Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
H λάμπα που φτιάχτηκε για να ζει πάνω από… 60 χρόνια

H λάμπα που φτιάχτηκε για να ζει πάνω από… 60 χρόνια

Έχει φτιαχτεί για να μιμείται το ηλιακό φως και να ζει πάνω από 60 χρόνια.

Για το Lightcycle Morph της Dyson ο λόγος, μια τεχνολογία που αρθρώνεται σε 2 διαφορετικά φωτιστικά σώματα (δαπέδου και γραφείου) και ξεκινά από τα 650 δολάρια (588 ευρώ).

Πρόκειται για σοφιστικέ LED λαμπτήρα και η Dyson μας λέει πως είναι ό,τι καλύτερο έχει φτιάξει ποτέ στον τομέα.

Το Morph λειτουργεί σαν πραγματικό Transformer, καθώς επεκτείνεται και αλλάζει μορφές σύμφωνα με τη χρήση. Όταν κοιτά κάτω, είναι ένα κανονικό φως δαπέδου ή γραφείου.

Όταν επεκτείνεις όμως τον βραχίονα, μετατρέπεται σε ατμοσφαιρικό φως για να χαλαρώσεις. Αν το βάλεις να κοιτά πάνω, θα χαρίσει ομοιόμορφο φως σε όλο το δωμάτιο. Αν το στρέψεις καταλλήλως, θα γίνει προβολέας για να τονίσει συγκεκριμένες γωνιές του σπιτιού.

Το Morph περιστρέφεται σε τρία σημεία, κι έτσι δεν υπάρχει μέρος που δεν μπορείς να φωτίσεις ή λειτουργία να ικανοποιήσεις. Ακόμα και θύρα USB-C έχει για να φορτίζεις τις συσκευές!

Όσο για τον τεράστιο κύκλο ζωής του, αυτός βασίζεται σε μια καινοτόμα τεχνολογία που ψύχει τα LED, προστατεύοντάς τα από τη χρήση και τη φθορά. Η Dyson μας λέει πως δεν θα πάθει τίποτα πριν το 60ό έτος της λειτουργίας του!

Στα συν, η έξυπνη τεχνολογία που ρυθμίζει αυτομάτως τη θερμοκρασία του χρώματος σύμφωνα με το ηλιακό φως που έχει έξω. Για πραγματικά ατμοσφαιρικό φως κάθε στιγμή της ημέρας. Αφού ακόμα και το πρωί μπορείς να το έχεις ανοιχτό.

Και βέβαια λειτουργεί με εφαρμογή, όπως καθετί έξυπνο εκεί έξω, για ακόμα περισσότερη ευκολία στη ρύθμισή του.


Πηγή