Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Λέρωσες το δέρμα σου με βαφή μαλλιών; Έτσι θα αφαιρέσεις τους λεκέδες

Τα κομμωτήρια έκλεισαν και πάλι, ώστε να προστατευθεί το κοινωνικό σύνολο από τη μετάδοση του κορονοϊού. Και για ακόμη μια φορά κατέληξες να βάφεις μόνη σου στο σπίτι τα μαλλιά σου για να μην κυκλοφορείς με άβαφη και απεριποίητη ρίζα. Αναμενόμενο… Όλες σε αυτήν τη λύση θα καταφύγουμε αργά ή γρήγορα.

Μέσα σε όλη αυτήν τη διαδικασία, όμως, ξέχασες κάτι πολύ βασικό. Δεν σου πήγε καν στο μυαλό να βάλεις βαζελίνη στην επιδερμίδα γύρω από τα μαλλιά, ώστε να μη βάψουν το μέτωπο, ο σβέρκος και τα αυτιά σου. Το αποτέλεσμα; Έχουν μείνει λεκέδες σε αυτά τα σημεία και εσύ βρίσκεσαι σε έναν τρελό πανικό να τρίβεις με νερό και σαπούνι για να τους καθαρίσεις.

Μην το συνεχίζεις! Έτσι δεν υπάρχει περίπτωση να απομακρύνεις τους λεκέδες της βαφής μαλλιών. Αν ακολουθήσεις, όμως, τους παρακάτω δύο τρόπους, θα δεις πως σε χρόνο dt θα πάψεις να έχεις λερωμένο δέρμα!

Χρησιμοποίησε γάλα

Βάλε σε ένα μπολ λίγο αγελαδινό πλήρες γάλα και βούτηξε εκεί μέσα ένα κομμάτι βαμβάκι. Μην επιλέξεις άπαχο γάλα, ούτε κάποιο άλλο είδος πέραν του αγελαδινού! Μόνο το αγελαδινό γάλα «λειτουργεί» σε αυτήν την περίπτωση. Με απαλές κινήσεις τρίψε τους λεκέδες γύρω από τα μαλλιά σου και θα δεις πως σιγά-σιγά θα φύγουν. Έπειτα, πλύνε την περιοχή καλά με νερό, ώστε να φύγουν τα υπολείμματα γάλακτος.

vafi malliwn spiti

Χρησιμοποίησε στάχτη

Η στάχτη από τσιγάρο είναι σωτήρια λύση για την καταπολέμηση των λεκέδων που αφήνει η βαφή μαλλιών. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να βουτήξεις ένα δάχτυλο στο νερό και μετά στη στάχτη. Στη συνέχεια, τρίψε απαλά τα σημεία που έχεις λερώσει στο δέρμα σου και… voila! Σε λίγα λεπτά θα είναι πεντακάθαρα. Προσοχή! Επειδή η στάχτη μυρίζει άσχημα και μπορεί να αφήσει κάποιον μικρό λεκέ, καλό είναι να λουστείς μετά από αυτήν τη διαδικασία. Αν δεν καπνίζεις (που καλά κάνεις, δηλαδή), μπορείς απλά να εφαρμόσεις τη μέθοδο με το γάλα!

Α… και την επόμενη φορά, μην ξεχάσεις τη βαζελίνη!

Διάβασε ακόμα: Η Emma Roberts υιοθέτησε το πιο hot κούρεμα του 2021


Πηγή