Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Όντως το ChatGPT μπορεί να οδηγήσει σε 4ημερη εργασία;

Έλληνας επιστήμονας υποστηρίζει κάτι αρκετά αισιόδοξο.

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για την νέα μόδα που ακούει στο όνομα Chat GPT. Η τεχνητή νοημοσύνη είναι κάτι που πηγαίνει πολύ γρήγορα πλέον μέσα στην αγορά εργασίας, είναι μία τάση της τεχνολογίας που τελικά μπορεί να μας βοηθήσει στην καθημερινή μας ζωή περισσότερο απ’ ότι νομίζουμε. Πολλοί ίσως να νομίζουν πως είναι κάτι άσχημο και πολλοί το βλέπουν σαν κάτι το εχθρικό. Είναι όμως τελικά; Ένας Έλληνας επιστήμονας υποστηρίζει πως ο Chat GPT είναι σε θέση να κάνει τις ζωές μας πιο εύκολες.

Η νέα τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης Chat GPT έχει άπειρες δυνατότητες πλέον, όλος ο κόσμος μιλάει για τις ικανότητες του συστήματος αλλά και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στην συγκεκριμένη τεχνολογία. Το τελευταίο πρόβλημα που τέθηκε για το Chat GPT είναι αν όντως θα βοηθήσει σε κάποια δουλειά γραφείου.

Μήπως τελικά το Chat GPT θα πάρει τις δουλειές μας;

 

 

Αυτή η AI τεχνολογία, μας διαβεβαιώνουν οι επιστήμονες, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει την δουλειά του ανθρώπου, κι επίσης είναι σε θέση να κάνει άπειρα λάθη. Σε τι όμως μπορεί να βοηθήσει τελικά;

Για να δούμε τι είπε ο Έλληνας επιστήμονας με το όνομα Χριστόφορος Πισσαρίδης.

«Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα μπορούσαμε να αυξήσουμε την παραγωγικότητα», δήλωσε σε συνέντευξή του σε συνέδριο στη Γλασκώβη, αναφέρει το Bloomberg. «Θα μπορούσαμε να αυξήσουμε την ευημερία μας γενικά όσον αφορά στην εργασία και θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Θα μπορούσαμε επίσης να μεταβούμε εύκολα σε μια εβδομάδα τεσσάρων ημερών», τόνισε.

Η μία και μοναδική λέξη που δεν πρέπει να στείλεις όταν φλερτάρεις μέσω chat

 

 

Ποιος είναι όμως ο Χριστόφορος Πισσαρίδης; Γιατί η γνώμη του μετράει; 

Ο Χριστόφορος Πισσαρίδης, καθηγητής στο London School of Economics, προέβλεψε πως με το ChatGPT «θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο και να μεταβούμε εύκολα σε μια εβδομάδα τεσσάρων ημερών».

Ο Χριστόφορος Πισσαρίδης δήλωσε ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να λάβει και επικίνδυνη τροπή, όπως να χρησιμοποιηθεί για παρακολούθηση ή παραβίαση της ιδιωτικής ζωής. Αλλά πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να κάνει «μεγάλη διαφορά» στην παραγωγικότητα αν χρησιμοποιηθεί σωστά.


Πηγή