Παρασκευή , 2 Οκτώβριος 2026

Πώς να καταπολεμήσετε το άγχος που προκαλούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Από το 1992, ο Απρίλιος έχει οριστεί ως μήνας ευαισθητοποίησης για το άγχος. Πρόκειται για μια σημαντική υπενθύμιση του κρίσιμου ρόλου που έχει η διαχείριση του άγχους για τη διατήρηση της ψυχικής και σωματικής υγείας των χρηστών. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αναδειχθεί ως σημαντική πηγή στρες, προκαλώντας τον πολλαπλασιασμό του άγχους και των σχετικών με το στρες προβλημάτων για τους χρήστες.

Εκτός από το ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να μας κατακλύσουν με υπερβολικά πολλές πληροφορίες και να μας κάνουν να νιώθουμε ότι χάνουμε κάτι, μας εκθέτουν επίσης και σε απατεώνες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν προσωπικές πληροφορίες με σκοπό το κέρδος.

Διαβάστε τη συνέχεια στο economistas.gr


Πηγή

Ελέγξτε επίσης

Κύκλωπας με τρία μάτια, Έλληνες με ρωμαϊκές πανοπλίες: Η «Οδύσσεια» που κέρδισε τον διαγωνισμό AI του Grok – Το νικητήριο βίντεο που προκαλεί γέλιο

Η «ταινία» πάσχει από το ίδιο ελάττωμα που χαρακτηρίζει όλες τις δημιουργίες τεχνητής νοημοσύνης, ενώ …

Daily-News.GR