Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Αυτό είναι το θηριώδες μπόνους που πήρε ο ισχυρός άντρας της Apple

Ο γενικός διευθυντής της Apple, Tim Cook, πήρε μπόνους μόλις 560.000 μετοχές της εταιρίας, ως δώρο για τα φετινά κέρδη του τεχνολογικού κολοσσού.

Αλλά και την άνοδο της χρηματιστηριακής του αξίας, καθώς η μετοχή του κλείδωσε πρόσφατα στα 159 δολάρια (159,27 συγκεκριμένα).

Και για να μην κάνετε τις πράξεις, μιλάμε για μπόνους 75,6 εκατ. ευρώ (89,2 εκατ. δολάρια)!

Οι επιδόσεις της Apple ξεπέρασαν τα 2/3 των εταιριών του δείκτη S&P 500, αν και για το αφεντικό δεν ήταν ακριβώς το πρώτο του γιγαντιαίο μπόνους, αλλά το τέταρτο!

Ο Τιμ Κουκ είναι ένας από αυτούς που έχει υποσχεθεί ήδη από το 2015 πως θα δώσει το μεγαλύτερο μέρος της προσωπικής του περιουσίας σε αγαθοεργίες, την ίδια ώρα που μέσα στο 2017 ανακοίνωσε πως η εταιρία του θα επενδύσει τουλάχιστον 1 δισ. δολάρια στον τεχνολογικό κλάδο των ΗΠΑ. Ως απάντηση στις προεκλογικές κατηγορίες του Τραμπ όλα αυτά, ο οποίος καυτηρίασε το γεγονός ότι η Apple κατασκευάζει τα ανάρπαστα προϊόντα της εκτός ΗΠΑ και κυρίως στην Κίνα.

AP_17255722326136

«Πολλοί άνθρωποι με ρωτούν ‘‘πιστεύεις πως είναι δουλειά μιας εταιρίας να δημιουργεί θέσεις εργασίας;’’ και η απάντησή μου είναι πως μια εταιρία πρέπει να έχει αξίες, γιατί μια εταιρία είναι ένας όμιλος ανθρώπων», είχε πει χαρακτηριστικά, «και οι άνθρωποι πρέπει να έχουν αξίες, και ως επέκταση, και μια εταιρία πρέπει. Κι ένα από τα πράγματα που πρέπει να κάνεις είναι να δίνεις πίσω».

Δίνει λοιπόν πίσω η Apple; «Δίνουμε πίσω μέσω της δουλειάς μας στο περιβάλλον, τρέχοντας την εταιρία με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Δίνουμε πίσω δημιουργώντας δουλειές»…

localStorage.clear();


Πηγή