Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

iPhone 12: Το τσιπάκι που θα κάνει τα smartphones εξυπνότερα – Τι θα δούμε στη σημερινή παρουσίαση των νέων μοντέλων

Εδώ και αρκετό καιρό οι διαρροές για τα νέα χαρακτηριστικά και τις τιμές του νέου iPhone, είναι συνεχείς. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τεχνολογικά ΜΜΕ, αναμένεται να παρουσιαστούν τέσσερα μοντέλα από την Apple για το μοντέλο το οποίο, κατά πάσα πιθανότητα θα λέγεται iPhone 12.

Η εκδήλωση της παρουσίασης των νέων μοντέλων θα γίνει σήμερα στις 20:00 (ώρα Ελλάδας) και θα μεταδοθεί μέσω μέσω διαδικτύου, λόγω των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορονοϊού.

Το πιο οικονομικό θα είναι το iPhone 12 Mini που θα διαθέτει οθόνη 5,4 ιντσών και κόστος από 699 δολάρια στην έκδοση 64 GB.

Επίσης, αναμένεται να παρουσιαστεί iPhone 12 με κόστος από 799 δολάρια στα 64 GB, αλλά και το iPhone 12 Pro με κόστος από 999 δολαρίων στα 128 GB (και τα δύο διαθέτουν οθόνες 6,1 ιντσών). Τέλος, θα αποκαλυφθεί -πιθανότατα- και η πιο premium συσκευή, το iPhone 12 Pro Max στις 6,7 ίντσες με κόστος 1.099 δολάρια στην έκδοση των 128 GB.

Επίσης, αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές στον σχεδιασμό, όπως και σημαντικές βελτιώσεις στην κάμερα, σε έναν τομέα όπου ο ανταγωνισμός από τους άλλους τεχνολογικούς κολοσσούς είναι πολύ μεγάλος.

Οι διαρροές κάνουν λόγο για υποστήριξη βίντεο 4K στα 120 ή 240 fps, γρηγορότερη λειτουργία Face ID, προσθήκη νυχτερινής λειτουργίας στην κάμερα τηλεφακού και καλύτερη απόδοση χαμηλού φωτισμού για την υπεριώδη κάμερα, καθώς και πιθανή λειτουργία μακρο-κάμερας, όπως και λειτουργία βίντεο πορτρέτου στα μοντέλα Pro.

Τα iPhone 12 Mini και iPhone 12 αναμένεται να είναι διαθέσιμα σε χωρητικότητες 128 και 256 GB σε μαύρο, λευκό, κόκκινο, μπλε και πράσινο χρώμα, ενώ τα iPhone 12 Pro και iPhone 12 Pro Max στα 256 και 512 GB, σε αποχρώσεις χρυσή, ασημί, γραφίτη και μπλε.

Όσο για την ημέρα κυκλοφορία τους, για το iPhone 12 και το iPhone 12 Pro Max πιθανόν να είναι τα τέλη Οκτωβρίου (αναφέρεται η 23η Οκτωβρίου ως πιθανή ημερομηνία), αν όχι αρχές Νοεμβρίου, ενώ το iPhone 12 Mini ίσως να αργήσει λίγο ακόμη, με τα τέλη Νοεμβρίου να φαντάζουν ως τον πιθανότερο χρονικό ορίζοντα.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του τσιπ

Η αναμονή για τα νέα μοντέλα της Apple πλησιάζει προς το τέλος με το BBC να μεταδίδει ότι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των νέων συσκευών φαίνεται να είναι το εσωτερικό τους τσιπάκι.

Το νέο τσιπ θα επιτρέπει στους χρήστες να επεξεργάζονται στο κινητό τους βίντεο ανάλυσης 4k όπως και φωτογραφίες επίσης υψηλής ανάλυσης, αλλά και  να παίζουν με άνεση και ομαλότητα παιχνίδια με έντονα γραφικά.

Σημαντικό είναι ότι όλα αυτά θα γίνονται χωρίς να «τρώνε» την μπαταρία του κινητού τόσο γρήγορα όσο συνέβαινε με προηγούμενα μοντέλα υψηλών προδιαγραφών.

Η ισχύς του νέου τσιπ έγκειται στο ότι τα τρανζιστοράκια του έχουν συρρικνωθεί, δημιουργώντας χώρο για την τοποθέτηση δισεκατομμυρίων ακόμα μίνι τρανζίστορ, αυξάνοντας έτσι την επεξεργαστική δυνατότητα του κινητού.

Μέχρι στιγμής, μόνο δυο εταιρίες παγκοσμίως κατασκευάζουν αυτά τα τσιπάκια: η TSMC με έδρα την Ταϊβάν, η οποία τροφοδοτεί την Apple και η Samsung, η οποία αυτή την στιγμή αναπτύσσει επίσης έναν καινούργιο επεξεργαστή για τα τηλέφωνα με λογισμικό Android, τα «αποκαλυπτήρια» του οποίου έχουν προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο.


Πηγή