Παρασκευή , 29 Σεπτέμβριος 2023

Έχετε σκεφτεί τι θα συμβεί αν πυροβολήσετε ενώ ταξιδεύετε με την ταχύτητα της σφαίρας;

Η μέση σφαίρα ταξιδεύει με την αστρονομική ταχύτητα των 762 μέτρων/δευτερόλεπτο από τη στιγμή που θα φύγει από την κάννη.

Και αν το θέλετε και σε χιλιόμετρα/ώρα, μιλάμε για 2.735 χιλιόμετρα/ώρα!

Πραγματικά τεράστιες ταχύτητες, ταχύτητες που δικαιολογούνται βέβαια από την ίδια τη φύση της σφαίρας και των δολοφονικών σκοπών που εξυπηρετεί.

Μόνο που όπως μας λέει η φυσική, η σχετική αυτή ταχύτητα κίνησης λειτουργεί όταν ο άνθρωπος που κρατά το πιστόλι είναι ακίνητος. Αν ο «πιστολέρο» κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση, τότε η σφαίρα θα συμπεριφερθεί τελείως διαφορετικά.

Κάτι που μας εισάγει τελικά στο θέμα που μας απασχολεί, τι θα συμβεί δηλαδή αν αυτός που πυροβολεί κινείται με την ταχύτητα της σφαίρας;

Αν μπορούσαμε λοιπόν να φτιάξουμε ένα όχημα που να κινείται με 2.735 χιλιόμετρα/ώρα, βγαίναμε στον ουρανό του και ρίχναμε μια σφαίρα αντίθετα από τη διεύθυνση της κίνησής του (προς τα πίσω δηλαδή), τότε η σφαίρα θα έπεφτε στο έδαφος!

Κομματάκι περίεργο, σωστά; Ευτυχώς που έχουμε τους Mythbusters εδώ για να δούμε ένα ανάλογο με σάρκα και οστά…

Κι αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη φυσική που ελλοχεύει πίσω από την αλήθεια που μοιάζει να αντιστρατεύεται τις αισθήσεις μας, κλικάρετε εδώ…

localStorage.clear();


Πηγή