Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Viva Barca!

Viva Barca!

Οι Καταλανοί επιβλήθηκαν της Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στη Βαρκελώνη

Δηλητηριώδες αποδείχτηκε ένα… δάγκωμα του Λουίς Σουάρες για την Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ουρουγουανός πήρε στην πλάτη του την Μπαρτσελόνα την οδήγησε στη νίκη με σκορ 2-1 στο «Καμπ Νου» και πλέον η κούπα του πρωταθλήματος εξαρτάται αποκλειστικά από τους Καταλανούς!

Φοβερό clasico στην Βαρκελώνη με την «βασίλισσα» να κάνει ό,τι θέλει τους γηπεδούχους στο πρώτο ημίχρονο και την «Μπάρτσα» να χάνει ανεπανάληπτες ευκαιρίες για να συντρίψει την αντίπαλό της στο δεύτερο.

Το σκορ άνοιξε στο 19ο λεπτό έπειτα από στημένη φάση ο Ζερεμί Ματιέ, ενώ με την συμπλήρωση μισής ώρας (31’) ο Κριστιάνο Ρονάλντο απάντησε για τους Μαδριλένους. Σε ένα σημείο όπου οι Καταλανοί δεν φαίνονταν ιδιαίτερα απειλητικοί «χτύπησε» ο Σουάρες κάνοντας το 2-1 στο 56’.

Αριθμός ρεκόρ τη φετινή σεζόν για την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου», καθώς κόπηκαν 98.760 εισιτήρια.

Το ματς:

Μπορεί η Ρεάλ να έδωσε τα ηνία στην Μπαρτσελόνα, που ήθελε δεν… ήθελε ήταν πιο ζωηρή στο ξεκίνημα, όμως οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μια ανάσα απ’ τον στόχο τους. Ο Ρονάλντο στο 12ο λεπτό πέταξε στα σκουπίδια την μπαλιά «πάρε βάλε» του Μπενζεμά, σημαδεύοντας από το ένα μέτρο το οριζόντιο δοκάρι του Μπράβο. Η «βασίλισσα» έδειχνε να έχει πάρει τα πάνω της, όμως τελικά οι «μπλαουγκράνα» ήταν αυτοί που χαμογέλασαν. Ο Μέσι εκτέλεσε φάουλ από πλάγια θέση, ο Ματιέ «είδε» το κενό στην άμυνα και με όμορφη κεφαλιά νίκησε τον Κασίγιας στο 19ο λεπτό! Όπως ήταν φυσικό το «Καμπ Νου» πήρε… φωτιά μετά το γκολ, όμως η ομάδα του Αντσελότι αντέδρασε άψογα.

Η Ρεάλ ανέβασε τις γραμμές της κυκλοφόρησε την μπάλα και εκνεύρισε τους γηπεδούχους. Η Μπαρτσελόνα λίγο έλειψε να αγγίξει το 2-0, όμως ο Νεϊμάρ σημάδεψε τον Κασίγιας αντί για τα δίχτυα του στο 31’ και στην αντεπίθεση ήρθαν τα αντίποινα. Ο Μπενζεμά με ονειρικό τακουνάκι σέρβιρε στον Ρονάλντο κι αυτός με ένα άγγιγμα έκανε το 1-1. Οι «μπαλουγκράνα» έδειξαν μπλοκαρισμένοι, η «βασίλισσα» πατούσε πολύ καλύτερα και πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 40΄με τον Μπέιλ, όμως ο επόπτης σήκωσε το σημαιάκι του, υποδεικνύοντας τον «CR7» -του είχε δώσει κεφαλιά-πάσα- σε θέση οφσάιντ (έστω και οριακά φαίνεται πως έχει δίκιο). Το ημίχρονο έκλεισε με τους φιλοξενούμενους να έχουν το απόλυτο έλεγχο, να κυνηγούν το 2-1, αλλά την «Μπάρτσα» να κρατάει εν τέλει το 1-1.

Όπως τελείωσε έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο 45λεπτο στην Βαρκελώνη. Η Ρεάλ επέστρεψε αποφασισμένη από τα αποδυτήρια και είχε την πρώτη της ευκαιρία στο 48ο λεπτό με τον Μπράβο να νικάει τον Μπενζεμά. Οι Καταλανοί παρότι αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα στον χώρο του κέντρου πέτυχαν τον σκοπό τους από το… πουθενά! Μια μακρινή μπαλιά του Πικέ έβγαλε στην πλάτη της άμυνας τον Σουάρες, που δεν λάθεψε απέναντι στον Κασίγας κάνοντας το 2-1 στο 56’. Το παιχνίδι «χάλασε» μετά το γκολ, αφού κυριάρχησαν τα νεύρα μεταξύ των παικτών, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ρυθμός.

Ο χρόνος πίεζε την Ρεάλ, που πλέον ήταν αναγκασμένη να αντιδράσει. Οι Μαδριλένοι έδειχναν να έχουν ξεμείνει από δυνάμεις και οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε βρήκαν πολλούς χώρους. Οι αντεπιθέσεις των «μπλαουγκράνα» ήταν κίνδυνος θάνατος όμως Νεϊμάρ και Μέσι δεν μπόρεσαν να τελειώσουν το παιχνίδι. Τα δικαιώματα που έδωσαν η Μπάρτσα την έφεραν σε θέση άμυνας στο φινάλε, αφού η ομάδα του Αντσελότι αν και κουρασμένη παρέμενε ζωντανή.

Οι συνθέσεις:

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Άλμπα, Πικέ, Ματιέ, Άλβες, Μαστσεράνο, Ράκιτιτς (76’ Μπουσκέτς), Ινιέστα (80’ Τσάβι), Νεϊμάρ (85′ Ραφίνια), Μέσι, Σουάρες

Στον πάγκο:
Τερ Στέγκεν, Πέδρο, Μπαρτρά, Αντριάνο

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Μαρτσέλο, Πέπε (73’ Βαράν), Ράμος, Καρβαχάλ, Κρόος, Μόντριτς (88′ Λούκας Σίλβα), Ίσκο (80’ Χεσέ), Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά.

Στον πάγκο: Νάβας, Τσιτσαρίτο, Αρμπελόα , Ιγιαραμέντι

Διαιτητής:
Αντόνιο Μιγκέλ Λαόθ

Γήπεδο: Καμπ Νου

Πηγή: sport-fm.gr