Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

«Έξυπνο» πόμολο αναγνωρίζει πρόσωπα

Ένα «έξυπνο» πόμολο πόρτας, που αναγνωρίζει πρόσωπα και αναλόγως του αποτελέσματος επιτρέπει ή όχι την είσοδο εντός του σπιτιού, παρουσίασε η εταιρεία ηλεκτρονικού οικιακού εξοπλισμού Nest Labs.

Το πόμολο, που έχει ενσωματωμένη μία κάμερα, καθώς και την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων της Google, έχει κατασκευασθεί έτσι, ώστε να δημιουργήσει μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας στον ένοικο ενός σπιτιού, προειδοποιώντας αν κάποιος άγνωστος πλησιάζει στο σπίτι.

Η Nest, που είχε εξαγορασθεί από τη Google το 2014 αντί 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει εδώ και έξι χρόνια παρουσιάσει διάφορα «έξυπνα» προϊόντα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να γίνει κερδοφόρα, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Τώρα, «ποντάρει» στην κατασκευή του πόμολου με την ονομασία Hello, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018, σε τιμή η οποία δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Προ ημερών, η Apple παρουσίασε ένα διαφορετικό σύστημα αναγνώρισης προσώπων, το οποίο έχει ενσωματώσει στο νέο κινητό της τηλέφωνο iPhone Χ.

Στο μέλλον αναμένεται ότι όλο και συχνότερα οι κάμερες θα μπορούν να αναγνωρίζουν τους ανθρώπους, κάτι που έχει αρχίσει ήδη να δημιουργεί νέες ανησυχίες για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.

localStorage.clear();


Πηγή