Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Η περιποίηση δεν έχει ηλικία: Προτάσεις για να φροντίσεις το πρόσωπο και το σώμα σου σωστά!

Ενώ η επιδερμίδα μας «μετρά» τα χρόνια που περνούν, η περιποίηση δεν υπακούει στους ίδιους κανόνες.  Η επιδερμίδα μίας γυναίκας στα 30, μπορεί να έχει τις ίδιες ανάγκες με μίας γυναίκας που βαδίζει την τέταρτη δεκαετία της ζωής της ή να είναι σε τόσο καλή κατάσταση που, μία απλή ενυδατική να της αρκεί. Αντίστοιχα, μία γυναίκα με έντονες αυξομειώσεις βάρους ή μετά από μία εγκυμοσύνη, μπορεί να παρουσιάζει χαλάρωση στην επιδερμίδα του σώματός της, που να μην συμβαδίζει με την ηλικία της. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν το ότι, η περιποίηση, δεν έχει ηλικία και ακολουθεί διαφορετικούς κανόνες. Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν, για να φροντίσεις την επιδερμίδα σου σωστά; Να την… «ακούσεις», και να επιλέξεις προϊόντα περιποίησής, σύμφωνα με τις ανάγκες και όχι ανάλογα με την ηλικία σου.

Για να σε βοηθήσουμε σε αυτό το task, που μπορεί να σου φαίνεται πρωτόγνωρο, αποφασίσαμε να συνδυάσουμε δύο αγαπημένα μας brands περιποίησης προσώπου και σώματος, τα Jurlique και Collistar. Η γκάμα των προϊόντων τους είναι υπερ-πλήρης και έτσι, ετοιμάσαμε για εσένα θρεπτικούς συνδυασμούς προϊόντων που δεν κοιτάζουν την ηλικία σου αλλά φροντίζουν τις ανάγκες σου.

Activating Water Essence + : Το πρώτο βήμα για κάθε περιποίηση

image003

Πριν προχωρήσουμε με τους συνδυασμούς περιποίησης, πρέπει να μιλήσουμε για το Activating Water Essence +, το essence που αποτελεί τη βάση για κάθε περιποίηση, όποιος και αν είναι ο τύπος της επιδερμίδας ή οι ανάγκες σου. Χρησιμοποιείται αμέσως μετά τον καθαρισμό και πριν από όλα τα υπόλοιπα προϊόντα. Εμπλουτισμένος με εκχυλίσματα μολόχας, καταπολεμά τις γραμμές, τις ρυτίδες, την αφυδάτωση, το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους γύρω από την περιοχή των ματιών προετοιμάζοντας την επιδερμίδα για περιποίηση. Η υφή του είναι τόσο λεπτή που μοιάζει με νερό και για να το χρησιμοποιήσεις, απλά βάζεις λίγη ποσότητα στις παλάμες σου και στη συνέχεια πιέζεις τα χέρια σου στο πρόσωπο.

Πολύ ξηρή επιδερμίδα στο πρόσωπο

Οι ξηρές επιδερμίδες υποφέρουν το καλοκαίρι όχι εξαιτίας της ζέστης αλλά… Εξαιτίας του κλιματιστικού. Τα ήδη ξηρά δέρματα, αφυδατώνονται ακόμα περισσότερο και έτσι απαιτούν επιπλέον φροντίδα σε κάθε βήμα της περιποίησης. Ξεκινώντας από τον καθαρισμό, πρέπει να επιλέξεις ένα θρεπτικό καθαριστικό που δεν θα αφυδατώσει περεταίρω την επιδερμίδα σου. Το Nourishing Cleansing Oil της Jurlique είναι ό, τι πρέπει. Αφαιρεί ρύπους και μακιγιάζ ενώ παράλληλα θρέφει βαθιά την επιδερμίδα και την προετοιμάζει για ενυδάτωση.

