Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Έλον Μασκ: Το τσιπ της Neuralink θα μεταδίδει μουσική απευθείας στον εγκέφαλο

Έλον Μασκ: Το τσιπ της Neuralink θα μεταδίδει μουσική απευθείας στον εγκέφαλο

Ο Έλον Μασκ και το μυστηριώδες startup του, Neuralink, εργάζονται στο να δημιουργήσουν ένα τσιπ το οποίο θα μεταδίδει μουσική απευθείας στον εγκέφαλο, σύμφωνα με τον Independent. Μάλιστα, την αναμενόμενη αποκάλυψη, όπως όλα δείχνουν, θα την κάνει τον ερχόμενο μήνα.

Την προηγούμενη Κυριακή το απόγευμα, όταν ο επιστήμονας υπολογιστών Ώστιν Χάουαρντ ρώτησε τον Mασκ στο Twitter αν θα μπορούσαμε κάποια μέρα να ακούσουμε μουσική απευθείας στον εγκέφαλο, μέσω μιας διεπαφής ανθρώπου-υπολογιστή, ο επιχειρηματίας απάντησε καταφατικά.

Εξακολουθούμε να γνωρίζουμε πολύ λίγα για την έρευνα που κάνει το Neuralink. Από την ίδρυσή της το 2016, η εταιρεία έχει κάνει μια μόνο δημόσια παρουσίαση, το 2019, όταν αποκάλυψε μια συσκευή που συνδέεται με τον εγκέφαλο μέσω οπών στο κρανίο που έχουν δημιουργηθεί με λέιζερ.

Μιλώντας στην εκδήλωση το 2019, ο Mασκ είχε δηλώσει ότι η εταιρεία εργάζεται πάνω σε μια συσκευή σαν ραπτομηχανή, που θα συνδέει άμεσα έναν υπολογιστή με ένα τσιπ που θα εισάγεται στον εγκέφαλο.

Οι αρχικές εφαρμογές μιας τέτοιας συσκευής στοχεύουν σε μεγάλο βαθμό στην αποκατάσταση σπασμένων νευρικών συνδέσεων σε ανθρώπους που πάσχουν από εγκεφαλικές διαταραχές, συμπεριλαμβανομένου του Πάρκινσον, είχε δηλώσει ο Mασκ.

Ο απώτερος στόχος της Neuralink όμως, είναι να επιτρέψει στους ανθρώπους να ανταγωνιστούν με την προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη.

Όταν το περασμένο σαββατοκύριακο ο Μασκ ρωτήθηκε από έναν άλλο χρήστη του Twitter, εάν οι συσκευές αυτές θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην «απελευθέρωση οξυτοκίνης, σεροτονίνης και άλλων χημικών ουσιών εάν χρειαστεί, ο επιχειρηματίας απάντησε επίσης καταφατικά.

Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν ακουστικά υψηλής τεχνολογίας που ισχυρίζονται ότι μπορούν να μεταδώσουν μουσική κατευθείαν στον εγκέφαλό σας, στέλνοντας δονήσεις στο κρανίο αλλά όχι διεγείροντας νευρώνες μέσα στον εγκέφαλο.

Η διαδικασία τοποθέτησης του τσιπ θα είναι παρόμοια με τη χειρουργική επέμβαση ματιών λέιζερ, σύμφωνα με τον Μασκ.




Πηγή