Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Ξέμεινες από γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ; 3 φυσικοί τρόποι να ξεβαφτείς

Λίγο ο έρωτας, λίγο η τρέλα και οι ταχύτατοι ρυθμοί της καθημερινότητας… Δεν θέλει και πολύ για να ξεχάσεις κάποια πράγματα. Εγώ το έχω πάθει πολλές φορές κι έχω ξεχάσει να πληρώσω λογαριασμούς στο σπίτι, να φύγω για τη δουλειά και να αφήσω φώτα ανοιχτά και πολλά, πολλά άλλα.

Χθες το βράδυ, λοιπόν, συνειδητοποίησα ότι δεν έχω προλάβει να πάω καν για beauty shopping και έχω ξεμείνει από γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ. Εγώ που δεν κοιμάμαι ποτέ άβαφη, που είμαι frau με το ντεμακιγιάζ και δεν υπάρχει περίπτωση να το «ξεχάσω», ξέμεινα από τα προϊόντα αφαίρεσής του.

Eco-friendly ντεμακιγιάζ γίνεται κι εδώ θα μάθεις πώς να το κάνεις!

Ποτέ ύπνος χωρίς ντεμακιγιάζ

Φυσικά και βρήκα λύση ή καλύτερα… λύσεις για να ξεβαφτώ. Και, μάλιστα, να ξεβαφτώ καλά. Ήταν αδιαπραγμάτευτο αυτό. Δεν κοιμάμαι ποτέ χωρίς να έχω καθαρό πρόσωπο και αυτό είναι νόμος.

Εσύ μήπως παραβαίνεις αυτόν τον «κανόνα»; Πραγματικά είναι κρίμα να ταλαιπωρείς το δέρμα σου. Βλέπεις, όλη τη μέρα που εσύ είσαι βαμμένη συσσωρεύονται στην επιδερμίδα σου σκόνες, βρωμιές και όλη η ατμοσφαιρική ρύπανση. Το αποτέλεσμα είναι να έχεις ένα πολύ, πολύ βρώμικο δέρμα το βράδυ που θέλεις να πέσεις για ύπνο.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Tassa♡❤ (@beautydzkabyle)

Αν, μάλιστα, δεν ξεβαφτείς και κοιμηθείς έτσι όπως είσαι, όλη αυτή η βρωμιά θα προκαλέσει κοκκινίλες, ερεθισμούς και μεγάλα προβλήματα στο δέρμα σου. Άσε που το μακιγιάζ στον ύπνο επιταχύνει τη διαδικασία πρόωρης γήρανσης. Κατάλαβες γιατί είναι must το ντεμακιγιάζ ό,τι κι αν συμβαίνει, όσο πτώμα κι αν είσαι;

Τα τρία υλικά που θα σε σώσουν αν ξέμεινες

#1 Ελαιόλαδο

Άπλωσε μια μικρή ποσότητα λαδιού σε ένα cotton pad και πέρασε με απαλές κινήσεις όλο το πρόσωπό σου. Θα διαπιστώσεις πως όλο το μακιγιάζ αφαιρείται πανεύκολα. Άσε που το ελαιόλαδο ενυδατώνει το δέρμα σου τόσο όσο δεν φαντάζεσαι.

Αν παρ’ όλα αυτά δεν θες να μείνει πάνω στο πρόσωπο η λιπαρότητα, πλύσου με λίγο νερό στο τέλος και θα είσαι μια χαρά!

#2 Λάδι καρύδας

Ακριβώς όπως θα χρησιμοποιούσες το ελαιόλαδο μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το έλαιο καρύδας. Το μακιγιάζ σου θα αφαιρεθεί πολύ γρήγορα, ενώ η επιδερμίδα σου θα παραμείνει απαλή κι ενυδατωμένη.

#3 Γάλα και αμυγδαλέλαιο

Ρίξε σε μια κουταλιά γάλα λίγες σταγόνες αμυγδαλέλαιο και με ένα cotton pad πέρασε όλο το πρόσωπό σου με το μείγμα. Το γάλα θα απομακρύνει όλους τους ρύπους και το μακιγιάζ από την επιδερμίδα σου, ενώ το αμυγδαλέλαιο θα την απολεπίσει ήπια.

Και για να μην… ξεχαστείς ξανά! Ρίξε μια ματιά στην παρακάτω gallery. Έχω βρει για εσένα πέντε υπέροχα προϊόντα ντεμακιγιάζ που αξίζει να δοκιμάσεις και να βάλεις στη shopping list σου!




Πηγή