Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Εσθονία: Η μεγαλύτερη άσκηση κυβερνοάμυνας παγκοσμίως αρχίζει στο Ταλίν

Περισσότεροι από 3.000 ειδικοί από 38 χώρες συμμετέχουν από σήμερα στο Ταλίν στη μεγαλύτερη άσκηση κυβερνοάμυνας παγκοσμίως, σύμφωνα με το δελτίο Tύπου του Κέντρου Αριστείας Συνεργατικής Κυβερνοάμυνας (CCD CoE) του ΝΑΤΟ, του οποίου η έδρα βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Εσθονίας.

Κατά τη διάρκεια της τετραήμερης αυτής άσκησης με τίτλο “Locked Shields”, οι συμμετέχοντες θα προστατεύσουν τα συστήματα πληροφορικής “από επιθέσεις σε πραγματικό χρόνο και θα εκπαιδευτούν στη λήψη τακτικών και στρατηγικών αποφάσεων σε κρίσιμες καταστάσεις”.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

“Εκτός από την προάσπιση των συστημάτων, οι ομάδες πρέπει να αναφέρουν τα περιστατικά, να εκτελούν στρατηγικές αποφάσεις και να επιλύουν προβλήματα”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

“Το Locked Shields είναι μια εκπαιδευτική άσκηση που φέρνει μια επιθετική (κόκκινη) ομάδα αντιμέτωπη με αμυντικές (μπλε) ομάδες, που αποτελούνται από κράτη μέλη της CCD CoE του ΝΑΤΟ και χώρες εταίρους”, αναφέρει.

“Η προηγούμενη χρονιά μας έδειξε πόσο σημαντική είναι η δύναμη της κυβερνοάμυνας”, δήλωσε ο Εσθονός υπουργός Άμυνας Χάνο Πεβκούρ, τον οποίο επικαλείται το δελτίο Τύπου, αναφερόμενος στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

“Η Ουκρανία διαθέτει ισχυρές ψηφιακές δεξιότητες, που σημαίνει ότι το κράτος της μπορεί να συνεχίσει να παρέχει βασικές ψηφιακές υπηρεσίες ακόμη και σε καιρό πολέμου” πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι “ασκήσεις όπως αυτές είναι καίριας σημασίας για τη συνεχιζόμενη ανθεκτικότητα”.

Το Κέντρο Αριστείας Συνεργατικής Κυβερνοάμυνας εγκαταστάθηκε στο Ταλίν το 2010, είναι ένα κέντρο έρευνας και εκπαίδευσης διαπιστευμένο από το ΝΑΤΟ που ασχολείται με την εκπαίδευση, την παροχή συμβουλών και την έρευνα στο θέμα της άμυνας στον κυβερνοχώρο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή