Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Έπειτα από μήνες φημών, η Samsung άνοιξε τα χαρτιά της

Έπειτα από αρκετούς μήνες με φήμες, κόντρα φήμες και μυστηριώδεις παρουσιάσεις οθονών χωρίς διακριτά χαρακτηριστικά, η Samsung άνοιξε επιτέλους τα χαρτιά της για τις πολυαναμενόμενες QLED τηλεοράσεις της για το 2018.

Μιλάμε για την 85 ιντσών Q9SN, με κτηνώδη ανάλυση στα 8Κ, τη ναυαρχίδα και 4K ανάλυσης Q9FN (στις 55, 65, 75 και 88 ίντσες), την επίσης 4K τηλεόραση Q8CN αποκλειστικά για την ευρωπαϊκή αγορά (στις 55 και 65 ίντσες), την Q7FN (4K στις 55, 65 και 75 ίντσες) και την Q6FN (4Κ στις 49, 55, 65, 75 και 82 ίντσες).

Η νέα σειρά των QLED του 2018 είναι, όπως μας λένε οι πρώτες αναλύσεις, ένα καλό άλμα προς τα εμπρός στην εν λόγω τεχνολογία, όπως υποδεικνύει ενδεχομένως η θηριώδης Q9SN που έχει ανάλυση 8Κ στις 85 ίντσες! Και χωρίς ορατά pixel.

Κι αν αυτή θα παραμείνει όνειρο για τους περισσότερους, καθώς παρά το γεγονός ότι η Samsung δεν ανακοίνωσε ακόμα τιμές την περιμένουμε στις μερικές… δεκάδες χιλιάδες, οι πιο προσιτές τηλεοράσεις της σειράς δεν πάνε καθόλου πίσω.

Η τεχνολογία είναι εξάλλου η ίδια σε όλα τα μοντέλα των QLED και δεν είναι απλώς ο προχωρημένος σχεδιασμός τους που έκλεψε την παράσταση, αλλά η σαφώς βελτιωμένη ποιότητα της εικόνας και οι «έξυπνες» λειτουργίες.

«Η σειρά τηλεοράσεων του 2018 αποτελεί πραγματικά την πιο καινοτόμα και εξελιγμένη σειρά ως τώρα, σχεδιασμένη για τους καταναλωτές του σήμερα που προσέχουν την αισθητική του χώρου τους», είπε σχετικά και ο Jonghee Han, πρόεδρος του Visual Display Business της Samsung Electronics. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη νέα σειρά τηλεοράσεών μας και τα χαρακτηριστικά τους, που προσφέρουν περισσότερη ελευθερία για το πού και πώς μπορεί κανείς να απολαύσει την τηλεόραση μέσα στο σπίτι».

pghotosofsfmndfesfsef2

Από τα τεχνικά χαρακτηριστικά, ξεχώρισαν η τεχνολογία Direct Full Array, που βασίζεται σε ένα πάνελ με ζώνες έξυπνου ελέγχου του οπίσθιου φωτισμού (LED), που προσαρμόζονται αυτόματα για να προσφέρουν πιο σκούρα επίπεδα μαύρου και καθαρότερα λευκά.

Αλλά και η λειτουργία «Ambient mode», που παρέχει χρήσιμες πληροφορίες καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, προβάλλοντας ειδήσεις και πληροφορίες για τα πάντα ακόμα και όταν δεν παρακολουθείς! Κάνει όμως και κάτι ακόμα: αν βάλεις την τηλεόραση στον τοίχο, τότε η οθόνη θα μιμηθεί το χρώμα, ακόμα και το μοτίβο του τοίχου, δημιουργώντας εκπληκτικά οπτικά εφέ.

pghotosofsfmndfesfsef3

Και βέβαια η σειρά φοράει την πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης Bixby (της Samsung), με την οποία επικοινωνείς φωνητικά με την τηλεόρασή σου.

Η νέα σειρά θα βγει στα μαγαζιά στα τέλη Μαρτίου και υπάρχουν πράγματι πολλά πράγματα που περιμένουμε από τις νέες Samsung, που άνοιξαν ήδη την όρεξη. Φαίνεται πως η Samsung τα έκανε όλα καλά αυτή τη χρονιά…

localStorage.clear();


Πηγή