Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Τί πρέπει οπωσδήποτε να προσέξεις αν είσαι στις αρχές των 30;

Μόλις μπήκες στην ηλικία  των  30! Ε οκ…και 29 να είσαι ή 32, πάλι σε ενδιαφέρει το άρθρο. Βασικά πριν ξεκινήσω τις συμβουλές αντιγήρανσης να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Αποδέξου το! Don’t panic! Ειλικρινά διανύεις μία από τις καλύτερες περιόδους της ζωή σου και θα το κατλάβεις κάποια στιγμή. Ας δούμε όμως τώρα λίγο πιο σοβαρά τι συμβαίνει εκείνη την περίοδο στο δέρμα μας, ώστε να προλάβουμε τα συμπτώματα και να διατηρήσουμε μια νεανική εμφάνιση.

Πανάδες, αναιπαίσθητες λεπτές γραμμές ή ένα μόνιμο σημάδι που άφησε ξαφνικά  ένα αρχικώς φαινομενικά αθώο σπυράκι ή εξάνθημα χωρίς να το αντιληφθούμε, δεν είναι πλέον πράγματα που πρέπει να προσπερνάς αδιάφορα! Η διαδικασία της γήρανσης (αν και με πολύ αργούς ρυθμούς φυσικά) έχει ήδη ξεκινήσει.

Αντιμετώπιση-Πρόληψη

Όλα βασίζονται στην ρουτίνα περιποίησης που ακολουθείς. Αν έχουν αρχίσει δειλά να κάνουν την εμφάνισή τους, κηλίδες, ανομοιόμορφος τόνος και ανεπαίσθητες γραμμές έκφρασεις, δοκίμασε καλλυντικές συνθέσεις που περιέχουν ρετινόλη η οποία καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και αυξάνει τα επίπεδα παραγωγής του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Επιπρόσθετα, τώρα είναι η σωστή στιγμή για να ξεκινήσεις να εφαρμόζεις συστηματικά στο προσωπό σου έναν ορό (serum). 

Γιατί; Είναι απλό. Τα serum (οροί) περιέχουν στη σύνθεσή τους, πολύ πιο υψηλή περιεκτικότητα σε δραστικά συστατικά χαμηλού μοριακού βάρους, τα οποία θα εισχωρήσουν ακόμα πιο βαθιά στο δέρμα σου συγκριτικά με μία απλή κρέμα. Τέλος, μία κρέμα νύχτας και μία κρέμα ματιών είναι πλέον απολύτως απαραίτητα για την καθημερινή σου ιεροτελεστεία περιποίησης. 

ΠΡΟΣΟΧΗ!

-Μην ξεχνάς να πίνεις τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα ώστε η επιδερμίδα σου να παραμένει ενυδατωμένη και να αποβάλλονται οι τοξίνες από τον οργανισμό. Μπορείς επίσης να καταναλώνεις πολλούς χυμούς (πολτοποίησε τα φρούτα και τα λαχανικά  αντί να τα φάς ολόκληρα), καθώς τα θρεπτικά τους στοιχεία βοηθούν το δέρμα  να διατηρήσει την υγρασία που προσπαθείς να του παρέχεις με την κατανάλωση νερού. Ταυτόχρονα, τα Ω-3 λιπαρά οξέα είναι σπουδαία αντιγηραντική πηγή. Θα τα βρεις στο σολομό, τα καρύδια και το λιναρόσπορο.

Όσο πιο ανοιχτόχρωμη είναι η επιδερμίδα σου τόσο πιο εύκολα γερνάει. Αυτό συμβαίνει γιατί η μελανίνη προστατεύει από τις UV ακτίνες οι οποίες προκαλούν πρόωρη γήρανση. Συνεπώς, η χρήση αντιηλιακών με υψηλό spf χειμώνα-καλοκαίρι, κρίνεται απαραίτητη.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό… μόνο η Meghan Markle θα μπορούσε να το καταφέρει

Τι σημαίνει μικτός τύπος δέρματος; Ανήκεις σε αυτήν τη κατηγορία;


Πηγή