Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Πώς θα σταματήσεις να δαγκώνεις τα χείλη σου;

Συμβαίνει σε πολλές γυναίκες. Είναι κάτι σαν τικ. Δαγκώνεις τα χείλη ασυναίσθητα, σε στιγμές που δεν το περιμένεις και όταν το συνειδητοποιείς, εκνευρίζεσαι και θέλεις οπωσδήποτε να σταματήσει αυτή η κακή και αντιαισθητική συνήθεια. Στην ουσία υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι που συμβαίνει αυτό. Πρώτον, αν έχεις ξερά, ταλαιπωρημένα και αφυδατωμένα χείλη τα δαγκώνεις θεωρώντας ότι έτσι θα τα ενυδατώσεις και δε θα σε «τραβάνε». Στην πραγματικότητα, όμως, αυτή η μέθοδος τα κάνει ακόμα πιο αφυδατωμένα και δυσκολεύει την κατάσταση.

Ο δεύτερος λόγος που δαγκώνεσαι είναι το άγχος. Αν νιώθεις αγχωμένη, έχεις υπερένταση ή βρίσκεσαι σε αμηχανία αυτόματα μπορεί και να δαγκώσεις τα χείλη σου. Ακόμα κι αν βαριέσαι και αισθάνεσαι έντονη πλήξη μπορεί να σου συμβεί αυτό. Εν γένει, όμως, το δάγκωμα των χειλιών είναι μέρος ενός μεγαλύτερου φάσματος συνθηκών, που ονομάζεται Body-Focused Repetitive Behaviors, συνήθως ξεκινά στην παιδική ηλικία και επεκτείνεται στην ενηλικίωση. Αυτή η κατάσταση μπορεί να ποικίλει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Σε ακραίες περιπτώσεις, που γίνεται επανειλημμένα, μπορεί να προκαλέσει πόνο, έλκος, λοίμωξη και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των ούλων με αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του στόματος. Ας μη σκεφτόμαστε, όμως, τόσο απαισιόδοξα. Ας δούμε ποιες είναι οι εύκολες λύσεις σε τέτοιες περιπτώσεις.

Αν, λοιπόν, σου συμβαίνει κι εσένα κάτι παρόμοιο, δαγκώνεις σε πολλές στιγμές στην καθημερινότητά σου τα χείλη και θέλεις να σταματήσεις αυτήν την κακή συνήθεια δεν έχεις παρά να κάνεις scroll στην παρακάτω gallery και να δεις όλα τα tips για να τα καταφέρεις!

Διάβασε ακόμα: Η Miranda Kerr βρήκε τον τέλειο τρόπο για να καταπολεμήσει την κυτταρίτιδα


Πηγή