Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Το Ίδρυμα Vodafone στηρίζει την ίση συμμετοχή των μαθητών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Ίδρυμα Vodafone στηρίζει την ίση συμμετοχή των μαθητών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Ίδρυμα Vodafone συνεργάζεται με τα Παιδικά Χωριά SOS για να διευκολύνει τη συμμετοχή μαθητών, αλλά και την ένταξη παιδιών προσφύγων στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και τους προσφέρει τα απαραίτητα τεχνολογικά μέσα, ώστε να συμμετέχουν ισότιμα στο σχολικό πρόγραμμα, συνεχίζοντας τις δράσεις της εταιρικής πρωτοβουλίας της Vodafone #μαζί.

Συγκεκριμένα, το Ίδρυμα Vodafone συνεισφέρει στο έργο των Παιδικών Χωριών SOS, προσφέροντας 15 modem με δίμηνη δωρεάν χρήση internet στα Παιδικά Χωριά SOS στη Θεσσαλονίκη και τη Θράκη. Με αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές που διαμένουν στα Χωριά αυτά, έχουν τη δυνατότητα να διατηρήσουν την επαφή με το σχολείο και τα μαθήματά τους, αλλά και να ακολουθήσουν κανονικά το σχολικό πρόγραμμα, για το διάστημα που τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Παράλληλα, το Ίδρυμα Vodafone μαζί με τα Παιδικά Χωριά SOS συνεχίζουν το πρόγραμμα Instant Classroom, που υλοποιούν εδώ και 3 χρόνια για την υποστήριξη και κοινωνική ενσωμάτωση προσφυγικών οικογενειών σε δομές της χώρας.

Το πρόγραμμα Instant Classroom προσαρμόζεται στην τρέχουσα κατάσταση και οι τάξεις μετατρέπονται πλέον σε ψηφιακές. Έτσι, τα tablet με ψηφιακό εκπαιδευτικό περιεχόμενο, που χρησιμοποιούνταν στις τάξεις των Instant Classrooms, δίνονται στις οικογένειες των μαθητών, προκειμένου να συνεχίσουν να παρακολουθούν τα μαθήματα του σχολείου, αλλά και να συμμετέχουν σε πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας, σε συνεχή επικοινωνία με εκπαιδευτικούς, αλλά και με την παροχή συμπληρωματικού εκπαιδευτικού υλικού.

Μέχρι σήμερα, 25 οικογένειες που διαμένουν στo κέντρο φιλοξενίας του Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη έχουν λάβει tablets, για να μπορούν οι μαθητές να παρακολουθούν τα μαθήματα εξ αποστάσεως.

Παράλληλα, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το tablet ώστε να είναι σε επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς του δημόσιου σχολείου, που παρακολουθούν και να λαμβάνουν εκπαιδευτικό υλικό, συνεχίζοντας κανονικά την εκπαίδευσή τους.


Πηγή