Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

WhatsApp: Νέα λειτουργία «Chat Lock» -Κλειδώστε τις συνομιλίες σας με βιομετρικό έλεγχο ή κωδικό

Το WhatsApp αποκτά μια νέα λειτουργία «Chat Lock», που προορίζεται να διασφαλίσει την ιδιωτικότητα των συνομιλιών σας.

Οι νέες κλειδωμένες συνομιλίες θα υπάρχουν σε έναν φάκελο που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης ή με τα βιομετρικά στοιχεία σας και οι ειδοποιήσεις από αυτές τις συνομιλίες δεν θα εμφανίζουν τον αποστολέα ή το περιεχόμενο του μηνύματος. Φαίνεται πως θα λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο, όπως οι κρυφές φωτογραφίες στο iCloud της Apple.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς θα λειτουργεί το Chat Lock του WhatsApp:

Το WhatsApp ήδη χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση end-to-end για τα μηνύματά του, αλλά αυτό δεν μπορεί να εμποδίσει κάποιον που έχει ήδη πρόσβαση στο ξεκλείδωτο τηλέφωνό σας να δει ενδεχομένως τα μηνύματά σας. Το Chat Lock προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας που θα μπορούσε να είναι χρήσιμο εάν πρέπει να μοιράζεστε τακτικά το ξεκλείδωτο τηλέφωνό σας με κάποιον.

Το Chat Lock γίνεται σταδιακά διαθέσιμο σε όλο τον κόσμο, ενώ η Meta ανακοίνωσε πως θα έρθουν και πρόσθετες αναβαθμίσεις για αυτό στο μέλλον. «Κατά τους επόμενους μήνες, θα προσθέσουμε περισσότερες επιλογές για το Chat Lock, συμπεριλαμβανομένου του κλειδώματος για συνοδευτικές συσκευές και της δημιουργίας ενός προσαρμοσμένου κωδικού πρόσβασης για τις συνομιλίες σας, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε έναν μοναδικό κωδικό πρόσβασης, διαφορετικό από αυτόν του τηλεφώνου σας», έγραψαν οι υπεύθυνοι της Meta σε μια ανάρτηση, στο blog της εταιρείας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή