Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ξέρεις πώς θα καταλάβεις ότι το σώμα σου «ζητά» εξειδικευμένη φροντίδα;

Η επιδερμίδα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας και έχει τη δική της –πολύ πλούσια- «γλώσσα». Ερεθίζεται, ξεφλουδίζει, εμφανίζει εξανθήματα και εκπέμπει οσμές που έρχονται να μας θυμίσουν ότι μάλλον χρειάζεται κάτι περισσότερο από εμάς. Η ενυδάτωση είναι η πιο συνηθισμένη ανάγκη της καθώς η ξηρότητα είναι και το νούμερο ένα πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσει η επιδερμίδα στο σώμα. Δεύτεροι στη λίστα έρχονται οι ερεθισμοί. Είτε εξαιτίας κάποιου απορρυπαντικού, είτε από αλλεργίες και χάρη σε πολλούς ακόμη λόγους, η επιδερμίδα μας ερεθίζεται και κοκκινίζει συνεπώς χρειάζεται φροντίδα καταπραϋντική. Οι ανάγκες της όμως δεν τελειώνουν με αυτά τα δύο θέματα. Η επιδερμίδα μας συχνά χρειάζεται εξειδικευμένη φροντίδα. Τι φροντίδα όμως μπορεί να είναι αυτή και πώς θα το καταλάβεις; Θα επιστρατεύσεις την όσφρησή σου…

Βλέπεις, στο σώμα μας ζουν εκατομμύρια καλά και κακά βακτήρια και μερικά από αυτά, όταν έρθουν σε επαφή με τον ιδρώτα που εκκρίνει το σώμα μας, προκαλούν δυσάρεστες οσμές. Όχι, δεν μυρίζει ο ίδιος ο ιδρώτας σου αλλά τα προϊόντα των ζυμώσεων που γίνονται όταν έρθει σε επαφή με το δέρμα σου και συγκεκριμένα με τα βακτήρια σε αυτό. Τα βακτήρια όμως, όπως είπαμε, δεν είναι όλα κακά και δεν προκαλούν όλα δυσοσμία. Συνεπώς δεν πρέπει να τα εξολοθρεύσεις στο σύνολό τους! Κάποια σου είναι απαραίτητα. Σα να μην έφτανε αυτό, το κάθε μέρος του σώματός σου έχει τα δικά του βακτήρια γι’ αυτό έχει και τις δικές του, χαρακτηριστικές οσμές. Αν λοιπόν έχεις παρατηρήσει οσμές σε διάφορα σημεία του σώματος (κυρίως τώρα που ζεσταίνει ολοένα και περισσότερο ο καιρός) τότε ίσως χρειάζεται να αναζητήσεις λίγο πιο εξειδικευμένη φροντίδα. 

Χρειάζεσαι προϊόντα που με ήπιους αντισηπτικούς παράγοντες που θα σε απαλλάξουν μόνο από τα κακά βακτήρια ενώ παράλληλα δεν θα διαταράξουν ούτε το μικροβίωμα της επιδερμίδας σου ούτε και τον δερματικό φραγμό. Και ναι, θα πρέπει να επενδύσεις σε εξειδικευμένα προϊόντα για τα διαφορετικά σημεία του σώματος όπως η ευαίσθητη περιοχή ή οι πατούσες σου.

Σου φαίνονται βουνό όλα αυτά; Δεν είναι κυρίως γιατί έχουμε κάνει τη δική μας έρευνα και είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε. Υπάρχει βλέπεις μία ολοκληρωμένη σειρά φροντίδας για τον υγιεινό καθαρισμό και την περιποίηση σώματος και προσώπου που λέγεται Hygienic και φέρει την υπογραφή της Pharmasept! Εμπλουτισμένα με πατενταρισμένο σύστημα καθαρισμού και απόσμησης της Pharmasept που προσφέρει κλινικά αποδεδειγμένη αποσμητική δράση και καθαρή εφίδρωση όλο το 24ωρο, τα προϊόντα της σειράς Hygienic παρέχουν φροντίδα, καταπράυνση και ενυδάτωση ακόμα και στις ευαίσθητες επιδερμίδες που έχουν ακόμα πιο αυξημένες ανάγκες. Μπορείς να δεις όλη τη σειρά εδώ αλλά εμείς θα σου μιλήσουμε για τα hero προϊόντα που πραγματικά θα σε «σώσουν» αυτό το καλοκαίρι. Έχουμε και λέμε…

hygienic native3 1200x800

Καθαρισμός σώματος: Hygienic Shower
Είναι το πιο απαλό αφρόλουτρο που κάνει μεταξένιο αφρό και καθαρίζει απαλά την επιδερμίδα χωρίς να την ξηραίνει. Δεν περιέχει αλκάλια και σαπούνι ενώ τα συστατικά του σέβονται τον δερματικό φραγμό και τον προστατεύουν.
Γιατί θα σε σώσει; Γιατί καθαρίζει απαλά και προσφέρει αποσμητική δράση σε όλο το σώμα, από την κορυφή ως και τα νύχια, πράγμα που είναι απαραίτητο το καλοκαίρι αφού ιδρώνουμε περισσότερο. Επίσης, είναι η τέλεια επιλογή για τον απαλό και καταπραϋντικό καθαρισμό της επιδερμίδας μετά τη θάλασσα.
Extra tip: Μην κάνεις παρατεταμένα και καυτά ντους. Προτίμησε τα γρήγορα φρεσκαρίσματα με χλιαρό νερό ώστε να μην ταλαιπωρήσεις την επιδερμίδα σου.