image004

Έπειτα, για να δώσεις στο δέρμα σου ένα επιπλέον Boost, θα χρησιμοποιήσεις την Nutri Define Supreme Conditioning Lotion της Jurlique. Χαρίζει θρέψη και εντατική ενυδάτωση στην επιδερμίδα χωρίς να την επιβαρύνει και την προετοιμάζει κατάλληλα ώστε να «υποδεχθεί» τα μέγιστα οφέλη από τα υπόλοιπα προϊόντα που θα φορέσεις.

image005

Και τώρα η σειρά του ορού. Το Herbal Recovery Signature Serum της Jurlique είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται η επιδερμίδα σου για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της ημέρας. Θα σου χαρίσει θρέψη και αντιοξειδωτική προστασία που χρειάζεσαι και, χάρη στην προηγμένη τεχνολογία gel που διοχετεύει αποτελεσματικά τα ενεργά συστατικά στο δέρμα, θα δημιουργήσει ένα προστατευτικό φιλμ για να βοηθήσει την επιδερμίδα σου να συγκρατήσει την υγρασία.

image006

Τέλος, θα χρησιμοποιήσεις την Nutri Define Supreme Restorative Rich Cream που θρέφει βαθιά την επιδερμίδα και αποκαθιστά τη φυσική της λάμψη χάρη στα ενεργά βότανα και την τεχνολογία Biosome6.

image007

Για τη βραδινή σου περιποίηση, προτίμησε τον ορό Nutri-Define Supreme Rejuvenating Serum για επιπλέον θρέψη και προστασία από τα σημάδια της γήρανσης και πρόσθεσε στη ρουτίνα σου το super πολυτελές Nutri-Define Supreme Eye Contour Balm που απαλύνει και φωτίζει το δέρμα αφήνοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια ανανεωμένη και εμφανώς νεότερη.

image008

…και στο σώμα

Φυσικά, δεν θα παραλείψεις να χαρίσεις και στην επιδερμίδα του σώματός σου πλούσια ενυδάτωση και θρέψη γιατί τη χρειάζεται εξίσου. Ξεκίνα την ημέρα σου τυλιγμένη στον πλούσιο και θρεπτικό αφρό της Collistar, Talasso Shower Cream και συνέχισε εφαρμόζοντας άφθονη ποσότητα από το Collistar Deep Moisturizing Fluid. Μυρίζει υπέροχα, ενυδατώνει πολύ βαθιά και θα κρατήσει το δέρμα σου ελαστικό και λαμπερό όλη μέρα.

image009

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, αφιέρωσε μερικά λεπτά στο Collistar, Energizing Talasso-Scrub που θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα ανακουφίζοντας την επιδερμίδα σου, και προετοιμάζοντάς τη να δεχτεί την εντατική ενυδάτωση που θα της προσφέρεις.

image010

Λιπαρή και μεικτή επιδερμίδα

Αν το δέρμα σου είναι λιπαρό ή μεικτό τότε υποφέρεις από τις γυαλάδες και την επιπλέον έκκριση σμήγματος. Αυτό εντείνεται αν παραλείπεις την ενυδάτωση νομίζοντας ότι δεν τη χρειάζεσαι. Μεγάλο λάθος! Οι λιπαρές και οι μεικτές επιδερμίδες έχουν ανάγκη από ενυδάτωση διαφορετικά, εκκρίνουν ακόμα περισσότερο σμήγμα προσπαθώντας να αναπληρώσουν την υγρασία που τους λείπει. Θα ξεκινήσεις λοιπόν με ένα καθαριστικό προσώπου που απομακρύνει ρύπους και λιπαρότητα, καθαρίζει βαθιά αλλά δεν αφυδατώνει την επιδερμίδα. Ιδανικό είναι το Revitalising Cleansing Gel της Jurlique.

