Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να ρίχνεις νερό στο πρόσωπό σου την ώρα του μπάνιου

Η ώρα του μπάνιου- και δη του βραδινού- είναι ένα όνειρο, μια μαγεία για όλες εμάς τις γυναίκες. Είναι η στιγμή που αποσυμπιεζόμαστε, χαλαρώνουμε και αποβάλουμε κάθε κακή σκέψη και διάθεση, που μπορεί να είχαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Είναι η δική μας ιεροτελεστία, εν ολίγοις.

Συχνά, όμως, σε αυτήν τη διαδικασία χαλάρωσης κάνουμε ένα λάθος που μπορεί να αποβεί… καταστροφικό για το δέρμα μας. Στην ουσία, ρίχνουμε ζεστό νερό πάνω στο σώμα μας για να χαλαρώσει και παράλληλα βρέχουμε με αυτό το ίδιο νερό και το πρόσωπό μας.

Να, το λάθος! Σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να ρίχνουμε ζεστό νερό πάνω στην επιδερμίδα του προσώπου μας όσο κάνουμε μπάνιο και μάλιστα να το κάνουμε αυτό για πολλή ώρα. Ναι, μπορεί να είναι χαλαρωτικό και απολαυστικό, είναι όμως βλαβερό για το δέρμα μας. Θα σου εξηγήσουμε…

Όση ώρα εσύ ρίχνεις ζεστό νερό στο πρόσωπό σου, αυτό αφυδατώνεται και ταυτόχρονα αποβάλλονται όλα τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας σου. Αν, μάλιστα, το δέρμα σου είναι εκ φύσεως ξηρό ή λιπαρό και έχεις αυτήν τη συνήθεια, τότε θα γίνει ακόμα πιο ξηρό ή ακόμα πιο λιπαρό, αντίστοιχα.

Οπότε, τι πρέπει να κάνεις; Να ακολουθείς πιστά τη skincare routine σου πριν ή μετά το μπάνιο, να πλένεις με δροσερό νερό το πρόσωπό σου, να απλώνεις τις κρέμες σου και that’s it! Όταν είσαι μέσα στο μπάνιο, άσε μόνο το σώμα σου να απολαύσει τις στιγμές χαλάρωσης και αναζωογόνησης. Η επιδερμίδα του προσώπου σου καλό είναι να μη συμμετάσχει σε όλο αυτό!

Διάβασε ακόμα: Τα 8 tips για όμορφα & υγιή μαλλιά, σύμφωνα με τον hairstylist της Meghan Markle


Πηγή