Καθαρισμός ευαίσθητης περιοχής: Hygienic Foam Wash
Ναι, η ευαίσθητη περιοχή απαιτεί τη δική της, εξειδικευμένη φροντίδα και ναι, αυτό ισχύει τόσο για τους άνδρες όσο και τις γυναίκες. Η συγκεκριμένη περιοχή έχει το δικό της «μικροκλίμα» και τα σαπούνια που προορίζονται για όλο το σώμα μπορεί να αποδειχθούν βλαβερά για αυτό. Ο βελούδινος αφρός Hygienic Foam Wash της Pharmasept ωστόσο σέβεται το περιβάλλον της ευαίσθητης περιοχής και είναι πλούσιος σε συστατικά αποσμητικής, ενυδατικής και καταπραϋντικής δράσης.
Γιατί θα σε σώσει; Γιατί θα καταλάβεις άμεσα τη διαφορά στην αίσθηση φρεσκάδας και άνεσης από την πρώτη κιόλας χρήση. Ακόμα, είναι το ιδανικό προϊόν για τον καθαρισμό της ευαίσθητης περιοχής μετά από το ατελείωτο παιχνίδι στην θάλασσα.
Extra tip: Μην κάνεις βίαιες και παρατεταμένες κινήσεις κατά τον καθαρισμό της ευαίσθητης περιοχής για να αποφύγεις τους ερεθισμούς και την ξηρότητα.

hygienic native2 1200x800

Αποσμητικό: Hygienic Mild Deo Roll-On
Έχει κρεμώδη και ανάλαφρη υφή που στεγνώνει αμέσως και προστατεύει από τις οσμές έως και 24 ώρες. Η σύνθεσή του περιλαμβάνει αποσμητικούς παράγοντες φυσικής προέλευσης που δεν διαταράσσουν τη φυσική εφίδρωση της επιδερμίδας και δεν φράσσουν τους πόρους.
Γιατί θα σε σώσει; Είναι το καλύτερο αποσμητικό που μπορείς να βάλεις καθώς σε προστατεύει χωρίς να επιβαρύνει το σώμα και την επιδερμίδα σου. Είναι κατάλληλο ακόμα και για ευαίσθητες επιδερμίδες και μπορεί να ανταποκριθεί ακόμα και στα πιο απαιτητικά καλοκαιρινά lifestyle χωρίς να σε απογοητεύσει ποτέ.
Extra tip: Πέρνα το αποσμητικό σου σε απόλυτα στεγνή επιδερμίδα για να έχεις το 100% της φροντίδας και της αποτελεσματικότητάς του. Ναι, το νερό μειώνει τη δραστικότητά του.

Περιποίηση ποδιών: Hygienic Intensive Foot Cream
Όσο λιγότερα νεκρά κύτταρα έχουν τα πέλματά σου το καλοκαίρι, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να αρχίσουν να εκπέμπουν οσμές. Βλέπεις, τα βακτήρια εγκλωβίζονται ανάμεσα στα νεκρά κύτταρα και μένουν στην περιοχή με αποτέλεσμα, όταν τα πόδια σου ιδρώσουν, να δημιουργείται έντονη δυσοσμία εξαιτίας τους. Επειδή λοιπόν η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη, η κρέμα ποδιών της Pharmasept είναι εμπλουτισμένη με οξέα φρούτων και σαλικυλικό οξύ που απολεπίζουν απαλά αλλά αποτελεσματικά τα πόδια σου αλλά και με 7,5% ουρία που προσφέρει ενυδατική δράση στα ξηρά σημεία, χαρίζοντας βελούδινη απαλότητα χωρίς οσμές.  
Γιατί θα σε σώσει; Γιατί θα διατηρεί πάντοτε τα πόδια σου σε τέλεια κατάσταση ανάμεσα στα πεντικιούρ και δεν θα ανησυχείς πλέον για οσμές που μπορεί να εμφανιστούν ακόμα και αν δεν φορέσεις κλειστά παπούτσια.
Extra tip: Χρησιμοποίησε την κρέμα καθημερινά πριν από τον ύπνο και ξύπνα κάθε πρωί με τα πιο απαλά πόδια που είχες ποτέ.

Αν μας ρωτάς, αυτά τα 4 προϊόντα θα γίνουν οι hero του νεσεσέρ σου αυτό το καλοκαίρι και θα πρωταγωνιστήσουν στις καθημερινές καλοκαιρινές σου στιγμές στην πόλη ή τις διακοπές. Αναζήτησέ τα μαζί με την ολοκληρωμένη γκάμα των προϊόντων της Pharmasept στο κοντινότερο σε εσένα φαρμακείο και πες αντίο στις οσμές καλωσορίζοντας μία πιο υγιή και δροσερή επιδερμίδα.


Πηγή