Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Τρελό σενάριο με Μανιάτη

Τρελό σενάριο με Μανιάτη

Δεν υπολογίζεται από τους πρωταθλητές

Ο Γιάννης Μανιάτης είναι τελειωμένος από τον Ολυμπιακό κι αυτό το ξέρουν μέχρι και οι πέτρες στου Ρέντη. Άσχετα αν δεν το παραδέχονται στο Λιμάνι, ο παίκτης έχει ενημερωθεί ότι δεν υπολογίζεται και ψάχνει ομάδα στο εξωτερικό.

Πάντως, δεν είναι εύκολο πράγμα η αποχώρηση του Έλληνα άσου από τον Πειραιά. Ο έμπειρος παίκτης έχει ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο με την ομάδα και αποδοχές που αγγίζουν το ένα μύριο το χρόνο. Αυτά τα χρήματα δεν μπορεί να τα βρει με τίποτα στο εξωτερικό, οπότε καταλαβαίνετε ότι είναι δύσκολο να πάρει μεταγραφή, αλλά πολύ περισσότερο να δεχθεί να σπάσει το συμβόλαιό του, μιας και θα αξιώσει μεγάλη αποζημίωση.

Πάντως, ο Γιάννης Μανιάτης θα μπορούσε, αν το επιθυμούσε, να πάρει την “εκδίκησή” του από τους πρωταθλητές για την αποπομπή που βιώνει για δεύτερη σερί σεζόν, με μία μεταγραφή σε κάποια άλλη μεγάλη ελληνική ομάδα, ανταγωνίστρια του Ολυμπιακού.

Αν, δηλαδή, ο παίκτης δε βρει αυτό που θέλει εκτός Ελλάδας, θα μπορούσε να κοιτάξει να πάει σε κάποιο σύλλογο της Super League με μεγάλους στόχους. Βέβαια, αυτό είναι κάτι εντελώς θεωρητικό και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση πληροφορία. Ούτε καν σα φήμη δεν κυκλοφορεί το συγκεκριμένο σενάριο, απλά το γράφουμε ως ένα ενδεχόμενο στην καριέρα του παίκτη, όχι και τόσο ακραίο, πάντως, αν θυμηθούμε, για παράδειγμα, ότι πριν ο αρχηγός του Ολυμπιακού πάει στο Λιμάνι, είχε φτάσει στην κυριολεξία μία ανάσα από την ΑΕΚ!

Μάλιστα, το ρεπορτάζ εκείνης της εποχής (Δεκέμβριος του 2010) ανέφερε ότι ο παίκτης προτιμούσε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ένωση από το να πάει στον Πειραιά! Στο σχετικό λινκ μπορείτε να διαβάσετε τι γραφόταν για τον Γιάννη Μανιάτη σε έγκυρο “κιτρινόμαυρο” site, όταν είχε πάρει την απόφαση να αποχωρήσει από τον Πανιώνιο.

Αν και εφόσον, λοιπόν, ο παίκτης καταφέρει να αποδεσμευτεί από τον Ολυμπιακό και δε βρει ομάδα στο εξωτερικό, ποιος θα μπορούσε να αποκλείσει να εξετάσει ξανά το ενδεχόμενο μεταγραφής του στην ΑΕΚ; Μιλάμε, άλλωστε, για μια ομάδα με την οποία σχεδόν είχε συμφωνήσει πριν από έξι χρόνια και στην οποία είχε εκδηλώσει προτίμηση να πάει, σύμφωνα τουλάχιστον με τα τότε δημοσιεύματα.

Επαναλαμβάνουμε, αυτό που γράφουμε, δεν είναι ρεπορτάζ, αλλά ένα υποθετικό σενάριο, που για να πραγματοποιηθεί θα πρέπει να συμβούν πολλά. Να τα βρει, δηλαδή, ο Ολυμπιακός με τον παίκτη, για να σπάσει το συμβόλαιό του, να μη βρεθεί ομάδα στο εξωτερικό και τελικά να προκύψει η ΑΕΚ και να προσφέρει ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο.

Δύσκολα πράγματα, αλλά είπαμε, όχι και τόσο απίθανα, καθώς δε θα είναι η πρώτη φορά -προφανώς ούτε και η τελευταία- που θα γίνει μία τέτοια μετακίνηση. Απλά να αναφέρουμε ότι σήμερα αποκαλύφθηκε πως όταν ο Καμπιάσο αποχώρησε από τον Ολυμπιακό, φέρεται να προτάθηκε και να απασχόλησε σοβαρά την ΑΕΚ! Και δε γυρίζουμε στο παρελθόν να θυμηθούμε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις, όπως, για παράδειγμα, αυτή του Ριβάλντο. Ποτέ μη λες ποτέ, λοιπόν…