Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Για τον μεγάλο του αντίπαλο, Στιβ Τζομπς, μίλησε ο Μπιλ Γκέιτς

Για τον μεγάλο του αντίπαλο, Στιβ Τζομπς, μίλησε ο Μπιλ Γκέιτς

Ο Μπιλ Γκέιτς πιστεύει ακράδαντα πως οι τεχνολογικοί γίγαντες του καιρού μας αξίζουν εξονυχιστικό έλεγχο.

Πιστεύει όμως ακόμα πως ο άλλοτε μεγάλος του ανταγωνιστής, ο Στιβ Τζομπς της Apple, ήταν «διάνοια».

Αυτά κι άλλα πολλά είπε πρόσφατα σε συνέντευξή του στο podcast Armchair Expert: «Αν είσαι όσο πετυχημένος είμαι εγώ ή αυτοί οι άνθρωποι, αξίζεις αγενείς, άδικες και σκληρές ερωτήσεις», είπε ο ιδρυτής της Microsoft στον παρουσιαστή Dax Shepard.

«Η κυβέρνηση πρέπει να σε πυροβολεί. Αυτό το είδος του ψησίματος έρχεται όταν είσαι υπερ-επιτυχημένος. Είναι μια χαρά».

Ο Γκέιτς αναφερόταν στην ομοσπονδιακή διερεύνηση της 29ης Ιουλίου, όταν οι γενικοί διευθυντές των Apple, Google, Facebook και Amazon «ανακρίθηκαν» από επιτροπή του Κογκρέσου για τις εταιρικές πρακτικές τους, ως μέρος της συνεχιζόμενης αντιμονοπωλιακής έρευνας.

Στη συνέντευξή όμως ο Μπιλ είπε κι άλλα. Μίλησε για την καλή δουλειά που κάνει το ίδρυμά του στην ανάπτυξη εμβολίων, αλλά και πώς ήταν η ζωή του όταν από ένα σεμνό και συνεσταλμένο παιδαρέλι έγινε ο υπέροχος κύριος Γκέιτς.

Όσο για τον μεγάλο του αντίπαλο, ο Γκέιτς παραδέχτηκε πως αυτός δεν ήταν τόσο «σκληρός» όσο ο Τζομπς, θαυμάζει όμως το γεγονός ότι κατάφερε να κάνει την Apple κολοσσό όταν επέστρεψε στην εταιρία.

«Ο Τζομπς ήταν διάνοια σε ό,τι έκανε, ειδικά όταν επέστρεψε στην Apple … κανείς δεν θα μπορούσε να κάνει αυτό που έκανε εκείνος. Εγώ δεν θα μπορούσα να το κάνω».

Στο τέλος παραδέχτηκε πως ζήλευε τα χαρίσματα του μεγάλου οραματιστή Τζομπς: «Ήταν πραγματικός μάγος στο να δίνει κίνητρα στους ανθρώπους. Εγώ ήμουν μικρός μάγος, κι έτσι δεν με έπιαναν τα ξόρκια του, μπορούσα όμως να τον δω να κάνει τα μαγικά του», αστειεύτηκε, «ζήλευα τόσο πολύ».

Όσο για τα πράγματα που δεν τον κάνουν ακριβώς περήφανο, είπε «δεν είμαι και πολύ καλός κοινωνικά, δεν ξέρω να μαγειρεύω και είμαι πολύ στενοχωρημένος που δεν μιλάω καμιά άλλη γλώσσα καλά».


Πηγή