Παρασκευή , 19 Ιούλιος 2024

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζεται αυτοκίνητο υδρογόνου -Στόχος η ενημέρωση για το καύσιμο του μέλλοντος

Από την Κοζάνη θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό αυτοκίνητο υδρογόνου, από τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Υδρογόνου «Hydrogen Europe».

Όπως έγινε γνωστό, η παρουσίαση θα γίνει την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, στις 13:00, στο εκθεσιακό κέντρο στην Κοζάνη, κατά τη διάρκεια των ημερών καινοτομίας που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, ο Γιώργος Κασαπίδης, περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, και ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Υδρογόνου «Hydrogen Europe», θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα αυτοκίνητο κυψελών καυσίμου (Fuel Cell Electric Vehicle – FCEV), με σκοπό την ανάδειξη της χρήσης του υδρογόνου στις μεταφορές.

Αυτοκίνητο υδρογόνου: Στόχος της παρουσίασης να γνωρίσουν οι πολίτες την τεχνολογία του πράσινου υδρογόνου

Στόχος της παρουσίασης είναι να γνωρίσουν οι πολίτες από κοντά την τεχνολογία του πράσινου υδρογόνου, να τη δοκιμάσουν στην πράξη, να ενημερωθούν για τα οφέλη που έχει για τη μείωση των εκπομπών θερμοκηπίου στην Ευρώπη και στην Ελλάδα καθώς και για τα πλεονεκτήματά του, αφού θεωρείται ότι είναι το καύσιμο του μέλλοντος.

Ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Υδρογόνου (Hydrogen Europe) έχει έδρα τις Βρυξέλλες και εκπροσωπεί τον βιομηχανικό και ερευνητικό κλάδο των τεχνολογιών υδρογόνου. Σήμερα εκπροσωπεί περισσότερες από 400 βιομηχανικές επιχειρήσεις, περισσότερους από 70 ερευνητικούς οργανισμούς, καθώς και 17 Εθνικούς Συνδέσμους που δραστηριοποιούνται στον τομέα του υδρογόνου και των κυψελών καυσίμου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα μέλη του συνδέσμου συνεργάζονται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του CLEANHYDROGEN PARTNERSHIP που αποτελεί το επιστέγασμα μίας μακροχρόνιας συνεργασίας μεταξύ των εκπροσώπων της βιομηχανίας, των πανεπιστημίων, των ερευνητικών οργανισμών και των δημόσιων φορέων, στον τομέα των στρατηγικών έρευνας, ανάπτυξης και διάδοσης των τεχνολογιών υδρογόνου και κυψελών καυσίμου.

Σκοπός του, μεταξύ άλλων, είναι να επιταχύνει την εμπορευματοποίηση των τεχνολογιών υδρογόνου και κυψελών καυσίμου, δρώντας ως μια πλατφόρμα που φέρνει κοντά τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς να συνενώσουν τους πόρους τους γύρω από τις βασικές προτεραιότητες προς την κατεύθυνση της αειφόρου ανάπτυξης, να εντοπίσει τις πλέον υποσχόμενες εφαρμογές υδρογόνου και κυψελών καυσίμου, και να δημιουργήσει επιτυχείς κοινοπραξίες για τη μόχλευση των απαραίτητων διαθέσιμων κεφαλαίων και χρηματοδοτικών μηχανισμών.


Πηγή