Τετάρτη , 23 Ιούλιος 2025

Με τι να αντικαταστήσετε το λάδι ή το βούτυρο για να πετύχετε τέλεια τηγανητά αυγά, χωρίς να είναι πολύ λιπαρά

Μια απλή τεχνική μαγειρέματος για το τέλειο αυγό μάτι κάνει θραύση στα social media και υπόσχεται ότι θα είναι τραγανό και μαλακό ταυτόχρονα και χωρίς λιπαρά.

Η Kaitlin, δημιουργός του μπλογκ Modern Vintage Cooking, προτείνει να αντικαταστήσουμε το λάδι ή το βούτυρο με νερό!

Πώς να κάνετε αυγά μάτια χρησιμοποιώντας απλώς νερό

Η μέθοδος είναι πανεύκολη και τα μόνα που χρειάζεστε είναι ένα αντικολλητικό τηγάνι, το αυγό και μία κουταλιά νερό. Σε 1-2 λεπτά ο ατμός θα μαγειρεύει το αυγό χωρίς να γίνει καφέ το ασπράδι ή να ψηθεί υπερβολικά ο κρόκος.

Σύμφωνα με το The Kitchn, αυτή η μέθοδος είναι ιδανική για ένα καθαρό, αφράτο αποτέλεσμα, χωρίς λιπαρά και χωρίς να λερωθούν πολύ τα σκεύη. Επιπλέον, αυτός ο τρόπος μαγειρέματος για τα ματάκια είναι ιδανικός για όσους προσέχουν τη διατροφή ή τη χοληστερίνη τους, θέλουν να διατηρήσουν τη διατροφική αξία του αυγού και προτιμούν φαγητά που είναι εύπεπτα.

Οδηγίες βήμα-βήμα: Πώς να φτιάξετε ένα επιτυχημένο αυγό στον ατμό

  • Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Σπάστε το αυγό όπως συνήθως.
  • Προσθέτετε μια κουταλιά της σούπας νερό.
  • Σκεπάζετε αμέσως με καπάκι.
  • Περιμένετε 1-2 λεπτά χωρίς να το γυρίσετε.

Πηγή

Ελέγξτε επίσης

Πώς να φτιάξετε την αυθεντική ιταλική σαλάτα Caprese, γρήγορη συνταγή και γεμάτη γεύση

H σαλάτα Caprese, η ιταλική ντοματοσαλάτα, είναι απλά ιδανική για γεύμα το καλοκαίρι. Δείτε μια εύκολη …

Daily-News.GR