίκησε με ψύχραιμο πλασέ τον Όμπλακ στο 88’.

Το ματς:

Με τον Ράμος να παίρνει θέση λίγο πιο πίσω από τον Κρόος και τον Πέπε αμυντικό δίδυμο δίπλα στον Βαράν, η Ρεάλ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τον χώρο που της έδωσε η Ατλέτικο. Οι φιλοξενούμενοι άφησαν ελεύθερο γήπεδο στην ομάδα του Αντσελότι, που αναγκάστηκε να πάει σε «σετ-παιχνίδι». Τελικά, με εξαίρεση κάποια λαθάκια στον άξονα από τους «ροχιμπλάνκος» τα οποία έφεραν από ένα σουτ σε Τσιτσαρίτο και Ρονάλντο, οι «Μερένχες» δεν μπόρεσαν να απειλήσουν, αλλά ούτε είδαν τον Κασίγιας να ενοχλείται.

Σταδιακά, οι παίκτες του Αντσελότι κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και μετά το 20’ επισκέφτηκαν για πρώτη φορά την αντίπαλη περιοχή. Η Ρεάλ έχασε τον ρυθμό της αφού έριξε όλο το βάρος στα μετόπισθεν, ωστόσο, ο Χάμες είχε άλλα σχέδια… Ο Κολομβιανός έδινε ρεσιτάλ στον άξονα και έβγαλε την ομάδα του μπροστά φέρνοντας ξανά την Ατλέτικο σε θέση άμυνας. Οι φιλοξενούμενοι, παρά την πίεση, «θωράκισαν» την εστία τους χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αλλά οφείλουν ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον Ρονάλντο για την διατήρηση του 0-0 στο ημίχρονο, καθώς σε τετ-α-τετ πλάσαρε πάνω στον Όμπλακ.

Όπως τελείωσε, έτσι ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Η «βασίλισσα» έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, με τον Τσιτσαρίτο να βλέπει την μπάλα να φεύγει εκατοστά δίπλα απ’ την εστία του Όμπλακ. Η φάση έβαλε φωτιά στο «Μπερναμπέου», όμως οι «ροχιμπλάνκος» δεν έπεσαν στην παγίδα και με υποδειγματική ηρεμία στο παιχνίδι τους ανέβασαν και πάλι τις γραμμές τους, βοηθώντας έτσι το παιχνίδι να «ανοίξει» για πρώτη φορά.

Με το πέρασμα των λεπτών και την πρόκριση να ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί, κυριάρχησαν τα νεύρα και οι δυνατές μονομαχίες. Εκεί νικήτρια βγήκε η Ρεάλ, καθώς απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω της -σωστής- αποβολής του Τουράν στο 76ο λεπτό. Το γήπεδο έγειρε μετά την αποβολή του Τούρκου, όμως ο Όμπλακ ήταν και πάλι εκεί, για να βάλει νέο «stop» σε τετ-α-τετ με τον Τσιτσαρίτο στο 80’. Η Ατλέτικο δεν γινόταν να ξεκολλήσει απ’ την άμυνα και μη έχοντας κουράγια και δυνάμεις για να κερδίσει χρόνο το πλήρωσε. Χάμες και Ρονάλντο συνδυάστηκαν άψογα στο 88ο λεπτό, με τον δεύτερο να δείχνει μεγαλόκαρδος και να σερβίρε στον «Τσίτσα» το 1-0. Μετά το γκολ οι «μερένχες» δεν άφησαν το μικρό περιθώριο ελπίδας στους αντιπάλους τους και κλείδωσαν άνετα την πρόκριση.

Οι συνθέσεις:

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Κοεντράο (90′ Αρμπελόα), Κρόος, Πέπε, Ίσκο (90+2′ Ιγιαραμέντι), Χάμες, Τσιτσαρίτο (90+1′ Χεσέ), Ρονάλντο

Στον πάγκο: Νάβας, Κεντίρα, Λούκας Σίλβα, Νάτσο

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Χουανφράν, Μιράντα, Γοδίν, Γκάμεθ, Τιάγκο (85’ Χιμένεθ), Κόκε, Σαούλ (46’ Γκάμπι), Τουράν, Γκριεζμάν (65’ Ραούλ Γκαρθία), Μάντζουκιτς

Στον πάγκo: Μογιά, Σικέιρα, Τόρες, Ραούλ Χιμένεθ

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

Γήπεδο: Σαντιάγκο Μπερναμπέου

Πηγή: sport-fm.gr