Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Μόλις μάθεις τις 7 beauty χρήσεις του ελαιόλαδου θα το λατρέψεις (αν δεν το έχεις κάνει ήδη)

Πολλοί επιστήμονες πλέκουν το εγκώμιο του ελαιόλαδου ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Υποστηρίζουν ότι κάνει πολύ καλό στην υγεία μας και πρέπει να το χρησιμοποιούμε στη μαγειρική και στη διατροφή μας, αλλά έχει και ευεργετικές ιδιότητες τόσο στην επιδερμίδα του προσώπου μας, στο σώμα μας όσο και στα μαλλιά μας. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι το χρησιμοποιούσε στη ρουτίνα ομορφιάς της η Κλεοπάτρα της Αιγύπτου, ενώ το λατρεύει και η Αμερικανίδα ηθοποιός, Emma Stone.

Οι λόγοι για τη λατρεία στο ελαιόλαδο είναι προφανείς. Αυτό το θαυματουργό συστατικό είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη Ε, η οποία βοηθά στην καθυστέρηση της γήρανσης της επιδερμίδας από τις ακτίνες UV, ενώ έχει και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αυτά τα στοιχεία συνεισφέρουν στην ενυδάτωση και την ελαστικότητα του δέρματος, ενώ κάνουν τα μαλλιά μας πιο απαλά και δυνατά.

Είναι στο χέρι σου, λοιπόν, να επωφεληθείς κι εσύ από τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιόλαδου και να το εντάξεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου, να το εκμεταλλευτείς για την προσωπική σου περιποίηση και να απολαύσεις όλα τα καλά που μπορεί να σου προσφέρει. Στην παρακάτω gallery θα μάθεις αναλυτικά τις 7 beauty χρήσεις του και πώς θα το κάνεις μέρος της καθημερινότητάς σου.

Διάβασε ακόμα: Πόδια “βελούδο” με νέα κρέμα με ουρία


Πηγή