Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Πώς θα είναι το retail του αύριο -Ο Όμιλος Public δείχνει τον δρόμο

Εξαιρετικής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό, νεοφυείς δυνάμεις με όραμα, καινοτομία και τεχνολογία αιχμής είναι τα συστατικά του ελληνικού επιχειρηματικού μείγματος, όπως παρουσιάζονται διεθνώς. Το 2022, καθώς όλα δείχνουν, θα είναι μία χρονιά με σπουδαία ρεκόρ.

Οι startups made in Greece βρίσκονται στο προσκήνιο, μεγαλουργούν και κεντρίζουν το ενδιαφέρον των εγχώριων όσο και των διεθνών επενδυτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί αυτό του Ομίλου Public, ο οποίος υποστηρίζει την προσπάθεια της Ελλάδας να θέσει την καινοτομία στον πυρήνα της αναπτυξιακής της στρατηγικής. Στόχος του είναι η δημιουργία ενός οικοσυστήματος για την ανάπτυξη καινοτομιών στον τομέα του omnichannel retail, ενώ προσδοκία του Public Group είναι η προώθηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας, καλλιεργώντας ένα ευεργετικό περιβάλλον για την ανάπτυξη ταλαντούχων ανθρώπων και εταιρειών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξερευνώντας τις επιχειρηματικές ευκαιρίες και μελετώντας τις σχετικές δυνατότητες, ο πρωτοπροριακός Όμιλος θέτει στο επίκεντρο τον επενδυτικό του βραχίονα, το Public Capital Partners. Συνολικά, προβλέπεται να διαθέσει πάνω από 20 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση πολλά υποσχόμενων καινοτόμων επιχειρήσεων σε τομείς αιχμής. Η χρηματοδοτική στήριξη του Ομίλου θα επικεντρωθεί σε εταιρείες που διαθέτουν ομάδες ικανές να ανταγωνιστούν στη διεθνή αγορά, αποδεδειγμένο επιχειρηματικό μοντέλο και υψηλούς δείκτες ικανοποίησης πελατών, ενώ βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης ή επέκτασης (scale-up).

«Στόχος μας είναι να φέρνουμε διαρκώς νέες προτάσεις που απαντούν στις ταχέως μεταβαλλόμενες ανάγκες των καταναλωτών. Συνδυάζοντας τεχνολογία, ταλέντο και επιχειρηματικότητα σε ένα οικοσύστημα επενδυτικών πρωτοβουλιών και στρατηγικών συνεργασιών, το Public Group συμπληρώνει δυναμικά τις υπηρεσίες που προσφέρει το Public με νέες τεχνολογικές λύσεις ή πλατφόρμες, χτίζοντας έτσι μια πραγματικά καινούργια εμπειρία αγορών», τόνισε ο κ. Ρόμπυ Μπουρλάς, CEO του Public Group, εξηγώντας το σκεπτικό του Ομίλου να δημιουργήσει μια κοινότητα από ταλαντούχους ανθρώπους και καινοτόμα επιχειρηματικά σχήματα.

Public Group -Καθοδηγώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις

Από τις ψηφιακές πληρωμές έως την επισκευή, την παράδοση και την εγκατάσταση συσκευών, στόχος του Public Group είναι να προσφέρει σήμερα την αγοραστική εμπειρία του μέλλοντος και να διαμορφώνει το retail του αύριο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επένδυση στην iRepair είναι μία απόδειξη της κατεύθυνσης των επενδυτικών πρωτοβουλιών που αναπτύσσει ο Όμιλος. Πρόκειται για την κορυφαία εταιρεία επισκευαστικών κέντρων ηλεκτρονικών συσκευών, που προστέθηκε στο οικοσύστημα του Public Group, και φέρνει στα καταστήματα την πιο ολοκληρωμένη και γρήγορη εξυπηρέτηση πελατών στο κομμάτι του service. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι επενδύσεις στο
Douleutaras.gr, καθώς και στη VentureFriends, το venture fund που επενδύει σε Seed και Series A startups, δίνοντας έμφαση στους τομείς του proptech, fintech, marketplaces, treveltech και SaaS.

Το retail και το ηλεκτρονικό εμπόριο ακόμη πιο μπροστά

Το Public Group εγκαινιάζει το Public Next. Το νέο στοίχημα του Ομίλου είναι ένα tech hub που αναπτύσσει πληροφορικά συστήματα και εφαρμογές λογισμικού ειδικά για το retail και το ηλεκτρονικό εμπόριο, βοηθώντας έτσι έναν οργανισμό να απελευθερώσει όλες του τις δυνατότητες και να παραμείνει μπροστά στην αγορά. Ήδη στο tech hub, που στόχο έχει την in house ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων, απασχολούνται 50 άτομα υψηλής εξειδίκευσης με στόχο να φτάσουν τα 100.

Ο κ. Νίκος Βαρβαδούκας, VP Brand & Customer του Public Group δήλωσε σχετικά: «Αντλώντας ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η ελληνική scale-up σκηνή, αλλά και τις δυνατότητες που μας δίνει το δικό μας tech hub, το Public Next, αξιοποιούμε τα καλύτερα μυαλά και τις καλύτερες ιδέες, ώστε να κάνουμε την καινοτομία καθημερινότητα για τους πελάτες μας».


Πηγή