image011

Έπειτα, θα αφεθείς στην περιποίηση της  Herbal Recovery Signature Moisturising Lotion. Είναι μία λεπτόρρευστη λοσιόν που ενυδατώνει χωρίς να επιβαρύνει την επιδερμίδα και την προστατεύει από τις περιβαλλοντικές επιθέσεις. Αμέσως μετά θα φορέσεις τον Herbal Recovery Signature Eye Serum.

image012

Καταπολεμά τις γραμμές, τις ρυτίδες, την αφυδάτωση, το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους γύρω από την περιοχή των ματιών και σε προστατεύει. Το τελευταίο βήμα είναι η Nutri-Define Supreme Restorative Light Cream που είναι πολύ ελαφριά αλλά παράλληλα προσφέρει εντατική ενυδάτωση, αντιγηραντική προστασία και θρέψη στην επιδερμίδα σου. Ναι, τα χρειάζεσαι ΟΛΑ αυτά! Και κάτι ακόμα…

image013

Για να μην γυαλίζεις κατά τη διάρκεια της ημέρας και να μην νιώθεις την επιδερμίδα σου βαριά, έχε μαζί σου το Rosewater Balancing Mist που φρεσκάρει, ρυθμίζει τη λιπαρότητα και κάνει την επιδερμίδα σου λαμπερή… όχι γυαλιστερή!

image014

Αδυνάτισμα

Ναι, υπάρχουν προϊόντα που μπορούν να σε βοηθήσουν αν χάσεις πόντους από τα σημεία που θέλεις και έχουν όλα την υπογραφή της λατρεμένης Collistar! Η High Definition Slimming Cream είναι το προϊόν που θα σου γίνει εμμονή. Αδυνατίζει, συσφίγγει, τελειοποιεί και αυξάνει την αποσυμφόρηση της λέμφου με καθημερινή χρήση. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή μετά από λίγες ημέρες χρήσεις και θα τη λατρέψεις.

image015

Για πιο εντατική δράση συνδύασέ τη με το  Two-Phase Sculpting Concentrate. Πρόκειται για ένα διφασικό συμπύκνωμα που καταπολεμά εντατικά το τοπικό λίπος χάρη στα θαλάσσια φύκια και τα πεπτίδια που περιέχει. Ανακινείς, εφαρμόζεις με απαλό μασάζ στις περιοχές που σε απασχολούν και μετά ντύνεσαι αμέσως. Ναι, απορροφάται άμεσα!

image016

Αν σε απασχολεί η περιοχή της κοιλιάς τώρα, έχουμε υπέροχα νέα: Τα Patch-Treatment Reshaping Abdomen and Hips επιθέματα! Είναι ουσιαστικά μία θεραπεία… «σοκ» για την αναδιαμόρφωση της περιοχής της κοιλιάς και των γοφών. Κάθε επίθεμα απελευθερώνει σταδιακά τα ενεργά συστατικά του προσφέροντας μια έντονη, στοχευμένη δράση που διαρκεί συνολικά 8 ώρες και καταπολεμά σούπερ αποτελεσματικά το επίμονο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς και των γοφών.

image017

Αν πάλι σε απασχολούν τα πόδια σου έχουμε επίσης τέλεια νέα: Τα επιθέματα Patch-Treatment Reshaping Firming Critical Areas. Είναι μία ακόμα θεραπεία «σοκ» για μηρούς, γοφούς, μπράτσα και γλουτούς που απελευθερώνει σταδιακά τα ενεργά της συστατικά καταπολεμώντας το συσσωρευμένο, τοπικό λίπος.

