Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Meta: Ετοιμάζει νέο γύρο απολύσεων -Αγχωμένοι οι εργαζόμενοι αναμένουν τις εξελίξεις

Νέο γύρο απολύσεων σχεδιάζει η Meta, όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο γνώστες του ζητήματος, με τη μείωση προσωπικού να ξεκινά ήδη από αυτή την εβδομάδα.

Η μεγαλύτερη εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο καταργεί περισσότερες θέσεις εργασίας, πέραν της μείωσης κατά 13% τον Νοέμβριο, σε μια προσπάθεια να γίνει ένας αποδοτικότερος οργανισμός. Στον προηγούμενο γύρο περικοπών της, η Meta απέλυσε11.000 εργαζόμενους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εταιρεία κόβει ολόκληρες ομάδες που θεωρεί μη απαραίτητες, ανέφερε το Bloomberg News τον Φεβρουάριο, μια κίνηση που βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της ολοκλήρωσης και θα μπορούσε να επηρεάσει χιλιάδες υπαλλήλους.

Ο επικείμενος γύρος περικοπών καθοδηγείται από οικονομικούς στόχους και είναι ξεχωριστός από την «ισοπέδωση»», δήλωσαν οι άνθρωποι, οι οποίοι ζήτησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Η Meta, η οποία αντιμετωπίζει επιβράδυνση στα διαφημιστικά έσοδα και έχει στρέψει την προσοχή της σε μια πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας, έχει ζητήσει από τους διευθυντές και τους αντιπροέδρους να καταρτίσουν λίστες υπαλλήλων που μπορούν να απολυθούν, ανέφεραν οι πηγές.

Αυτή η φάση των απολύσεων θα μπορούσε να ολοκληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Ο Ζούκερμπεργκ έχει χαρακτηρίσει το 2023 ως «έτος αποτελεσματικότητας» της Meta και η εταιρεία έχει επικοινωνήσει αυτό μήνυμα στους υπαλλήλους κατά τη διάρκεια των αξιολογήσεων απόδοσης, οι οποίες ολοκληρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, δήλωσαν οι άνθρωποι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κατάσταση έχει δημιουργήσει αυξημένο άγχος και έχει περιορίσει το ηθικό των υπαλλήλων της εταιρείας το τελευταίο διάστημα. Ορισμένοι εργαζόμενοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για το αν θα λάβουν τα μπόνους τους, τα οποία πρόκειται να διανεμηθούν αυτόν τον μήνα, αν χάσουν τη δουλειά τους νωρίτερα, είπαν οι πηγές.


Πηγή