Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Έτσι θα μαγειρεύουμε στο μέλλον -Με ειδικά γυαλιά που θα μας δείχνουν τι να κάνουμε [βίντεο]

Mια ματιά στο μέλλον της μαγειρικής δείχνει ένα απίστευτο βίντεο.

Τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας του Snapchat θα μπορούσαν να μας καθοδηγήσουν σε κάθε συνταγή ακόμα κι αν είμαστε οι χειρότεροι μάγειρες.

Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται η Λόρεν Κέισον, η οποία ασχολείται με την τεχνολογική καινοτομία.

Η Κέισον δημιούργησε ένα σύντομο κλιπ με την ίδια να φτιάχνει μπισκότα καραμέλας με φιστικοβούτυρο σε μια οικιακή κουζίνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φορώντας ένα ζευγάρι γυαλιά επόμενης γενιάς «Spectacles», η Κέισον είναι σε θέση να βλέπει τις ποσότητες των συστατικών να αιωρούνται πάνω από το αλεύρι, το γάλα, το βούτυρο και τα αυγά που βρίσκονται απλωμένα στον πάγκο.

Ένα χρονόμετρο εμφανίζεται πάνω από μια κατσαρόλα και η θερμοκρασία του φούρνου εμφανίζεται με λευκό χρώμα.

Και για μια ακόμα πιο hands-free εμπειρία, ολόκληρη η συνταγή εμφανίζεται στα ξύλινα ντουλάπια – επιτρέποντάς τους να συνεχίσουν την ανάμειξη και το ψήσιμο.

Μαγειρική με τη βοήθεια της τεχνολογίας:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γυαλιά επαυξημενής πραγματικότητας

Τα Spectacles επόμενης γενιάς δεν έχουν ακόμη κυκλοφορήσει στην αγορά και είναι διαθέσιμα μόνο σε προγραμματιστές. Αλλά η προηγούμενη γενιά τους κόστιζε 380 δολάρια.

Το βίντεο δείχνει την Κέισον να εργάζεται στην κουζίνα με τη βοήθεια των ειδικών γυαλιών που εμφανίζουν πληροφορίες σε συγκεκριμένα σημεία.

Τα γυαλιά και το πρόγραμμα που δημιούργησε η Κέισον μοιάζουν με ένα όνειρο για αρχάριους μάγειρες, αλλά η χρήση των γυαλιών μπορεί να μην είναι ιδανική για τους περισσότερους ανθρώπους, επισημαίνει η Daily Mail.

Το βίντεο κοινοποιήθηκε στο Twitter, όπου οι χρήστες συνέρρευσαν για να μοιραστούν τον ενθουσιασμό τους σχετικά με την τεχνολογία και την αλματώδη ανάπτυξή της στην καθημερινή ζωή.

Ένας χρήστης του Twitter μοιράστηκε: «Πραγματικά καταπληκτικό. Το λατρεύω!».

Η συσκευή Snaps φαίνεται να είναι ελαφριά και να κάθεται καλά στο πρόσωπο. Η εταιρεία παρουσίασε τα γυαλιά το 2021, τα οποία είναι τα πρώτα της που διαθέτουν επαυξημένη πραγματικότητα (AR).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Snap, μπορεί να μην αργήσει η στιγμή που τα έξυπνα γυαλιά θα γίνουν ο κανόνας, με τον τεχνολογικό γίγαντα να εκτιμά ότι θα γίνουν εξίσου δημοφιλή με τα smartphones «μέσα σε πέντε έως δέκα χρόνια».

.


Πηγή