image018

Κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα είναι ένα θέμα που μας απασχολεί όλες, όποια και αν είναι τα κιλά μας. Βλέπεις, η κυτταρίτιδα δεν έχει να κάνει με τα κιλά αλλά με την κατασκευή του σώματός μας και έτσι, δεν κάνει διακρίσεις. Ούτε όμως το «κοκτέιλ» αντιμετώπισης που ετοιμάσαμε για εσένα κάνει διακρίσεις. Καταπολεμά την όψη φλοιού πορτοκαλιού και χαρίζει εμφανή αποτελέσματα. Έχουμε και λέμε…

image019

Collistar, Anticellulite Capsules Caffeine + Escin: μία νέα διάσταση στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Οι πολυτελείς αμπούλες, συνδυάζουν τα δύο πιο αποτελεσματικά δραστικά συστατικά για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας : Την καφεΐνη (λιποδιάλυση) και την εσκίνη (αποσυμφόρηση). Αν τις χρησιμοποιήσεις κάνοντας μασάζ στα σημεία που θέλεις, τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά και σχεδόν άμεσα!

image020

Collistar, Anticellulite Cryo-Gel: μία κρυοθεραπεία… για το σπίτι! Η προηγμένη σύνθεσή του, διεγείρει τη μικροκυκλοφορία αυξάνοντας έτσι τη δραστικότητα των συστατικών του ενώ παράλληλα, τα ΑΗΑ που περιέχει κάνουν απαλή απολέπιση και τα αιθέρια έλαια χαρίζουν τόνωση, ανόρθωση και λείανση.  

image021

Collistar, Anticellulite Slimming Superconcentrate: Ένα προϊόν που δουλεύει ενώ εσύ κοιμάσαι! Εμπλουτισμένο με το Cell Nocturne System εκμεταλλεύεται τον βραδινό βιορυθμό σου που κάνει την επιδερμίδα πιο δεκτική στην θεραπεία, για να καταπολεμήσει τοπικό πάχος και κυτταρίτιδα μαζί. Ναι, θα ξυπνάς κάθε πρωί με πιο βελτιωμένη όψη στο σώμα σου.

Προστασία

image022

Τόσο το πρόσωπο, όσο και το σώμα σου, έχουν ανάγκη από αντηλιακή προστασία, κάθε εποχή του χρόνου. Η αντηλιακή σειρά της Collistar είναι απολαυστική, πολυτελής, αισθησιακή και εμπλουτισμένη με το νέο σύστημα Smart Sun Protection. Τι κάνει αυτό το νέο, καινοτόμο σύστημα; Επιτρέπει ΜΟΝΟ την είσοδο ευεργετικών ακτίνων από το φάσμα UVB και ΜΟΝΟ εκείνων οι οποίες είναι υπεύθυνες για την ενίσχυση της Βιταμίνης D. Παράλληλα, εμποδίζει τη φωτογήρανση με την καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες από τις ελεύθερες ρίζες.

image023

Η σειρά αποτελείται από αντηλιακά προσώπου, σώματος και μαυριστικά και τα αγαπημένα μας είναι τα εξής:

Collistar Global Anti-Age Protection Tanning Face Cream SPF 30: Προστατεύει το DNA των κυττάρων και προλαμβάνει το σχηματισμό ρυτίδων και των καφέ κηλίδων που προκαλούνται από τον ήλιο.

image024

Collistar, Moisturizing Tanning Spray SPF 20: Διάφανο, δροσερό και με ψεκασμό πολλαπλών θέσεων. Ενισχύει τη διαδικασία του μαυρίσματος αλλά την προστατεύει αποτελεσματικά και την αφήνει απίστευτα απαλή και ενυδατωμένη χάρη στα έλαια Τamanu και Jojoba.

image025

Κάθε επιδερμίδα ωστόσο είναι διαφορετική! Χρησιμοποίησε τις προτάσεις μας σαν βάση για το δικό σου συνδυασμό περιποίησης και εμπλούτισέ το με τα προϊόντα Jurlique και Collistar που νιώθεις ότι χρειάζεσαι. Πρέπει να μάθεις να «ακούς» την επιδερμίδα σου και να ακολουθήσεις τη φιλοσοφία της Jurlique που δεν κοιτάζει την ηλικία αλλά τις ανάγκες σου. Έτσι, θα έχεις πάντοτε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, όποια και αν είναι η ανάγκη σου.

Καλό καλοκαίρι Queen!


Πηγή