Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Το μυστικό ερευνητικό εργαστήριο της Apple

Το μυστικό ερευνητικό εργαστήριο της Apple

Στο κυνήγι λεπτότερων και ελαφρύτερων οθονών

Υπό απόλυτη μυστικότητα η Apple αγόρασε ένα μυστικό εργαστήριο στη Βόρεια Ταϊβάν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Bloomberg, η Apple αγόρασε το εργαστήριο από την εταιρεία Qualcom. Στη μονάδα απασχολεί περίπου 50 μηχανικούς, στη συντριπτική πλειονότητα τους άτομα που δούλευαν για την Qualcom αλλά και για την εταιρεία AU Optronics Corp.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του οικονομικού πρακτορείου, στόχος της Apple είναι η απεξάρτηση από τους εξωτερικούς προμηθευτές της αλλά και η δημιουργία ενός δικού της, εσωτερικού τμήματος, που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της τόσο σε ερευνητικό, όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Η Apple έχει επιδοθεί σε ένα «κυνήγι» για τη δημιουργία λεπτότερων και ελαφρύτερων οθονών, που όμως ταυτόχρονα θα είναι πιο φωτεινές αλλά και θα καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια.

Ζητούμενο από τους μηχανικούς της εταιρείας είναι να αναπτύξουν περαιτέρω και με γνώμονα τα παραπάνω κριτήρια, την τεχνολογία των οθονών υγρών κρυστάλλων που σήμερα χρησιμοποιούνται σε iPhone, iPad και iMac.

Επίσης να διερευνήσουν και την αξιοποίηση της τεχνολογίας OLED.  Κυκλοφορεί βέβαια και η φήμη ότι ίσως οι καινούργιες οθόνες να λειτουργούν με τεχνολογία IMOD η οποία χρησιμοποιείται από την Qualcom στις δικές της οθόνες. Οι οθόνες IMOD λειτουργούν με αντανάκλαση του φωτός αλλά ενώ είναι πολύ οικονομικές, έχουν συνήθως κακή ποιότητα χρωμάτων.

Πάντως το λογότυπο της Apple δεν φαίνεται πουθενά στο εργοστάσιο, παρά μόνον στο εσωτερικό του κτιρίου.