Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Τα 10 καλύτερα αυτοκίνητα για νέες μητέρες

Τα 10 καλύτερα αυτοκίνητα για νέες μητέρες

Τι πρέπει να προσέξουν κατά την επιλογή νέου αμαξιού

Αν περιμένετε το πρώτο σας παιδάκι, σίγουρα στις προτεραιότητες σας δεν είναι τώρα η απόσυρση του παλιού σας αυτοκινήτου και η αγορά κάποιου νέου.

Όταν όμως θα κάνετε την πρώτη οικογενειακή σας εξόρμηση θα ανακαλύψετε ότι το παλιό σας αυτοκίνητό καλώς ή κακώς δεν ταιριάζει με τη νέα οικογενειακή σας ζωή.

Ποια είναι λοιπόν τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία μια νέα μαμά πρέπει να επιλέξει το νέο της αυτοκίνητο;

Τα σημεία που πρέπει να προσέξετε στην αγορά του νέου σας αυτοκινήτου είναι:

Ασφάλεια

Αυτό που ενδιαφέρει όλους τους γονείς είναι να μεταφέρουν τα παιδιά τους με ασφάλεια. Προτού λοιπόν προχωρήσετε στην αγορά κάποιου νέο αυτοκινήτου, ελέγξτε την κατάταξή του στο Ευρωπαικό Πρόγραμμα Αξιολόγησης νέων αυτοκινήτων Euro NCAP.

Η χωρητικότητα του πορτ – μπαγκάζ

Υπάρχει αρκετός χώρος για το καροτσάκι, το πορτ – μπεμπέ, τη στράτα κι αργότερα το ποδήλατο και το παρκοκρέβατο; Και τι χώρος απομένει για τις αποσκευές σας;

Πέντε πόρτες

Αυτό επειδή δεν θέλετε να σας πιάνει η μέση σας κάθε φορά που θα προσπαθείτε να βάζετε ή να βγάζετε το μωρό από το καθισματάκι. Και φυσικά, να έχετε εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στο ευρύχωρο πορτ μπαγκάζ σας. Το νέο σας αυτοκίνητο πρέπει πάνω απ’ όλα να είναι λειτουργικό.

Αερόσακοι που απενεργοποιούνται

Το παιδικό κάθισμα πρέπει να είναι τοποθετημένο πάντα στα πίσω καθίσματα αλλά με τους αερόσακους απενεργοποιημένους. Σε κάθε περίπτωση όμως, ακόμη κι αν χρειαστεί να βάλετε το μωρό στο μπροστινό κάθισμα βεβαιωθείτε ότι ο αερόσακος και ιδίως ο πλαϊνός είναι απενεργοποιημένος.

Σύστημα Isofix

Το σύστημα Isofix  διαθέτει ειδικούς συνδέσμους για την τοποθέτηση των παιδικών καθισμάτων με μεγαλύτερη ευκολία και ασφάλεια. Πρόκειται ουσιαστικά για δύο μεταλλικά σημεία που βρίσκονται στις δύο πίσω θέσεις της καμπίνας του αυτοκινήτου για λόγους μεγαλύτερης σταθερότητας του παιδικού καθίσματος, σε περίπτωση σύγκρουσης.

Πολλοί αποθηκευτικοί χώροι

Όταν υπάρχουν παιδιά στην οικογένεια ακόμη και το αυτοκίνητο καλό είναι να έχει αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους. Θα μας θυμηθείτε όταν θα πραγματοποιήσετε το πρώτο σας ταξίδι και θα πρέπει κάπου να ακουμπήσετε το μπιμπερό, την πιπίλα, τα παιδικά CD, τα παιχνιδάκια, το μπουκαλάκι με το νερό κ.α.

Θα παρατηρήσετε, διαβάζοντας τη λίστα με τις «επιλογές» μας ότι τα περισσότερα είναι compact crossover SUVs. Ο βασικός λόγος που τα προτείνουμε, είναι ότι λόγω του γεγονότος πως έχουν ψηλές και οριζόντιες οροφές, κάνουν τη «ζωή» μιας μητέρας ευκολότερη, καθώς είναι ευκολότερο να μπουν/βγουν τα μωρά και τα παιδιά, αλλά και τα παιδικά καθίσματα (λόγω χώρου), ενώ έχουν περισσότερους χώρους για τα «παρελκόμενα», όπως το καροτσάκι. Εκτός αυτού, τα σύγχρονα SUV «φοράνε» μικρούς σε κυβισμό κινητήρες, είναι ευκολοδήγητα και έχουν χαμηλή κατανάλωση.

Εμείς προτείνουμε

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, εδώ είναι τα κορυφαία αυτοκίνητα για μαμάδες (σε τυχαία σειρά), όπως εμείς τα επιλέξαμε. Για να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για τα αυτοκίνητα, όπως τις τιμές, τον εξοπλισμό, τους κινητήρες, τα χρηματοδοτικά προγράμματα κ.α., απλά κάντε κλικ στους συνδέσμους. Μην ξεχνάτε πως “εκεί έξω” υπάρχουν δεκάδες επιλογές σε όλα τα μεγέθη και σε όλα τα βαλάντια και πως, πριν επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει, έχετε τη δυνατότητα -στις περισσότερες εταιρείες- να το οδηγήσετε.

