Πέμπτη , 22 Φεβρουάριος 2024

Ποια είναι τα δημοφιλέστερα κινητά στις ΗΠΑ -Σαρώνει η Apple

Η αγορά των κινητών στις ΗΠΑ μπορεί να έπεσε κατά 6,4% αυτό το τρίμηνο, όμως η Apple κέρδισε ακόμη ένα 3%.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών Canalys, συνολικά πωλήθηκαν 35,4 εκατ. smartphones στις ΗΠΑ κατά το 2ο τρίμηνο του 2022, το οποίο σημαίνει μείωση κατά 6,4% σε σύγκριση με το 2ο τρίμηνο του 2021.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό συνάδει με την παγκόσμια ύφεση της αγοράς, εν μέσω των οικονομικών προκλήσεων, του υψηλού πληθωρισμού και της χαμηλής εποχιακής ζήτησης.

Ισχυρές πωλήσεις για την Apple, με 6 συσκευές στην κορυφαία δεκάδα

Η Apple κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις της κατά 3%, διατηρώντας την πρώτη θέση για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, χάρη στην πολύ ισχυρή ζήτηση για το iPhone 13, σε συνδυασμό με τις επιδόσεις του iPhone SE (3ης γενιάς).

Οι πωλήσεις της Samsung αυξήθηκαν επίσης κατά 4%, με τις συσκευές Galaxy S και Galaxy A να οδηγούν τον όγκο των πωλήσεων.

Οι άλλες τρεις εταιρείες που ολοκληρώνουν την πρώτη πεντάδα των κατασκευαστών είναι η Lenovo (Motorola), η TCL και η Google, με μερίδια 9%, 5% και 2% αντίστοιχα.

Πηγή: Canalys
Πηγή: Canalys

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει ο αναλυτής της εταιρείας, Μπράιαν Λιντς, «ο συνδυασμός υψηλού πληθωρισμού, μειωμένης εμπιστοσύνης των καταναλωτών και ασχημης εικόνας της οικονομίας, συρρικνώνει τη ζήτηση στις ΗΠΑ, που ήταν πρωτύτερα η πιο ανθεκτική αγορά παγκοσμίως. Το λιανεμπόριο είναι ευέλικτο στην μειωμένη ζήτηση και εστιάζουν στο ρίσκο της υπερπροσφοράς, καθώς προετοιμάζονται για τα λανσαρίσματα του δευτέρου εξαμήνου του 2022. Οι περισσότεροι κατασκευαστές πέτυχαν ίδιες περίπου πωλήσεις με αυτές του 2ου τριμήνου του 2021 και το κενό που δημιουργήθηκε είναι απόρροια της αποχώρησης της LG».

Τα δημοφιλέστερα smartphones για το 2ο τρίμηνο 2022 στις ΗΠΑ / Πηγή: Canalys
Τα δημοφιλέστερα smartphones για το 2ο τρίμηνο 2022 στις ΗΠΑ / Πηγή: Canalys

«Το ενδιαφέρον των καταναλωτών για προσιτές, αλλά και high-end συσκευές διατηρεί τα επίπεδα της αγοράς, καθώς εξαφανίζεται η όρεξη για τη μεσαία κατηγορία. Οι πωλήσεις των iPhone SE (3ης γενιάς), Galaxy A53 και Galaxy A33 είναι χαμηλότερες απ’ τις προβλέψεις. Η μειωμένη αγοραστική δύναμη αναγκάζει τους καταναλωτές, που αρχικά θα κοιτούσαν στην κατηγορία των 250-600 δολαρίων, να ψάχνουν φθηνότερες συσκευές.

Ο ανταγωνισμός μεταξύ των κατασκευαστών είναι υψηλός σε αυτήν την κατηγορία (low-end). Τα ανανεωμένα μοντέλα G Power της Motorola, μαζί με τα A13 της Samsung και οι συνεργασίες της TCL με τους παρόχους, Tracfone, Verizon και T-Mobile δίνουν πολλές επιλογές εκεί. Η υψηλή κατηγορία επίσης βοηθάται από τη σειρά iPhone 13 και τα Samsung Galaxy S. To S Pen αποτελεί σημαντική διαφοροποίηση ανάμεσα στις υπόλοιπες επιλογές της premium Android κατηγορίας, κι έτσι, το Galaxy S22 Ultra είναι το ισχυρότερο μοντέλο της εταιρείας», συμπληρώνει ο αναλυτής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε αναλυτικά τις πωλήσεις και τα μερίδια των κατασκευαστών κινητής:

Οι πωλήσεις και τα μερίδια των κατασκευαστών για την αγορά των ΗΠΑ / Πηγή: Canalys
Οι πωλήσεις και τα μερίδια των κατασκευαστών για την αγορά των ΗΠΑ / Πηγή: Canalys

Πηγή