Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

UEFA: Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» θα διεξαχθεί το ευρωπαϊκό Super Cup 2023

Στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» του Ολυμπιακού θα διοργανωθεί το ευρωπαϊκό Super Cup 2023, όπως αποφάσισε η UEFA.

Η απόφαση για το πρώτο παιχνίδι επισημοποιήθηκε την Τετάρτη από την εκτελεστική επιτροπή της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο τελικός του Super Cup θα διεξαχθεί την Τετάρτη 16 Αυγούστου (21:00) μεταξύ του νικητή του Champions League και του νικητή του Europa League.

Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να διεξαχθεί στο Καζάν της Ρωσίας, όμως ο αποκλεισμός της χώρας εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία οδήγησε την UEFA σε εξεύρεση νέας έδρας για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Η Ελλάδα πιθανώς να φιλοξενήσει και δεύτερο ευρωπαϊκό τελικό, καθώς η OPAP Arena της ΑΕΚ φαίνεται πως διατηρεί προβάδισμα για να αναλάβει τον τελικό του Conference League στις 29 Μαΐου 2024.

Αναμένεται, ωστόσο, η επίσημη ανακοίνωση της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA την παραμονή του συνεδρίου της, τον προσεχή Απρίλιο.

Πώς ο τελικός του Super Cup μεταφέρθηκε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Για τον συγκεκριμένο τελικό δεν υπήρχαν υποψηφιότητες και η UEFA έπρεπε να αντιμετωπίσει άμεσα τη συγκυρία και να αλλάξει την έδρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Οι επιλογές της ήταν οι εξής:

  • Κάποιο γήπεδο έτοιμο στη Γερμανία, από αυτά που θα φιλοξενήσουν το Euro 2024
  • Kάποιο διαθέσιμο γήπεδο στην Ελβετία
  • Κάποιο γήπεδο σε προσιτή χώρα, προδιαγραφών Σούπερ Καπ (35.000 χωρητικότητα), που να έχει δοκιμαστεί επαρκώς σε επίπεδο πρωτοκλασάτης ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Με βάση το τρίτο κριτήριο επιλέχτηκε το Καραϊσκάκη, αφού, λόγω και των πολύ καλών σχέσεων της UEFA με την ελληνική κυβέρνηση σε υψηλό επίπεδο (πρόσφατη συνάντηση του πρόεδρου της UEFA Αλεκσάντερ Τσέφεριν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για ζητήματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου), υπήρχε και σιγουριά για τήρηση γρήγορων διαδικασιών σε όλα τα γραφειοκρατικά ζητήματα που απαιτούνται από μια χώρα για μια τέτοια διοργάνωση.

Στα υπέρ του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ήταν ακόμα:

  • Τα σημαντικά ματς επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ που έχει διοργανώσει
  • Η πολύ καλή συνεργασία σε αυτά τα ματς με τους ανθρώπους της UEFA που είχαν την ευθύνη διεξαγωγής των αγώνων και η πολύ θετική άποψη για τις προδιαγραφές του γηπέδου
  • Θέση γηπέδου, αεροδρόμιο, συγκοινωνίες και μια πόλη, όπως η Αθήνα, που προσφέρεται για ματς στη συγκεκριμένη ημερομηνία, με μεγάλη διαθεσιμότητα στα ξενοδοχεία
  • Το ότι η Ελλάδα δεν είχε διοργανώσει μέχρι σήμερα τελικό Σούπερ Καπ

Πηγή