Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Αν χάσετε το Apple ID Recovery Key μπορεί να κλειδώσετε για πάντα τον λογαριασμό σας

Αν χάσετε το Apple ID Recovery Key μπορεί να κλειδώσετε για πάντα τον λογαριασμό σας

Με την μέθοδο του two-step verification ενεργοποιημένη για το Apple ID, δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε ή να θυμάστε κάποιες ερωτήσεις ασφαλείας μιας και η ταυτότητα σας επιβεβαιώνεται απ ευθείας από τον κωδικό σας και το μοναδικό Recovery Key – κλειδί σας.

Αυτή η επιπλέον ασφάλειας ήταν μια ευχάριστη προσθήκη αλλά όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές η ευθύνη του χρήστη είναι ακόμη μεγαλύτερη μιας και είναι πάρα πολύ σημαντικό να είστε σίγουροι πως δεν θα ξεχάσετε ποτέ το Recovery Key σας.

Αν χάσετε το Recovery Key σας υπάρχει κίνδυνος να κλειδωθεί το Apple ID σας αν η Apple το απενεργοποιήσει ως μέτρο ασφαλείας να κάποιος προσπαθήσει να το κάνει hack.

Σε αυτή την περίπτωση η Apple δεν μπορεί να σας δώσει πρόσβαση πίσω στο Apple ID σας. Αυτό είναι βάση σχεδιασμού του μέτρου αυτού ασφαλείας έτσι ώστε μόνο εσείς να μπορείτε να έχετε πρόσβαση και το ενεργοποιήσετε εκ νέου. Για να γίνει αυτό όμως χρειάζεστε σίγουρα το Recovery Key σας.

Μιας λοιπόν και ποτέ δεν ξέρετε πότε κάποιος θα προσπαθήσει να εισάγει ένα λανθασμένo Apple ID κωδικό στον λογαριασμό σας, μπορεί να είστε και εσείς οι ίδιοι το Recovery Key είναι απίστευτα σημαντικό.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Apple μετά από μια σειρά λανθασμένων επιλογών το Apple ID σας κλειδώνει και ο μόνος τρόπος να το ενεργοποιήσετε ξανά είναι μέσω του Recovery Key.

Apple-ID-account-locked

H διαδικασία two-step-verification είναι πολύ εύκολη και απίστευτα χρήσιμη για να ενεργοποιηθεί.

Κάθε φορά που εισέρχεστε με το Apple ID σας στο My Apple ID website, κάνετε είσοδο στο iCloud.com ή κάνετε μια αγορά στο  iTunes, iBooks αλλά και App Store θα χρειαστεί να ταυτοποιηθεί τόσο ο κωδικός  σας αλλά και ο 4ψηφιος κωδικός επιβεβαίωσης.

Όπως τονίζει η Apple όταν ενεργοποιήσετε το  two-step-verification δεν υπάρχει τρόπος κάποιος τρίτος να διαχειριστεί τον λογαριασμό σας εκτός αν έχει πρόσβαση στον κωδικό σας, τους κωδικούς επιβεβαίωσης και στο Recovery Κey – κλειδί σας.

Τι γίνεται όμως όταν κάποιος προσπαθήσει να εισέλθει στον λογαριασμό σας μέσω του Apple ID σας με λαθεμένο κωδικό; Τότε ως αντίμετρο ασφαλείας για την προστασία σας η Apple προσωρινά θα απενεργοποιήσει το Apple ID σας και θα χρειαστεί να το ενεργοποιήσετε εσείς με το Recovery Key σας.

Αυτό που δεν έχουν καταλάβει ακόμη πολλοί χρήστες είναι πως με την ενεργοποίηση του two-step verification η υπηρεσία επανάκτησης κωδικών στο iForgot website είναι άχρηστη αν δεν έχετε το Recovery Key σας.

Για ακόμη μια φορά τονίζουμε σε αυτό το άρθρο πως πρέπει να αποθηκεύσετε και να θυμάστε πάντα το Recovery κλειδί σας. Ειδικά μιας και η Apple από εκείνο το σημείο και μετά δεν μπορεί να σας προσφέρει καμιά βοήθεια.

apple-two-step

Έχασα το Recovery Key μου τι να κάνω; 

Μην πανικοβληθείτε. Αρχικά επισκεφτείτε το My Apple ID, και επιλέξτε “Manage your Apple ID” ενώ εν συνεχεία κάντε είσοδο με τον κωδικό σας και μια επιβεβαιωμένη συσκευή σας. Μετά πατήστε το “Password and Security” και κάντε κλικ στο “Replace Lost Key”. Να θυμάστε πως το νέο αυτό κλειδί θα καταργήσει το παλαιό σας.

Αν ξεχάσετε τον Apple ID κωδικό σας μπορείτε πάντα να δημιουργήσετε νέο στο My Apple ID χρησιμοποιώντας το Recovery Key και μια επιβεβαιωμένη συσκευή σας.

Επίσης πολύ σημαντικό είναι να μην αποθηκεύσετε το Recovery Key σε μια iOS συσκευή σας.

Αν σας κλέψουν το iPhone και έχουν πρόσβαση εν συνεχεία στο Recovery Key σας τότε πραγματικά έχουν τα κλειδιά όλου του ψηφιακού σας περιεχομένου σε όλες τις συσκευές σας!!

Για τον ίδιο λόγο αποφύγετε να έχετε και τον λογαριασμό του email που είναι ταυτισμένος με το Apple ID σας έτσι ώστε να αποτρέψετε τον κλέφτη από το να κάνει reset τον κωδικό σας. Επίσης μην ταυτίζετε το Apple ID σας με email που χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση.

Πηγή: Αν χάσετε το Apple ID Recovery Key μπορεί να κλειδώσετε για πάντα τον λογαριασμό σας – iTech News
Follow us: itechnews.gr on Facebook