Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Η Καθημερινή διανομή γευμάτων από την INTERAMERICAN Βοήθειας στους πωλητές του περιοδικού «σχεδία»

Η Καθημερινή διανομή γευμάτων από την INTERAMERICAN Βοήθειας στους πωλητές του περιοδικού «σχεδία»

Η INTERAMERICAN, μετά την ολοκλήρωση των ενεργειών της για την υποστήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας με την προσφορά κλινών Μ.Ε.Θ. προηγμένης τεχνολογίας, φορητών υπερηχοτομογράφων πνευμονολογικού και καρδιολογικού ελέγχου και επιπλέον οικονομικής συνδρομής, καθώς και την υποστήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – των δομών υγείας του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), προχωρεί στην τρίτη δέσμη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της κρίσης, με αμιγώς κοινωνικό χαρακτήρα.

Η εταιρεία εστιάζει στις ανάγκες ευάλωτων ομάδων και αδύναμων πολιτών, μέσω συνεργασιών που έχει κτίσει εδώ και αρκετά χρόνια με κοινωνικούς φορείς και οργανισμούς, ξεκινώντας από τους πωλητές του περιοδικού δρόμου «σχεδία». Σημείο αναφοράς της πρωτοβουλίας είναι το «σχεδία home», η εστία υποστήριξης των απόρων και αστέγων πωλητών της «σχεδίας». Με ειδική άδεια, το εστιατόριο του «σχεδία home» έχει θέσει σε λειτουργία την κουζίνα του για 32 πωλητές του περιοδικού, παρασκευάζοντας το καθημερινό γεύμα τους. Τη διανομή των γευμάτων, σε καθημερινή βάση, έχει αναλάβει η INTERAMERICAN, αξιοποιώντας τον στόλο οχημάτων της Οδικής και Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας και τη διάθεση εθελοντικής συνεισφοράς των εργαζομένων σε αυτές τις υπηρεσίες της.

Από το αναστάσιμο δείπνο του Μ. Σαββάτου και το εορταστικό της Κυριακής του Πάσχα, τα φαγητά από το «σχεδία home» παραλαμβάνονται από τους οδηγούς και διασώστες της εταιρείας για να φθάσουν με τα καθημερινά δρομολόγια άμεσα στους πωλητές της «σχεδίας». Η διανομή προβλέπεται να συνεχιστεί έως την άρση των περιοριστικών μέτρων και πραγματοποιείται στις περιοχές: Ν. Κόσμος, Παγκράτι, Βύρωνας, Μεταξουργείο, Κολωνός, Πειραιάς, Ηλιούπολη, Χαϊδάρι, Δάφνη, Αμπελόκηποι, Γκύζη, Ομόνοια, Ν. Φιλαδέλφεια, Καλλιθέα, Άγ. Ελευθέριος.

Παράλληλα, η INTERAMERICAN είναι κοντά στη ΜΚΟ «Διογένης» και τη «Σχεδία ΚΟΙΝΟΣΕΠ» παρέχοντας πολλαπλή στήριξη: τροφοδοσία με αναλώσιμα, ασφάλιση στέγης του οργανισμού, 100 έκτακτες συνδρομές στο περιοδικό – εφ’ όσον δεν είναι εφικτή σε αυτή την περίοδο η διάθεσή του από το πόστο που παρέχει σταθερά η εταιρεία σε πωλητές στα γραφεία της. Πρόσφατα, εξάλλου, η INTERAMERICAN προσέφερε και είδη αντιμετώπισης των καιρικών συνθηκών: υπνόσακους, γάντια και σκουφιά για τους πωλητές που δεν έχουν στέγη.

Για την εταιρεία, η πρωτοβουλία υπηρετεί τους στόχους 1, 2 και 3 εκ των 17 παγκόσμιων Στόχων Βιωσιμότητας του Ο.Η.Ε. (UN Global Sustainable Goals). Επισημαίνεται ότι η ΜΚΟ «Διογένης» έχει αξιολογηθεί με την υψηλότερη βαθμολογία (10) για το έργο που επιτελεί, με βάση τους πίνακες επίδοσης του Charity Navigator, διεθνούς κύρους αξιολογητή φιλανθρωπικών οργανώσεων και δομών αλληλεγγύης, ενώ δεν χρηματοδοτείται από το κράτος.


Πηγή