Skoda Yeti

Το Yeti είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα που μπορείτε να αγοράσετε. Μπορείτε να επιλέξετε δύο ή τέσσερις τροχούς κίνησης, ανάλογα με το αν προτιμάτε μεγαλύτερη οικονομία ή περισσότερη πρόσφυση. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε από μια γκάμα κινητήρων βενζίνης ή ντίζελ.

Μάθετε εδώ περισσότερα για το Yeti.

Nissan Qashqai

Δεν σαρώνει τυχαία σε πωλήσεις, παγκοσμίως και στην Ελλάδα. Το αυτοκίνητο αυτό συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία από δύο διαφορετικούς κόσμους. Έχει την κατανάλωση ενός αυτοκινήτου της πόλης με την άνεση και την άπλα που προσφέρει ένα 4×4 όχημα. Είναι αξιόπιστο, έχει πολλά συστήματα ασφαλείας και έχει χαμηλό κόστος λειτουργίας και συντήρησης.

Μάθετε εδώ περισσότερα για το Qashqai.

Citroen C4 Cactus

Είναι ένα οικογενειακό αυτοκίνητο απίστευτα οικονομικό, χάρη στη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου με μοντέρνο και λειτουργικό σχεδιασμό και άνετους εσωτερικούς χώρους. Εκτός αυτού, είναι το μοναδικό με speedbumps που απορροφούν τις «μικροσυγκρούσεις» στο άνοιγμα της πόρτας, ή στο απρόσεκτο παρκάρισμα.

Μάθετε εδώ περισσότερα για το Citroen C4 Cactus.

Jeep Renegade

Με το που ήρθε στην Ελλάδα, έγινε ανάρπαστο, εκτοξεύοντας τις πωλήσεις της Jeep κατά 1.234% σε ένα χρόνο! Εξωτερικά και εσωτερικά, έχει την εμφάνιση και το κύρος ενός Jeep, με τη διαφορά ότι διατίθεται με οικονομικούς, χαμηλής κατανάλωσης κινητήρες από 1.400 κυβικά. Εκτός αυτού, οι σχεδιαστές του έχουν «κρύψει» μέσα και έξω εκπλήξεις για να διασκεδάζετε εσείς και το παιδάκι σας. Διατίθεται σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις και στο τέρμα ωραίο πορτοκαλί χρώμα. Είναι μάλλον το πιο νεανικό των επιλογών μας.

Μάθετε εδώ περισσότερα για το Jeep Renegade.

Fiat 500X

Είναι το «αδελφάκι» του Renegade, με διαφορετική σχεδίαση. Οι γυναίκες το λατρεύουν, λόγω της ιταλικής φινέτσας που φέρει η σχεδίασή του. Είναι –και αυτό- άνετο, πλήρες σε εξοπλισμό και ασφαλέστατο.

Μάθετε εδώ περισσότερα για το Fiat 500X.

BMW 218d Active Tourer

Ποιος μπορεί να πει όχι σε μια BMW; Αυτό το βαυαρικό επίτευγμα, είναι το πρώτο αυτοκίνητο αυτής της φίρμας με την κίνηση στους εμπρός τροχούς. Έχει διαφορετική σχεδίαση, απίστευτους χώρους, τρομερή οδική συμπεριφορά και, φυσικά, ποιότητα και άνεση που ταιριάζει σε μια BMW. Εναλλακτικά, υπάρχει και η επιλογή του αμιγώς ηλεκτροκίνητου i3 από την ίδια εταιρία.

Μάθετε εδώ περισσότερα για τη BMW 218d Active Tourer.

Volvo XC60

Οι… Σουηδοί ξανάρχονται. Κάτι σε λίγο πιο ογκώδες. Η επιβλητικότητα του εξωτερικού του, αλλά κυρίως η πολυτέλεια του εσωτερικού του, είναι απίστευτη. Ένα από τα καλύτερα, ποιοτικά, αυτοκίνητα που μπορεί να αγοράσει κανείς. Και από χώρους και διαρρύθμιση, άλλο τιποτα…

Μάθετε εδώ περισσότερα για το Volvo XC60.

Mercedes GLA

Πιο κόμπακτ, αλλά δεν στερείται τίποτα σε πολυτέλεια. Ούτως ή άλλως, το αστέρι στο καπό αποτελεί από μόνο του «εγγύηση».

Μάθετε εδώ περισσότερα για το Mercedes GLA.

Mitsubishi ASX

Άλλο ένα αυτοκίνητο που φημίζεται για την ασφάλεια και την αξιοπιστία του. Προσφέρει άνεση στα ταξίδια, μια ψηλή θέση οδήγησης και πολύ καλή ορατότητα. Στα plus είναι και οι ασύγκριτα  ανταγωνιστικές του τιμές.

Μάθετε εδώ περισσότερα για το Mitsubishi ASX

Renault Captur

To Captur είναι όμορφο, είναι βολικό και οικολογικό, αλλά και οικονομικό. Και, παρότι είναι “πλούσιο” σε χώρους, εξωτερικά, είναι από τα μικρότερα και βολικότερα crossover.

Μάθετε εδώ περισσότερα για το Renault Captur.

 

Πηγή: Topspeed.gr