Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Βήμα πρόκρισης για την «Μεγάλη Κυρία»

Βήμα πρόκρισης για την «Μεγάλη Κυρία»

Επικράτησε με 2-1 της Ντόρτμουντ μέσα στο Τορίνο

Η Γιουβέντους επικράτησε 2-1 στο Τορίνο, της Ντόρτμουντ σε ένα ματς που δεν ήταν καλύτερη και απέκτησε, έστω και μικρό, προβάδισμα για την πρόκριση, με πρωταγωνιστή τον Μοράτα.

Το 2-1 σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζει κάτι για την Γιουβέντους, που δεν ήταν καλύτερη, αλλά εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην άμυνα της Ντόρτμουντ. Ο Τέβεζ άνοιξε το σκορ στο 13’, ο Ρόις ισοφάρισε στο 18’ κι εκεί που η Ντόρτμουντ φαινόταν να ελέγχει το ματς, ο Μοράτα της έδωσε προβάδισμα με 2-1, με ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αγωνίστηκε βασικός, αλλά αντικαταστάθηκε λόγω ενοχλήσεων στην εκκίνηση του β’ μέρους.

Το ματς

Η Ντόρτμουντ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και απείλησε άμεσα, με τον Ιμόμπιλε από το πρώτο λεπτό. Ωστόσο η Γιουβέντους βρήκε την ευκαιρία στον ανοικτό χώρο, να χτυπήσει την προβληματική άμυνα των Γερμανών, όταν ο Μοράτα έφυγε από αριστερά κάνοντας κούρσα, σούταρε από δύσκολη γωνία στην περιοχή, ο Βαϊντενφέλερ έχασε τη μπάλα από τα χέρια και ο Τέβεζ που ήταν οριακά λίγο πιο μπροστά από την άμυνα των Γερμανών, άνοιξε το σκορ. Το δώρο του Γερμανού πορτιέρο ανταπέδωσε τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κιελίνι, που πήγε να κάνει κοντρόλ, γλίστρησε και ο Ρόις που του έκλειψε την μπάλα, δεν είχε δυσκολία στο να νικήσει στο τετ-α-τετ τον Μπουφόν και να φέρει το παιχνίδι στα ίσια.

Στο διάστημα από εκείνο το σημείο μέχρι το 43ο λεπτό, η γερμανική ομάδα, φαινόταν να ελέγχει τον αγώνα και ήταν εκείνη που κρατούσε μπάλα και ασκούσε πίεση. Οι δύο αντίπαλοι είχαν και από μια αναγκαστική αλλαγή, αφού τραυματίστηκαν ο Πίστσεκ για τους φιλοξενούμενους και ο Πίρλο για την γηπεδούχο. Ωστόσο άλλη μια κακή στιγμή για την Ντόρτμουντ, στην άμυνα της, κόστισε το δεύτερο γκολ με τον Πογκμπά, μετά από πάσα του Τέβεζ, να σεντράρει συρτά στην καρδιά της άμυνας, σε χώρο ευθύνης του Παπασταθόπουλου και ο Μοράτα από κοντά έκανε το 2-1, με το πρώτο του γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ, σαν παίκτης της Γιουβέντους.

Με την έναρξη του β’ μέρους, ο Κιρχ πήρε τη θέση του Σωκράτη που σύμφωνα με την Bild, αντιμετώπισε ορισμένες μικροενοχλήσεις. Η Γιουβέντους, θέλησε να κρατήσει πρώτα ασφαλή τα μετόπισθεν και έδωσε χώρο στην γερμανική ομάδα, που δεν μπορούσε να κάνει, την ουσιαστική φάση για να ισοφαρίσει. Αντίθετα ήταν η «βέκια σινιόρα» που είχε δύο καλές στιγμές, με τον Τέβεζ στο 71’ να σουτάρει και η μπάλα να κοντράρει για να φύγει λίγο έξω, ενώ στο 77’ το σουτ του Αργεντινού, εξουδετέρωσε δύσκολα ο Βαϊντενφέλερ. Στο 86′ ο Περέιρα, χάνει μοναδική ευκαιρία για το 3-1, με διαγώνιο πλασέ κι έτσι τα πάντα έμειναν ανοικτά για τη ρεβάνς, με την Γιούβε να έχει ελαφρύ προβάδισμα.

Γιουβέντους: Μπουφόν, Κιελίνι, Μπονούτσι, Λιχτσταϊνερ, Εβρά, Πογκμπά, Μαρκίζιο, Πίρλο (37’ λ.τρ Περέιρα), Βιδάλ (87’ Παντοϊν), Μοράτα, Τέβεζ (89’ Κομάν)

Στον πάγκο έμειναν οι: Στοράρι, Κάσερες, Ογκμπόνα, Γιορέντε

Ντόρτμουντ: Βαϊντενφέλερ, Χούμελς, Παπασταθόπουλος (46’ Κιρχ), Πίστσεκ (32’ λ.τρ. Γκίντερ), Σμέλτσερ, Γκιντογκάν, Ρόις, Σαχίν, Ιμόμπιλε, (76’ Μπλαζικόφσκι) Μικχταριάν, Ομπαμεγιάνγκ

Στον πάγκο έμειναν οι: Λάνγκερακ, Κελ, Καγκάβα, Ράμος

Πηγή: sport-fm.gr