Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Ζέκα: Δύσκολο το πρωτάθλημα, αλλά μπορούμε

Ζέκα: Δύσκολο το πρωτάθλημα, αλλά μπορούμε

«Είναι σημαντικό να κερδίζουμε παιχνίδι με παιχνίδι»

Το κάθε μας ξεχωριστά βλέπει ο Ζέκα αλλά και ο Παναθηναϊκός, όπως δήλωσε ο Πορτογάλος, ο οποίος σκόραρε με κεφαλιά στο 4-0 επί του Πανθρακικού.

Μιλώντας μετά το ματς, τόνισε πως η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι κάτι πολύ δύσκολο, αλλά πρόσθεσε πως η ομάδα μπορεί να τα καταφέρει.

Αναλυτικά:

Για το ματς:
«Είναι σημαντικό το να πετύχουμε γκολ στα πρώτα δευτερόλεπτα. Στο πρώτο ελέγχαμε το ματς και είχαμε ευκαιρίες. Δεν καταφέραμε να σημειώσουμε περισσότερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Νομίζω ότι κάναμε σημαντική εμφάνιση τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά».

Για την Ευρώπη και το πρωτάθλημα:
«Δεν τα πήγαμε καλά στην Ευρώπη. Το επίπεδο στη Ευρώπη είναι διαφορετικό από του ελληνικού πρωταθλήματος. Αναφορικά με το τι μπορούμε να κάνουμε, το ξέρουμε. Είναι σημαντικό να κερδίζουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Δεν μπορούμε να υποσχεθούμε το πρωτάθλημα. Είναι δύσκολο αλλά μπορούμε να το καταφέρουμε. Έτσι πάμε βήμα-βήμα, με τα πόδια μας στο έδαφος».

Για τα πολλά γκολ που πέτυχε η ομάδα:
«Για μας ήταν σημαντικό ότι πετύχαμε τόσο γρήγορα το πρώτο γκολ Σήμερα και σε αντίθεση με τα άλλα ματς εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες που είχαμε. Όταν μπορείς να μετατρέψει στις φάσεις σε γκολ όλα γίνονται πιο εύκολα. Δε νομίζω πως η άμυνα του Πανθρακικού ήταν άσχημη, αλλά εμείς τα πήγαμε πολύ καλά».

Για το ότι σημείωσε γκολ με κεφαλιά: «Έχω ξαναβάλει γκολ με κεφαλιά με τον Παναθηναϊκό απέναντι στην Τότεναμ πριν τρία χρόνια. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν πως σημειώνω λίγα γκολ κι αυτό γιατί είμαι μακριά από το τέρμα. Ο προπονητής μου, μου ζήτησε να βελτιώσει κι αυτόν τον τομέα και το δουλεύω. Ξέρω πως πρέπει να βελτιωθώ και βελτιώνομαι».

Για τις πολλές συμμετοχές που έχει: «Έχω παίξει σχεδόν σε όλα τα ματς του Παναθηναϊκού. Σε μερικά τα πάω καλά σε άλλα όχι κι αυτό ίσως συμβαίνει επειδή παίζω σε πολλά ματς. Οι πολλές συμμετοχές μου όμως οφείλονται και στη δουλειά που κάνουμε στην προετοιμασία αλλά και κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος».

Πηγή: sport-fm.gr